Kladdkaka-lchf
- 100 g mörk choklad minst 70%
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 0.5 dl sötströ
- eller 0.5 dl strösocker
- 0.5 tsk vaniljpulver
- ca 50 g (1 dl) salta jordnötter
-
Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten av befintlig värme.
Rör om till en jämn och fin chokladsmet.
-
Mät upp ägg, sötströ och vaniljpulver i en vispskål. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet.
- Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet.
-
Häll chokladsmeten i en ugnsform som kan vara i vilken storlek du vill. Ju större form desto tunnare kaka och tvärtom. Eftersom kakan är så kort tid i ugnen spelar ugnsformens storlek inte någon större roll. Formen behöver inte smörjas.
- Hacka jordnötterna med en vass kniv.
- Strö de hackade jordnötterna över chokladsmeten.
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C. (Ja det ska vara så kort tid.)
-
Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp fram till servering. Om du har bråttom så kan jag tipsa om ställa formen på frysklampar så kyler och stelnar det snabbt.
Vispa grädden och servera med den! Ät och njut!
rekommenderar att verkligen få den kall. tog fram den efter 30 min åt åt av den. i mitten va den rätt rinig fortfarande. de som vart kvar sparade ja i kylen till söndagen och tog en bit. godare än den första biten ja tog. så se till att den verkligen blir kall och stelnar ;)