December



December redan. men vart är snön????

igår kväll hade vi lite minusgrader iallafall =)


idag är de oxå lite minus.

Jouren IGEN

Jaa, jouren fick sig ett besök igen igår kväll. Tyckte inte andningen o smärtan i bröstet hade blivit något bättre. Febern hade ökat o frossan hade kommit. först ville hon inte ge mig en tid utan tyckte ja kunde vänta till idag måndag i ringa Vc istället. Efter mycket tjat fick ja en tid.
Så barnen lämnades hos mamma i vi begav oss till Motala. Infektion i kroppen o en ordentlig muskelinflammation i ryggen som orsakar smärtan i bröstet. Så ordenerad vila o panodil 3 ggr/dag
Men satan va ont de gör. Kommer knappt ner i sängen. O inte tala om hur de kändes i morse. Fick ta en VARM dusch i morse för o kunna räta på ryggen.
Så nu väntar ja på att klockan ska bli 8 så ja kan ringa Vc o se om ja kan få något starkare för de här går inte :(


Kök

Äntligen har mina bokstäver kök kommit upp i köket här hemma:)
Hur vi än gjorde så vart de inget bra så en tavellist åkte upp på valvet så bokstäverna kunde stå på den. O fint vart de ;)


Lördagkvällen

Igår när Janne kom hem från jobbet bestämde vi efter mycket om o men att vi skulle åka till Finspång o handla på viberga. En cars väska stod högst upp på listan o hem kom vi med väskor åt båda barnen. Fika inför lördagens loppis stod på listan oxå.
Redan på väg in i affären märker ja att de blir värre me andningen. Börja känna smärta i bröstet oxå. Haft tungt med andningen ett par veckor.
Så när vi kom hem i maten hade intagets slåg ja en pling till 1177
Skulle in på engång o få hjälp o andas lite.
Så då va de bara o fixa alla problem.
Mamma va inte hemma så vi kunde lämna barnen. Så Teo fick vi packa in i bilen o ta med oss. Thea fick va hos Erica undertiden. Sen till nästa problem. Janne skulle köra Frida till Motala efter 10. Men henne underrätta vi om lägget o skulle höras senare.

När vi kom till Motala fick ja kolla syret i blodet vilket va bra. Sen kolla va sänkan som va lite hög o sen hade ja feber. Så en infektion i kroppen. Sträng vila o panodil. Skulle de inte försvinna i veckan så skulle ja till Vc.
Han trodde kroppen va utarbetad.
Så i dag har vi VILAT. Köpte cars 2 igår som vi kolla på i morse. Sen har vi bar varit idag.
Skulle vart i Motala på loppis men va gör man inte för kroppen. Dax o börja lyssna på kroppen kanske. Har varit ganska mycket nu ett tag men de tar vi i ett annat inlägg


med lite färg.....

jaa, med lite färg kan man fixa de mesta.


ville ha en korg till jul som vi kan ha bröd o fika i. så med lite färg o tålamåd så fick ja till dessa fina korgar


med lite färg ``piffa´´ ja till mina korgar som ja har till köksredskap


med lite färg på denna fick ja till de oxå =)
ska bara piffa till den med lite granris men de får ja fixa i morgon

Fredag

Janne skulle komma hem vid lunch men han synd inte till än.

Vi pratade om ett besök i Linköping på söndag då ja lovat Teo en cars ryggsäck till han ska börja förskolan. O eftersom dem ska börja redan nästa vecka så måste en väska inhandlad då ja lovat en :)

Ja trodde vi kunde ta söndags besöket i Linköping idag men Janne har inte dykt upp än. Barnen sover o sen ska dem äta o så rullar klockan på. Då vi går se hur vi gör.

Har gjort potatisgratäng till kvällen med sallad o kött. Så i värsta fall får vi ta en tur på söndag istället. Har lite grejer o fixa med i kväll så sysslolös blir man inte direkt.


