snäll syster


så här snäll har ja varit idag till min bror =)

mycket på gång



Thea ska till tandläkaren för första gången ;)

Jag har fått tid för röntgen. hoppas ja på bra svar. eller ska ja hoppas på dåliga svar så man äntligen vet vad det kan vara som spökar i min kropp.

+ mycket mycket mer ;)

mycket måsten

gick in i sovrummet och tvättstugan tidigare ikväll. då kom de upp mycket måsten i huvudet.
* tvättstugan ska rensas och göras iordning. en hylla ska byggas vid tvättmaskinen + bänkskiva
*hyller ska upp i sovrummet så allt kan komma där de ska vara.
*gardiner ska upp i sovrum
*hallen vill jag verkligern göra om. vilket jag hoppas kommer bli av i sommar
*förrådet innanför tvättstugan ska plockas ur och rivas, större tvättstuga =)

mycket man vill göra men lite tid.

något jag VERKLIGEN måste fixa med är Theas fotoalbum. Teo har ett album med fotografier från grav. till han fyller 1 år. ett sånt album måste hon oxå få ;)

Strawberry and kiwi

måste ju prova allt nytt jag hittar. Denna smakade väldigt underligt första klunken. men hade viserligen precis borstat tänderna. Men är den kyld i sommarvärmen kan den nog va riktigt god. en kall grogg på detta kan nog bli mums =)

 


Att bli uppskattad

Förra inlägget lätt riktat mot Janne, men så va de inte riktigt tänkt. De var mer allmänt hur ja känner.


Att bli uppskattad


I detta hushåll är det JAG som ser till att det finns mat hemma, mat på bordet, kläder i garderoberna, mindre smuts och damm i hörnen, rent i sängen, tar hand om barn m.m.
Visst kan Janne hjälpa till med både de ena och andra men oftast måste man tjata lite ;)

Tänk om man någon gång kunde bli uppskattad för det man gör. Sköter skola, praktik, hem och sjuka barn samtidigt har tagit på kroppen som gjort att den är helt ur balans just nu.

Om man bara någon gång kunde bli uppskattad för att vara en bra mamma. Får ofta höra att gör inte så, hur kan du göra så bla, bla, bla. Att någon gång få höra att man gör ett bra jobb skulle vara skönt. Istället för att hela tiden bli nertryckt med att man bara gör fel.

Mot vattenkoppor





Denna rekommenderar jag varmt mot vattenkoppor. vart rekommenderad den på apoteket och den är verkligen bra. är ett skum som smörjes på kroppen. smörjer in den på Thea och sen på med kläder. vid varje klädbyte rekommenderas det att man gör det enligt folden som följer med. Den är dyr för den lilla flaska man får men väl värt varenda öre. haft den på henne i natt och trot eller ej men vi hat fått sova. märker stor skillnad när man smörjt.


denna rekommenderade 1177 mig att smörja med när ja ringde 02:30 natten till Söndag. Thea har HELA snipan full med vattenkoppor. och då menar jag verkligen hela. utan på är helt täck och på insidan har hon oxå. denna salva är bedövande. hjälper mot kliandet. smörjer ordentligt vid varje blöjbyte så dax o köpa ny tub igen. köpte en i Söndags och den är snart slut. men va gör man inte för dem små ska få slippa kliandet.
Allt för mina barn<3

Måndag

Idag har de ringts lite samtal. tog oss även till vc. sen har vi haft en lugn dag.

just nu har jag ett barn här som vägrar sova. ja som måste läsa inför sista provet i skolan. men men. får väl sitta i natt.

i morgon hoppas ja att det tillåts att läsa massor. Teo ska till förskolan en sväng. under tiden hoppas ja Thea är snäll mot mig =)



nytt i garderoberna

Barnen har fått lite nytt i garderoberna inför hösten. sommaren har inte varit än och ja handlar redan inför hösten ;)
men ja är sån. vill ha mycket koll och gillar att planera. sen att det var billig är ju de bästa.

 


Vattenkoppor

så här såg Thea ut i Lördags. Nu har hon mera koppor. hela kroppen är täckt. snipan är värst. helt täppt med koppor. även på insidan. så vi har haft ett par vaken nätter. just nu sover hon i våran säng och hoppas hon gör det ett tag så hon samlar lite ork. febern ligger på 39 med panodil i kroppen.

 


oboy med jordgubbsmak

läste i senaste Ica bladet att det kommit en oboy med jordgubbsmak. Janne och Teo gillade den direkt. Jag kan inte riktigt hålla med. Janne trodde den kunde bli god med lite grädde i och vispa lite. så de blir som lite milkshak liknande.

 


Fredag

fredag idag, vilket innebär helg.
samtal ska ringas, en sväng till Borensberg står på schemat. smärtan är tillbaka. Va lite bättre igår. fick värsta frossan när ja gick o la mig. men ingen feber ......ÄN. kollade precis och hade stigit lite sen ja kolla sist men inget direkt som ja kallar feber ändå.


