Skitväder

Vakna i morse och kolla fb. Folk som klagar på vädret. Kollar ut och fy faaaan :(
Hatar verkligen att köra i detta väder. Men bara att gilla lägget och ge sig iväg. Hoppas bara att skiten försvinner och INTE återkommer


stress stress stress

sitter med skolarbete, försöker i alla fall att hitta motivationen till att kunna börja skriva. måste börja läsa inför provet i psykiatrin ja ska göra. låg ju inlagd på kava när dem andra gjorde det.
 nu ska ja försöka hitta motivationen till att slutföra cancer arbetet. sen blir de hälsopedagogik och sen hoppas ja orken finns kvar så ja kan börja titta på hemtentan i psykiatrin.

måste beställa böcker oxå. vill ju inte bli utan inför nästa termin =)

Kväller

Utsikten från sängen. Ligger nerbäddad och dax att sova. Ny dag i morgon. Se va den har att bjuda på..... Natti :)


J***a tå

skrev ju ett inlägg i lördags eller söndags om tån. Idag har de känns så där på em. Just nu är den SVULLEN och lite blå och gör jävligt ont. Får ringa Vc i morgon. Värktabletter fungerar inte.


Måndag

jaa, ny vecka med nya möjligheter.
har ett arbete i skolan som ska lämnas in i morgon senast 22 på fronter. men ja fick för mig eller har hela tiden trott at tde ska lämnas in på onsdag. så när ja kom till skolan och dem sa att det va i morogn fick ja lite panik. tur i oturen fick vi sluta vid lunch idag mendå ringde dem från jobbet och ville ha in mig på em. och tacka nej till extra pengar kan man ju inte göra =)
när ja kom hem stod maten nästan på bordet, tro det eller ej. ringde janne på väg hem och bad han börja med maten. hade ju redan förberett den igår kväll så de va ju inte så svårt att bara koka potatis och göra mos och sen steka falukorv.
 
ringde även mag och tarm mottagningen idag, va på läkarbesök där v. 43 och ha de läkarbesök just för att ja skulle få svaren fron proverna vi tog när ja låg på kava. svaren hade inte kommit och hon lovade att återkomma när hon fick svar vilket kunde ta 6 veckor. idag är de 9 veckor sen dem togs. hon kunde se att provsvaren hade kommit och skulle skicka ut en telefontid så läkaren fick berätta va dem hittat. de va inget allvarligt sa hon men de fick läkaren berätta. sen skulle hon skicka hem fler provrör som ska lämnas in så fort som möjligt. + att ja ska besöka vårdcentralen för blodprovs tagning. så skulle ja få reda på svaren från proverna när läkaren ringer om 2 veckor. ska ja gå 2 veckor och veta att dem hittat något utan att få reda på de?
fick ju prova på att ta venprov när ja va på praktik, och känslan när blodet rinner ner i röret, fy faaan va härligt =)

har även gjort valet inför termin 3 idag. så nu är de bara att köpa böcker så man är klar till januari när vi börjar igen.

Helgen

för 2 veckor sedan slog ja i tårna på vänster fot och sedan dess har ja knappt kunnat gått på foten. vårdcentralen ville sjukskriva mig minst 2 veckor då dem misstänkte att den gått av. men hade/har inte riktigt tid me det just nu. att ha skor på sig är ett helvete.
I går kväll när ja låg och läste hälsopedagogik så hörde ja hur något klicka tillbaka på sin plats + att ja kände en känsla i kroppen som ett klick oxå. sen kunde ja dra tårna bakot och stå på tå. med smärta då men de kanske har varit så att  tån gick ur led eller om de va en led som la sig snett. mysko va de i alla fall.
 
annars har de inte hänt speciellt mycket. den 3 februari kl. 14 blir de piri-piri party hos mig. hoppas att vi blir minst 10
 
annars har vi tagit de lugnt. skolarbete, linköping, tvätt, städ har varit helgens planer.