Barnvakt

Igår hade vi planerat att köra skräp. som vi plaerat flera lördagar nu men nu kom vi äntligen iväg.
man samlar verkligen på sig skräp på ca 5-6 månader. kim o frida tog barnen på morgonen så vi kunde lasta bil o släpa med grejer. sen begav vi oss iväg till borensberg o lastade av. sen bar de iväg hemåt för mer pålastning av skräm. bilen vände om för ytterligare en sväng till borensberg.



på kvällen fick janne för sig att vi skulle på bio, som ja skrev om i ett tidigare inlägg. men delen för bio va att janne skulle fixa barnvakt men de fick ja göra till slut iallafall.

Hur gör ni andra med barnvakt?
vem lämnar ni barnet/barnen till?

vi har min älskade mamma som tar barnen. oftast när ja frågar om hjälp så ställer hon upp. o funkar de inte så försöker hon lösa de. så hon finns alltid där när ja behöver.
barnens morfar ställer oxå upp. teo har varit där många ggr när vi gjort något.
Lite tråkigt  att man inte kan ha fler som kan ta dem. ibland krockar de me grejer o mamma verkligen inte kan ta dem. kim o frida ställer upp när ja frågat men oftast om de är något vi ska göra på helgerna så är dem redan upptagna eller ska göra samma grej som oss.
min syster vet ja oxå att hon tar dem men de blir lite långt o åka till norrköping o lämna dem för ett par timamr på kvällen.


fy skäms på mig

3 veckor. 3 HELA VECKOR SEN JA SKREV I BLOGGEN.
jaaa, nu får de verkligen bli ordning på de igen ;)
är ju sååå tråkigt o skriva blogg när heden ser ut som den gör. jättegammal.
har en tjej, My. som ska fixa den lite åt mig. måste bara fixa lite nya kort på barnen o maila henne. problemet är att få bra kort på barnen bara. teo vill inte att ja fotar honom längre ;)




för ca 2-3 veckor sedan kom ja på att vi inte gjort 1 års fotografering på Thea. När vi gjorde den på Teo vart vi uppringda ca 2 månader innan han fyllde 1 år o fick en tid. kom på av en slump nu att vi inte hade fått någon på Thea. så de har ja ringt om så måste kolla på en tid som passar oss. så vi kan få ett album på prinsessan oxå =)

bio





igår vid 17:30 tiden fick janne för sig att vi skulle ta en bio. så barnvakt ordnades o vi åkte mot norrköping.
filmen drive fastnade vi för när vi kollade trailerna hemma men själva bion va inte lika bra.
dels va ja supertrött. gå upp kl. halv 6 på morgonen o sen hålla igång hela dagen o avsluta den med en bio i ett mörkt rum. ja höll mig vaken men de va SVÅRT.
somna på vägen hem ;)
de bästa som finns är o sova i bilen....hehe

Lördag

Vakna vid 6 o va pigg. De är ju lördag idag o hade räknat med att få sova liiite längre. Vakna med ond rygg så klara inte o ligga kvar. Så la mig på soffan o Teo va inte sen med att vakna han oxå.

Så nu ligger vi i varsin ände av soffan Janne o ja. Teo sitter i mitten o äter kex. Thea vaknade nu så bäst o resa på sig o hämta henne. Får skriva mer sen.


Nya vagnen

Köpt ny vagn till mina <3:an
O ja ÄLSKAR den redan efter bara 2 ggr ute :)


Den lilla moroten

Laga grönsaksoppa i måndags. Denna lilla moroten hitta ja. Va tvungen i jämföra med något sp nu kunde se hur stor den va. Så tog vinflaskan o ni ser ju själva så liten moroten va


De ska börjas i tid :)

Thea lär sig att köra Ullareds vagnen så vi tjatta på pappa Janne att åka ditt ;)
Mitt lilla hjärta <3


Den första

Idag har thea tofs i håret för första gången ;)


1november

Redan november. Tiden bara springer förbi.

Ny blir de sängen. I morgon väntar äventyr för mig, hoppas ni håller tummarna för mig. Lovar att berätta min hemlighet en dag :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!