Torsdag

ska strax bege mig mot Motala. ska hämta lite kläder hos piri-piri till barnen ;)
sen ska ja mot skolan och skriva lite. men innan ja åker ska ja ringa vc och se om provsvaren kommit och sen se om dem kan göra något åt min mage.

senare ikväll är de arbetskväll på barnens förskola. Har varken ork eller lust men går ditt o visar mig i alla fall. är föräldramöte i slutet som ja vill va med på. Orkar knappt göra något hemma eller knappt lyfta barnen för de gör så ont i magen så att hålla på och arbeta på dagis känns så där. men de får väl gå.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
efter samtal med läkaren såg allt bra ut. som vanligt :)
alla prover brukar se bra ut fast ja har sån smärta. en skiktröntgen väntar för att kolla njurarna. kan vara något ``fel´´ med dem. så de väntar vi på nu. hade röda blodplättar i urinen. men bara invänta röntgen och se va den säger. skulle ja få feber ska ja söka akut.

Onsdag

ska trax parkera rumpan på baksidan och öppna mina skolböcker. läsa inför morgondagens prov. inväntar bara att kl. ska bli 8 så ja kan ringa vc
va bra sugen o ringa akuten tidigare i morse då smärtan är jobbig nu. kallsvettig hela tiden. har ju sån läkarskräck så väntar helst in i de sista.


Morsdag

På söndag är de morsdag. Önskar mig en eller
kan ju hoppas Janne läser detta ;)
vilket ja INTE tror men kan ju alltid hoppas.

tisdag?

blir ju helt veckovild när man är hemma. va hemma i torsdag då ja hade en dotter som kräktes och inte lätt sin mamma sova så mycket. sen hade ja lediga dagar fre-sön. sen har ja haft sjukt ont i magen. knappt orkat bära på barnen.
tog mig precis 2 dl filmjölk och den molnande värken kom direkt tillbaka. hoppas vc ringer idag. väntar svar på lite blod vi tog igår. lever, njure, galla, urin, sänka och sen va de något mer.




nu ska ja bädda ner mig i soffan och läsa inför kommande skoluppgifter.

magsmärtorna fortsätter

tog precis lite kräm och smärtorna kom direkt. molnande värk hela dagen och jätteöm i magen. ikväll har magen vart väldigt svullen. ska strx bädda ner mig i sängen med värme kudden på magen och hoppas på lite sömn. ska bara hänga tvätt och borsta tänderna.

hemma från vc

nyss hemkommen från vc. fick en tid 11:15 men läkaren va sen så fick vänta till 11:50 med magsmärtor, illamående och ingen mat i magen va de jobbiga minuter. 5 min hos läkaren och 4 rör blod på labb senare var ja på G hem igen. har åtit lite lunch vilket inte smaka särskilt gott och magsmärtorna är tillbaka. nu ska ja läsa lite inför prov nästa och näst nästa vecka och sen hämta mina änglar.


hur natten har varit

så fort ja äter något smärtar de som ja vet inte vad i magen. så idag har ja inte vågat stoppa något i magen än. smärtan sitter kvar men strålar nu utåt ryggen. så nu väntar ja bar på att klockan ska bli 8 så ja kan ringa vc. se om det är gallan som spökar igen eller om de bara är min ibs som är i rullning. svullen som en gravid kvinna är ja oxå. idag är de inte så mycket men igår va ja så svullen så man kunde ju tro att ja va gravid. när ja va gravid med teo i v.22 såg ja ut som på bilden. igår kväll va de inte långt ifrån att magen va så svullen. Kallsvettas som aldrig förr. Vaken till o från hela natten gpa smärta. så mycket sömn har de inte blivit.






Header

måste verkligen skaffa en ny header. hade massa bilder i gamla datorn ja skulle använda mig av men den gick ju sönder =(

Magsmärtor

Nu är de riktigt länge sen ja hade magsmärtor. Men idag kom dem :(
I med 3 tabletter men idag ville dem inte hjälpa. De negativa med dessa tabletter är att ja blir så sjukt trött. Så ja slog igen som ja vet inte vad förut. Smärtorna sitter i än. Tagit 3 tabletter till och har värme kudde på magen så får vi se. Kan inte ha något på magen för då gör de ont så får se hur länge kudden kan ligga där innan ja får panik på den. Trosorna kan inte ens sitta på magen för smärtan. Så nu ska ja genomlida natten och fortsätter de i morgon så blir de Vc. Hade liknande smärtor för o då va de sjukan som gällde och morfin för att smärtan skulle släppa va lite sugen på de förut idag men ja genomlider så får vi se hur natten blir.


