Lchf våfflor


våffeldagen på Söndag. Så mamma va snäll och bjöd på våfflor idag. Jag hittade ett recept på lchf våfflor ja bara va tvungen att prova. Enligt receptet skulle de bli 4 st så gjorde dubbel sats. Men de blev 11 st och väldigt goda. Dessa på bilden är med creme fraich, rödlök, röd och svart kaviar och lite egengjort vitlöksmör. mums mums mums. Hade kunnat äta hur många som helst men de tog stopp. Kommer göras fler ggr.
 
Recept:

4 ägg
2 dl grädde
1 dl vatten
2 msk fiberhusk
en nypa salt
Vipsa samman allt med elvisp, låt stå 5 minuter.
Grädda dina våfflor med smör i hett våffeljärn.

GB nyhet.


på väg hem från sjukhuset i onsdags tog ja mig en av årets nyheter från gb. Är glad för att ja va täppt i näsa och knappt någon smak kände i munnen. Det silvriga runt glassen färga av sig på fingrarna. Kommer nog inte köpa den igen tyvärr. Men ser fram emot att smaka dem resterande nyheterna.

söndagsmys i sängen

sitter just nu i sängen....Är ju söndag så då kan man få ligga en extra stund. Bäst att passa på medans dem små oxå vill va en extra stund i sängen. Teo kollar blocket på min mobil och Thea hör ja ligger i sin säng och pratar =)
försöker räkna lite på deklarationen men de är ju inte de lättaste när man inte är så insatt i de. Men har än så länge räknat ut hur och vart ja åkt. resten behöver ja hjälp med ;)
Deklarationen gav väl inte så där jättemycket pengar i år men samtidigt har ja bara jobbat halva året. Studerade andra halvan föra året. Men ju mer ja funderar på de så fick ja tillbaka x3 föra året mot detta år och hela föra året studera ja. Men jobbade rätt mycket på sommaren + mellan skolpassen. men glad för att få tillbak något än att få betala tillbaka.
 
Annars rullar livet på. Idag blir de hem till bästa mamma/mormor. Teo ska ta fram crossen och 4hjulingen och åka lite. Ja ska sitta på altan och vila. Till kvällen blir de våfflor.
Nedräkning til ullared har startat oxå :)
 

Dubbelsidig bihåleinflammation

I söndags vid 10tiden börja ja få ordentlig huvudvärk. Tog tabletter och fortsatta att arbeta. När ja gav mig hem på timmar hade ja sån värk att ja knappt visste vart ja skulle ta vägen. Fler tabletter intogs, åt allt ja kom åt, duscha, la mig att vila. Provade både soffan, sängen och på altan. Inget hjälpte. Så fort ja rörde mig dunka huvud och svimningskänsla hela tiden. I Måndags vart de ett samtal til Vc. Fick en tid på tis em. Fick en akut tid för röntgen av huvudet och ansiktet vilket gjordes i onsdags. Fick även kortisonspray. 
Igår fick ja sån klåda på kroppen och 1+1 så kom ja på ett problem. Hade fått för ett tag sen en allergisk reaktion av kortison och tillsatte de nu genom spray i kroppen. Ytterligare ett samtal till Vc. Fick ett nytt spray och en ny tid till Vc. Så idag va ja nere. Dubbelsidig bihåleinflammation och sjukskriven i 10 dagar. Fick pc i 10 dagar. Så nu hoppas ja de ska bli bättre. Barnen börjar snora och hosta nu oxå så är väl bara en tidsfråga innan dem är sjuka igen. 

Känner mig mer död än levande :(

På väg till Motala för en röntgen. Haft huvudvärk till och från lääääänge och har sökt för de x antal ggr. I september va ja till Vc sist och fick panodil 665 mg och ta och de skulle va då bra enligt läkaren. Hjälper inte ett skit :(
Va åter till Vc i går. Massa vätska under och över ögonen. Mindre känsel på höger sida oxå. Läkaren ville ta en akutröntgen igår em men med 2 barn och orken att köra bil fanns inte så nu är ja på väg. Med privat chafför :)


Efter Vc igår ville dem små va ute och cykla. På med en filt och en kopp te så så fick ja oxå lite ny luft. 

