Soffläge


Frukosten är intagen och filmen rullar på tv. Idag blir det lugnt. Har läkarbesök Tisdag, Onsdag, Torsdag och Fredag denna vecka så blir inte mycket vilande.



Igår hade ja lite "dötid" när ja vaknade tidigt och resterande av familjen sov så va passar inte bättre än att nätshoppa ;)
Lite byxor till den växande mamman blev de på h&m:s hemsida. Just nu har ja ett par svarta byxor och ett par jeans men de är lite stort. Sen hatar ja att ha kläder på mig. Va likadant med dem andra två. Fick ja skulle ja gå i mina stora T-shirts jämt. 
Nytt regnställ till Teo är på väg hem oxå, lite smått till barnen och bebis från jollyroom, lite till mamman från Tradera väntar ja på oxå.
Även två paket att hämta på Apoteket. 


Helgen

Ligger i sängen, helt slut. Ryggen strejkar och lika så magen. Sammandragningarna är nu här :(
Idag myste vi läääänge i sängen tillsammans i morse. Händer väldigt sällan vi kan göra de tillsammans hela familjen så passade på idag. 
Frukosten vart till brunch.

Janne fixa efter frukosten i köket och lika då på em när fruktsuget satte in på honom. Fixade glass, grädde och massor fruktsallad. Dock vispa ja grädden men resten fixa han :)
Även efter plocka han undan så lite lugnt har ja faktiskt fått. 
Annars har tvättstugan fått en ordentligt omgång. Tvättmaskinen har gått varm här hemma. 

Igår va ja till Svärtinge en sväng. Köpte en amningspump av en tjej. 
Kan vi boka ✔️ av de på listan. 
Lite bebiskläder har även blivit tvättade. Kan knappt tro att ja ska få äran att bli 3 barnsmamma. De är med både glädje och rädsla vi väntar på ett nytt liv till familjen. 



Årsresume del 4

Oktober: hösten kom och livet rulla på. Teo i skolan och Thea  på förskolan. Ja börja jobba 75% 
Thea fyllde 4 år. Mamma och pappas stora tjej.

Vi upptäckte oxå att vi skulle bli föräldrar igen.
Familjen skulle utökas med en bebis. Detta med blandade känslor. Så i juni 2015 blir vi 5 i familjen. 

Kanske att vi får äran att bli 6 i familjen. Många som tror att de ligger 2 där inne. 
 

November: magen växer och ja fortsätter jobba 75% denna månad. Tanken att gå upp till 100% men kroppen bryter ihop och tillbaka på ruta 1 igen. Kroppen har återigen sagt ifrån.
Fick äran att se om det gömde sig 1 eller 2 st i magen. Drabbades en morgon av akuta magsmärtor som efter 2 dygn inte ville släppa så fick en akut tid till gyn där vi fick se en liiiiten bebis som gömde sig.
 
 
December: årets sista månad va kommen. De innebar inskrivning för mig och pyret i magen. Vi fick även äran att få se pyret på ultraljud. Allt var bra med pyret och man kan bara se att det finns ett barn. Sjukskriven 100% året ut. Jul firades med familjen.

sängläge

ja, idag blir det sängläge. Illamående till tusen och tabletterna hjälper inte så det är väl bara att stå ut. Förutom illamående, ryggont, bäckenet som tar kål på mig så har de nu börjat illa neråt vänster höft/skinka/ben. Så här mådde jag när jag väntade Teo. Just nu vill jag inget mer än att det ska vara över. Njuter inte alls av magen. Mår bara dåligt av den.
 
Pga mitt mående och att jag inte orkar så mycket så blir jag nedstämd. Är van att göra det mesta själv men nu får man göra lite då och lite då.
I lördags var jag ner till jobbet och skickade lite papper och ditt har jag max 2-3 min att gå. Herregud vad slut i ryggen jag var när jag kom ditt.
 
Sover knappt på nätterna då ryggen gör så förskräckligt ont så fort jag ligger ner. Så halvsitter med hjälp av ett helt gäng kuddar just nu på nätterna. Men allt för att få sova. Sen att inga kläder passar gör ju inte humöret bättre. Har 3 leggings och ett par jeans som jag kan få på mig. Sen mina älskade mjukisar. Men snart är våren och sommaren här (förhoppningsvis) så då får klänningarna plockas fram.
 
Riktigt gnällinlägg men de t är så här jag känner mig just nu

Årsresume 3

Juli: då va vi inne i Juli redan. Nu gick de fort. Janne gick på semester och ja vart mer sjukskriven. Sommaren rullade på varvat med läkar och kuratorbesök. Livet mellan oss här hemma vart bara bättre och bättre. 
Janne varvade sin semester med lite jobb så barnen och jag fick äran att följa med världens bästa mormor och morfar.





Vi fick äran att få följa med en vecka till Öland och vi njöt verkligen av livet. 
När pappa Janne gjort de han skulle på jobbet kom han efter för att hämta hem sin familj. En tur till Ölands djurpark han vi med innan de bar hemåt igen.

Korta dagsutflykter bestod sen resten av semestern av. Barnen låg och flöt i sin bassäng på baksidan och mamman njöt av solen.
Självförtroendet kom mer och mer tillbaka. Hade tagit tag i min vikt IGEN men nu såg ja verkligen förändring.