Akuten

Jaa, få va man här igen då. Vaknade vid 2 i natt av att ja hade i magen. Gick på toaletten, tog tabletter, värmde vetekudde och slog mig ner i soffan. Smärtan tilltog och vid strax innan 4 ringdes mamma. Som alltid ställer hon upp och kom strax därpå. Så nu ligger ja i ett rum på akuten och väntar på magnetröntgen vid 9:30
Hade en tid idag och sen funderar dem på att lägga in mig på medicin avd.
Har fått morfin mot smärtan. Hjälper någorlunda förutom att man känner sig rätt onykter. Sen att det finns 2 sjuka barn hemma gör inte saken bättre


APL

nu har ja då gjort mina 4 veckor på apl:en roligt att komma tillbaka till verkligheten med skolan. men samtidigt är de tråkigt att lämna alla trevliga brukare och den trevliga personalen. har trivs som fisken i vattnet. fick ett väldigt bra betyg och de roliga med de är att när ja var på hällestagården i våras på 4 veckors praktik fick ja IG. har nu gjort 4 veckor på ett annat ställe och har arbetat på EXAKT LIKADANT SÄTT och fick ett väldigt bra betyg med mig från denna praktik. på förra praktiken på hällestagården hade ja godkänt. min handledare sa till mig att ja va godkänd redan efter 1 ½ vecko och de fanns inga tecken på att ja inte skulle bli godkänd. fick sen problem med magen igen och samtidigt vart ja erbjuden sommarjobb på praktiken vilket ja tackade ja till. när ja sedan fick anställningsbeviset fick ja GÅ NER I LÖN med minst 20:- och jag fick ändast 12 PASS på 8 VECKOR. HUR skulle ja kunna försörja 2 barn på dem passen?
sen skulle ja ju även resa mellan tjällmo och hällestad och när vi räknade på de så skulle ja få betala för att jobb. så ja tackade nej till jobbet och fortsatte min praktik. fick sedan IG på praktiken för min handledare inte tyckte att ja visa inget intresse, jag prata inte med brukarna, gjorde i stort sätt inget enligt vad hon sagt till min lärare. detta hra hon INTE sagt till mig utan detta berättade min lärare. men de som är konstigt är ju att ja kan få så fint och bra betyg på denna praktik då ja jobbat på samma sätt. enligt min handledare på denna praktik visar ja stort intresse för vad ja vill och visar att ja kan. har även fått ställa mig som vikarie så de måste ju vara ett bra betyg ja fått =)

 
så i morgon är de åter till skolan i 5 veckor. sedan är de jul lov och ja ska vara MAMMALEDIG =)
hade ja trott i alla fall fram tills för 1 vecka sedna. vart då uppringd av bemaningen i motala kommun som undrade om ja ville ha en anställning till sista januari som timvikarie med mycket jobb mellan jul och nyår, och de säger man inte nej till =)
+ att ja även komemr stå tillgänglig på min praktikplats som vikarie.....allt ordnar sig till slut säger dem ju =)

resume av helgen

i helgen har de varit fullt upp men samtidigt inte. inget av de vi planerade i helgen har blivit gjort men samtidigt har de hänt massa annat.
helgens planer va tvätt och städ, som vanligt. tycker inte man gör annat än städar och tvättar men vad gör man inte för den lilla skit grisen i detta hem =)

studsmattan skulle även denna in i helgen men den står fortfarande kvar på gräsmattan. fåglarna skulle få påfyllning i deras hus + att taket skulle spikas fast ordentligt.
istället vart de ikea igår. janne kollade kontot och insåg att det fanns lite mer pengar kvar än va vi räknat med så överskåp till kyl/frys vart inköpt. något som skulle köpas men kanske lite längre fram. men de vart bra. när kyl/frys gick sönder här hemma köpte vi en kyl och en frys. innan var de en kombinerad kyl/frys. men problemet vart då att frysen fick hamna i förrådet vilket skulle bli en snabb lösning bara. för planerna va att ta bort garderoben i lekrummet och ha den där. men nu tog vi bort skafferiet i köket och fick in frysen där. mycket bättre och framförallt enklare. slippa springa ända ut till förrådet för lite mat ur frysen.
 
en trådback till lilla tjejens garderob vart de från ikea oxå. hon har MASSOR kläder den lilla tjejen =)
men de kan vi bara tacka min snälla syster för som skickar hit massor fina kläder efter sina tjejer. rusta och jula fick ett snabb besök. ikea hade ja kunnat gått längre på och bara kollat men med 2 huliganer som inte gillar de så vart de en snabb sväng.
 
