dagen
Falukorvsgryta med honungsäpplen
Ingredienser
Portioner: 4
800 g Potatis
500 g falukorv (eller lunchkorv)
2-3 äpplen
2 msk olivolja
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk honung
1 msk senap
1/2 dl russin
1 dl mellangrädde
1 krm svartpeppar
1/2 dl strimlad persilja

Gör så här
1. Koka potatis. Skala och skär gula lökar i smala klyftor.
2. Dra av skinnet, dela och skär falukorv i bitar.
3. Dela, klyfta och kärna ur äpplen.
4. Fräs löken mjuk i olivolja 3–4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna, smula över hönsbuljongtärning. Fräs ytterligare 2–3 minuter.
5. Tillsätt honung, senap, russin och vatten + mellangrädde. Sjud under lock/aluminiumfolie ca 2 minuter. Smaka av med svartpeppar. Blanda i strimlad persilja.
6. Servera med den kokta potatisen.
Detta vart dagen mat idag. supergott *mums* Janne tyckte oxå om det ;) teo oxå.
Igår kväll vart jag ordentligt sugen på något gott. köpte tidigare i går 3 majskolvar. så åt upp 2 stycken *mums* =)
Bara att ta bort all blad runt om. sen på en tallrik i micron på 4 min. sen massa smör o salt.....namnam
idag har de inte hänt mycket. dammsugit en sväng, tvättat 2 maskiner tvätt. sen slappat hemma o lekt med teo =)
nu blirt de soffan....o ja ska faktiskt värma till mig den sista mjskolven =)