Kladdkaka-lchf



vart så grymt sugen förra lördagen på kladdkaka. hittade en lchf kladdkaka ja kände att ja var tvungen att testa.
 
 

  1. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten av befintlig värme.

    Rör om till en jämn och fin chokladsmet.

  2. Mät upp ägg, sötströ och vaniljpulver i en vispskål. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet.

  3. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet.
  4. Häll chokladsmeten i en ugnsform som kan vara i vilken storlek du vill. Ju större form desto tunnare kaka och tvärtom. Eftersom kakan är så kort tid i ugnen spelar ugnsformens storlek inte någon större roll. Formen behöver inte smörjas.

  5. Hacka jordnötterna med en vass kniv.
  6. Strö de hackade jordnötterna över chokladsmeten.
  7. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C. (Ja det ska vara så kort tid.)
  8. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp fram till servering. Om du har bråttom så kan jag tipsa om ställa formen på frysklampar så kyler och stelnar det snabbt.

    Vispa grädden och servera med den! Ät och njut!

    rekommenderar att verkligen få den kall. tog fram den efter 30 min åt åt av den. i mitten va den rätt rinig fortfarande. de som vart kvar sparade ja i kylen till söndagen och tog en bit. godare än den första biten ja tog. så se till att den verkligen blir kall och stelnar ;)


Sakta men säkert



För läääänge sen fick jag ett par röda byxor av min syster. Sommaren -13 provade jag dem och fick knappt upp dem över rumpan. Knäppa dem var inte på tal om. Fick för mig att testa dessa byxor för snart 2 veckor sedan. jaaa, ni ser ju själva. Satt på mig dem och dem sitter juinte bara löst i midjan. Tappa ju byxorna när ja gick ;)
 
Annars då?
just nu känns det som j a ALDRIG kommer till mitt mål :(
11 kg kvar men ja SKA komma ditt. Det lär ta tid och det är väl något ja måste lära mig. vill att det ska hända grejer på engång tyvärr.

Lchf tips

Räkor, ägg, citron, salt, peppar, turkisk yoghurt toppat med lite stekt bacon. 
De va godare än de ser ut. Allt enligt lchf :) 




En dag ute



En underbar utedag har vi haft hos mormor och morfar idag. Den ena efter den andra leksaken kom fram. Härärde ingen sandlåda som gäller utan de ska helst låta och gå framåt :)
Teos cross hitta ut först. Sen kom barnens 4hjuling fram, gräsklipparen, stora crossen hitta ut oxå. Har man börjat åkt med thea på 4 hjulingen är de bara att fortsätta :)
Hon älskar att åka. Teo försökte vi få att åka på sin cross men de gick inte. Men efter lite korvgrillning vart han rätt varm i kläderna. Då klev han upp på 4 hjulingen och åkte och åkte och åkte :) 
Ville inte parkera när de va dax att åka hemåt :)
Nu sover han som en stock och de går väl på högvarv i hans lilla huvud efter allt åkande :) 

Viktuppdatering




sitter nyduschad i soffan under täcket och njuter av tystnaden....nästan, tv är på ;)
Jaaaa, hur går det nu då med min viktresa?
just nu går det rakt åt helvete rent ut sagt (skrivet)
För ett par veckor sen stod vågen på ca 3+ :(
men allt i livet är inte just nu som det ska vara/brukar vara.
Men nu kan ja nog va på väg igen. hoppas ja verkligen. ja vill så verkligen ha tillbaka min fina kropp.
Vågen idag stod på näääästan -3 kilo. dem ja gått upp. 500g - till så är ja där ja va förrut.
Men till 1April har jag ett mål. -5 kilo till på vågen ska ja gått ner så nu är de i med hårdhandsken som gäller.
Har ätit enligt lchf förut och vet att det fungerar jättebra på mig. Mår så mycket bättre i kroppen med lchf. Men att avstå frukt är ju sååå svårt. ja verkligen älskar allt som har med frukt att göra. Så nu får de väl bli en blandning av lchf och gi så får vi se.
Måste mäta mina mått med måttbandet oxå men de får vänta en evcka så ja får rättmått. Just nu är kroppen svullen pga kvinnliga veckan som strax bankar på dörren.
se när ja orkar och har tid att uppdatera nästa gång.
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!