efftektiv helg

massor har hunnits med i helgen. vart lååång lediga =)
efter en dotter som spydde hela natten till Torsdag och en son som spydde natten till Lördag så vart de liiiiite tvätt i tvättstugan. sen att våran tvättstuga inte är så jättestor så har man inte hur stora tork möjligheter som helst. så hela helgen har gått åt till att tvätta och få de torka. sen all annat tvätt som på något konstigt sätt växer som oxå ville bli tvättat. men de fick vara tomt i 5 min i tvättstugan. sen kom teo in med smuts tvätt :)

under tiden ja tvättade fixade janne till teos kojdel och ett nytt skrivbord till oss i sovrummet. barnen har varit ute och lekt. lunchen intogs på baksidan idag oxå.
dammsugit 3 ggr sen i torsdags. bytt sängkläder flera ggr om, igår va vi till motala en sväng och
hämtade lite kläder jag köpt genom köp och sälj på fb. sen va vi till farmor och farfar en sväng.

nu blir de bb och lite skolarbete.

teos nya säng



Min syster skulle göra sig av med en av döttrarnas sängoch vi var inte sena med att visa intresse för den. vi har pratat länge om att teo ska få en sån här säng och han säger alltid när vi passerar förbi den på ikea att han vill ha en sån. Så janne va in till Norrköping i fredags och köpte den. efter uppmontering kläckte janne iden om att göra en koja under. vi funderade på en med tyg som man kunde dra fram och tillbaka men kom sedan på att det fanns en skiva hos mamma som vi kunde använda oss av. så idag har vi sågat, slipat, målat och resultatet vart detta. ni ska tro att det var en väldigt nöjd kille som vakna vid 15 -tiden och såg vad pappa gjort ;)

rosa till pojkar?


Teo har fått en ny säng som vi håller på o bygger koja i. Janne o han skulle upp till morfar o hämta en skiva. Teo har inte hunnit få några tofflor än då vädret har varit som de varit. han fick låna theas förstora foppa men de fungera inte enligt teo. han skulle ha dessa skor på sig som kommer från kusinerna. Janne tyckte detta INTE VAR OK. men ja tycker att om teo vill ha dessa skor på sig så ska han få ha de. janne tyckte de va fel då dem skulle stanna i kiosken. men varför?

bildregn

Theas nya säng.







bara älskar denna bilden på Thea. glädjen i hennes ansikte av att få åka kanna =)

kryper man upp i soffan så här o somnar på knappt 1 min, är man trött då?

28 mars

oj, oj, oj......så länge sen ja skrev i denna blogg. har varit sååååå mycket på hemmafronten så bloggen har helt glömts bort.
* skolan
*dagis
*praktik
*sommarjobb
*sjuka barn
* tandläkaren
*ny dator
*bvc
*barnmottagningen
inte lätt och fixa skolans alla uppgifter som ska göras, sjuka barn som vill ha sin mammas uppmärksamhet + att praktiken ska fixas. sen har ja ett hem som ska städas, tvätt som ska tvättas och mat som ska handlas och diskas efter. men ja har fixat. men nu är ja SLUT i kroppen. skulle verkligen behöva en dags avkoppling men de är väl bara att drömma om. en morgon att få sova ut SJÄLV i sängen. men de kan ja väl drömma om oxå. just nu skulle ja bara vilja sätta mig ner och gråta och hoppas allt är över och allt är bra.
När ja känner mig så här känner ja mig inte som någon bra mamma. minsta lilla som är just nu så rinner bäggaren över. men va ska ja göra när man drar de mesta laset själv.
när barnen har varit sjuka under praktiken har mamma ställt upp o tagit dem för att ja ska kunna göra praktiken. men sen har man fått fixa skolan på kvällar och nätter. Ska bli skönt at skolan är över snart. bara hoppas man får något och göra under sommaren.

Teo har varit hos tandläkaren på sitt första besök. Han var hos tandläkaren förra sommaren då han slog i tänderna men nu var han på en första kontroll. Allt gick över förväntan. bättre än va ja trodde *stolt mamma*

Thea har varit på 1,5 års kontroll på bvc. mammas lilla bebis =)
första besöket hos marie gick inte så vidare bra. Thea somnade i bilen på väg till Borensberg så fick väcka henne när vi kom fram. sen när hon träffa marie och läkaren vart hon arg som ett bi. skrek i 40 min och somnade av utmattning på väg hem igen.
boka in en ny tid 2 veckor senare spm gick mycket bättre. vikt, längd och vaccin vart de.

Thea har haft son himlans otäck hosta sen 1 dec och efter ett par turer på vc och bvc så tyckte läkaren att barnmottagningen skulle få ta en titt på Thea. så där inne va vi en fredag vilket gick över förväntan. han fick känna och klämma på thea utan att hon sa något. medicinering 1 månad så får vi se sen hur vi går till väga.

Ny dator fick vi införskaffa oss lite så där hastigt. hade lite auktioner ute på tradera som ja skulle kolla lite snabbt då ja hade lite frågor från en tjej på en auktion. tänkte samtidigt plocka fram alla skolböcker för att kunna sätta mig med det när janne kom hem. slog i armbågen i kontorstolen och tappade datorn i golvet. datorn gick sönder så de va bara att hoppa in i bilen och åka mot Linköping och införskaffa en ny då datorn måste <<nvändas i skolarbetet.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!