Augusti: dax för pappan i familjen att börja jobba. 
Mamman var fortsatt sjukskriven och barnen började på förskolan igen.
Allt verkade rulla på och nu kunde allt bara bli till de bättre.....trodde vi.
Teo började vägra gå till förskolan. Han ville inte ditt. Han ville följa med alla sina kompisar till skolan. Mammahjärtat gick sönder. 
Men allt för mina barn och 3 dagar innan skolan skulle börja fick vi besked att Teo skulle få börja tillsammans med dem andra i skolan. Ni kan ju tänka er hans lycka när ja berättade och idag har vi inga problem med Teo om att han inte vill ditt. En STOR sten lättade från mammahjärtat. 
 
 
 
September: Nu va de dax för mamman i huset att börja jobba lite smått igen. 50% tycktes va lagom. De va såå roligt att få komma tillbaka till jobbet. Älskar verkligen de ja gör. 


Självkänslan va nu verkligen på topp. Vikten rasa, mötena med läkare och kuratorn började minska, medicineringen börja fungera. Livet va verkligen på topp. 

Har ja sagt att vi har världens bästa morfar?
Behöver ja säga att han är överlycklig. 
Att dag ut och dag in få äran att se allt som morfar och mormor gör för barnen. De värmer verkligen i hjärtat och flera gånger om som tårarna bränner i ögonen av lycka för våra 2 underbaringar vi har fått äran att få va föräldrar åt. 

Årsresume del 2

April: livet tog en vändning.  Jag tog mig en ordentlig tankeställare. 
Vad det verkligen detta jag ville med livet?
Jag var tvungen att bestämma mig vad jag ville med mitt liv då de nu hade blivit dax att flytta. 
Så vi bestämde oss för att försöka igen. 
Möbler som vi köpt för att kunna få 2 boenden såldes. De gick nästan lite för bra. Alla möbler försvann på 1 vecka och huset försvann från försäljningen. 
Denna månad rullade på av bara farten men vi hann med och fira Jannes 35 års dag. 
 
 

Maj: livet rullade på och vi hade de bättre än någonsin. Allt hade blivit till de bättre. Vi kommunicerade med varandra på ett annat sätt. Både mot varandra och mot barnen. Thea lärde sig cykla utan stödhjul. De va så roligt och se barnen. Dem va så trevliga mot varandra och med varandra. 
 
 
 
 
Juni: livet rullade på och man fick annat att tänka på. Jag tog tag i mitt liv. Sökte hjälp för hur ja mådde. Hade under en läääängre period mått fruktansvärt dåligt i psyket men jag tänker alltid att ja är inte så dum i huvudet att ja behöver hjälp från kurator. Men nu kan ja med handen på hjärtat säga att de är de bästa ja gjort i livet. Förutom mina barn då. Fick diagnosen depression och sjukskrivningen va ett faktum för att ja någonsin skulle kunna komma tillbaka till livet. Just nu va ja så långt ner i depressionen att allt va åt helvete. Dagarna spenderades i sängen under täcket. Orkade inget. De va ja och sängen dag ut och dag in. Läkarbesök varvades med kuratorbesök, olika medicineringen och mängder med tårar. 
Att en kropp har så mycket tårar som kunde komma ur en. 
 




Årsresume

Januari: Då hade vi klivit in i 2014. Ett nytt spännande år väntade med spänning.
Livet rullade på som vanligt. Jobb och dagis om dagarna och ett hem som skulle skötas om. Tills det en dag sa stopp.. Ja bestämde mig för att göra något åt saken och livet. 
En seperation skulle vara det bästa. Skilsmässopapper skickades iväg och ja fick en lägenhet. Huset fixades för försäljning och möbler köptes och såldes så vi fick varsit boende. 
 
 

Februari: Årets andra månad kom och livet fortsatte att rulla på. De enda som gällde nu va allt kring seperation. Vi ville båda två att det skulle bli så bra som möjligt för barnen så mycket tankar och planering kring de.
Dax för Teo att fylla 5 år.
Mamma och pappas stora kille. 

 
 
Mars: livet rullade på med allt va de innebar. Möbler fortsattes att sälja då tanken va att vi skulle ha varsin lägenhet så sånt som ingen av oss skulle få plats med eller ville ha hamnade på blocket. 
De närmade sig flytt för min del och mycket tankar får i huvudet. 
Vad hade jag gjort?
Va det de här ja ville?
Va det de här som va de bästa? 
Gör ja verkligen rätt?
Va ville ja med livet?
 
De enda som cirkulerade i mitt huvud var mina älskade barn. 
Vad gjorde ja mot dem? 
Förtjänade dem ett liv som de va på väg till?
För en gång skull satte ja mig själv först och funderade på vad JAG ville med allt, med livet, med min familj som JAG hade sett till att de va som de va.





Min räddning


Ja, just nu är panodil, vetekudde och en varm dusch emellanåt de som är bland de bästa. Denna ryggvärk gör mig irriterad och ledsen. Blir så begränsad i min vardag. Nakdelen är väl att ja får så ont i magen av att äta panodil så drar mig liiiite att äta dem. 

När ja väntade Teo va ja sjukskriven från v.13
Nu har ja vart hemma ett bra tag pga andra orsaker men de gör ju inte saken bättre heller. 
Med Thea mådde ja hur bra som helst. Nu ligger ja mest om dagarna. Detta illamående tar knäcken på mig. Lika så denna ryggvärk. Har mått dåligt psykiskt ett bra tag och genom att ha ont, illamående och att inte kunna göra allt gör att ja mår dåligt oxå. Så får se vart detta slutar :/
Just nu vill ja bara att de ska bli juni så detta är över. Men samtidigt vill ja njuta av min mage men kan inte riktigt göra de. Tycker bara att allt är jobbigt. 





Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!