idag vart de motala med teo. lite mamma teo tid. simhallen fick sig ett besök av oss. första gången teo va i simhallen och lyckan va total. pratar än om att han lekt och simmat i vattnet. så ett besök ditt blir de snart igen.
 
nästa helg står väl intagning av studsmattan på schemat, vilket vi bara planerat sen den 1 sep. =)
men är jättesugen att åka till leklandet i hallsberg? tror ja de ligger. får kolla upp de lite mer.
just nu sitter ja med färg/slingor i håret, vigselringen har åkt på igen efter 4 veckor på hyllan. se hur länge den får sitta kvar denna gången innan den åker av igen. snart åker den av för alltid.....nästan.... men kan ju hoppas =)
 
tro nu inte att de är dåligt mellan oss iomed vigselringen på hyllan utan de är för att ja gjort praktik på 4 veckor i vården och då får man inte ha ringar/ smycken på sig
 

blandat

bara älskar denna bild på barnen ;)

dax att börja blogga ordentligt igen. har varit lite mycket med familj, hem, sjukdomar och främst med mig själv.
utredningen fortsätter sen ja låg på kava i linköping. hade läkarbesök för ca 3 veckor sedan då ja skulle få svaren från undersökningen ja gjorde undertiden ja låg inne. men svaret skulle ta ca 6 veckor så ja hoppas verkligen att de kommer snart. om ca 2 veckor blir de magnetröntgen av tunntarmen för att till 100% va på säkra sidan i min sjukdom för att få rätt behandling. tiden på kava va jättejobbig men väldigt bra oxå. trevliga människor som ja dela rum med. en del kunde ju prata så tyst va de direkt inte ;)
 underbar personal oxå. ja va inte sen med att visa intresse för vad dem gjorde och varför och dem ville verkligen svara och fick lite hjälp på vägen i mitt val inför termin 3. janne ville va med min på kava så mycket han bara kunde då han vet hur jobbigt ja tycker de är med sjukhus. sen hade vi även barnen hemma och de fungerar inte att både janne och ja är i linköping. någon va ju tvungen att ta barnen. men då är de tur att vi har en underbar mamma/mormor som ställer upp i vått och torrt. utan henne och morfar lars vet jainte vad vi skulle göra. janne va hos mig ett par timmar på dagarna och barnen med mamma. sen hade janne dem på kvällen/natten och sen in till mig en sväng medans mamma hade dem. på lördagkvällen prata ja med barnen i telefonen och fy faaan va jobbigt de va. dem förstår ju inte varför mamma inte va hemma. på söndagen va janne och thea och hälsa de på. när hon tog mig i handen och sa hem mamma. usch va ja grät =(
hoppas verkligen ja behöver va ifrån dem igen på detta viss.
 
Barnen har oxå varit sjuka. just nu äter thea pencilline mot någon bakterie i svalget + sin andningsmedicin morgon och kväll. teo har oxå fåt andningsmedicin så får vi se va tiden vissar på dem båda 2.
 
mycket med skolan känns de som just nu oxå. just nu har vi APL och har en underbart trevlig praktik. trevlig personal men jobbigt att behöva va borta pga sjuka barn. va borta i fredags pga att ja slog i foten i sänggaveln. satt med skolarbete vid 23.30 och vände mig om och gick mot sängen och slog i tårna i gaveln och fick snoront. kunde inte gå på foten och de stråla smärta upp i benet. dagen efter fick ja be mamma köra till lasarettet då barnen hade läkartid då ja inte kunde växla pga smärta. på kvällen igår va tårna blåa och i morse va de blått 2x2 cm ut på foten oxå. sparka in  i skåpet i köket i morse ocå och de gjorde ju inte saken bättre. ikväll sparka ja foten i stolen vilket gjorde ONT. så nu ligger ja på soffan och tänker inte göra något mer ikväll.
i morgon blir de vila så ja kna göra sista veckan på praktiken. se hur de går med en ond fot som gör att ja haltar.
 
fortsätter skrivandet om vad som hänt/händer i livet senare. måste kolla filmen på 4:an =)
 

behöver hjälp

dax att ta tag i bloggandet igen. saknat de lite men inget roligt att blogga när den ser ut som den gör. någon där ute som kan fixa till min blogg?

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!