sä jäkla glad =)

dagen har gått till att ringa olika samtal då det ev blir strek den 29/4 inom vården och då får inga vikarier plockas in. han knappt lägga på luren från bemaningen så ringer chefen från ett av mina vikarie ställen och erbjuder mig ett vikariat på 9 månader, tror ni ja hoppa höjt i köket :)
dem säger att efter regn kommer solsken och de verkar verkligen göra de. så nu ska bara skolan bli´klar så jag kan börja jobba. Inte alla som har ett jobb som väntar direkt efter skolan.

trööööööött

janne har varit i Lund i 2 veckor drygt och åker igen på Måndag. de tar på krafterna att vara ensam och försöka få praktiken att gå ihop. som tur är har ja mamma som ställer upp och tar barnen när ja har kvällar.
 
Annars händer det väl inte mycket. lite skolarbete att fixa i veckan. inte långt kvar nu innan skolan är klar. så dagarna räknas ner =)
5 veckor kvar bara. helt sjukt att det redan gått 1,5 år. ska läsa lite i skolböckerna innan sängen vill ha sällskap. ett kvällspass på praktiken väntar i morgon.

Boende

Har helt tappat intresset för att bo i hus. Finns något att göra hela tiden och jag känner att tiden inte finns. just nu spyr jag bara på skiten känner jag. kanske är i någon svaka just nu men allt känns bara skit med huset. så är det någon som är intresserad av ett hus så har jag ett till salu ;)
 

uppe före tuppen

jaaa, här är man uppe före tuppen och har redan fixat massor. barnen vakna vid 6 så det var bara att kliva upp. tvättmaskinen rullar och ska strax hängas. sen väntar mer tvätt på att få tvättas. vikt lite tvätt oxå som ska in i garderoberna. dammsugit och skurat toaletterna vilket jag väntat på att janne ska göra i ca 3 veckor så nu gav ja upp. orka vänta mer. barnen har även hunnnit med och bråkat. i bland är dem verkligen som hund och katt.
 
strax ringa vc ang teo. ringde igår vid 10 och fick en teletid 14.15 och dem ringde upp 14:50 då var de jouren som gällde sa hon och så akut är de inte så ja behöver sitta där hela kvällen. sen ikväll blir de ett pass på praktiken. 14-21:45 och sen blir de både lördag och söndag som spenderas på praktiken. redan gått 2 veckor. helt sjukt va tiden går fort. hinner inte med något annat än praktiken och hemmet just nu. har ju skolarbeten och göra oxå och när ska man hinna med dem? får väl sätta mig på nätterna :)

 

Kväller

Hade lovat ett inlägg om stödstrumporna efter en kväll på jobbet men ligger nerbäddad i sängen och är sjukt trött så de inlägget får bli i morgon.


stödstrumpor

när jag hämtade posten igår hade jag ett paket i lådan. det var från vårdväskan där jag fått äran att recensera ett par stödstrumpor. vilken tur att jag har ett kvällspass på praktiken idag så jag kan få prova dem =)

Tagit från vårdväskan:

Det ökade trycket verkar förebyggande mot blodproppar och åderbråck. Stödstrumpan motverkar också svullnad och är bekväm för trötta ben då den ger en skön massageeffekt. Även personer utan cirkulationsproblem har nytta av att använda en stödstrumpa vid flygresor eller långa dagar på jobbet.  

Våra stödstrumpor har ett tryck på 16-18 mmHg vilket gör att du kan använda dem hela dagen utan att de känns besvärande. Har du medicinska besvär rekommenderas att du går till en specialist och använder en stödstrumpa med högre mmHg.

Mönstrad kompressionsstrumpa med 16-18 mmHg kompression, 1-pack. 74% bomull, 23% polyamid, 3% Lycra. 60° tvätt.

 

Har dem på mig nu och dem är hur sköna som helst. kommer lätt att beställa flera. Har även andra produkter jag vill skicka efter.
återkommer i morgon med uppföljning hur jag tyckte dem kändes efter 8 timmars jobb.


Måndag

jaa, vad ska man säga om denna dag då?
 
 
praktik mellan 6:45-15:45 så det innebär att jag lämnar tjällmo 5:45 men en mamma som MÅSTE ha koll på allt så lämnade jag inte tjällmo förens 5:59 men va i Motala på lasarettet vid 6:25 så de va ingen panik =)
 
janne fick ge sig i väg till Lund igen i morse och då måste ja ha koll på att han får med sig allt som ska med till dagis och att han lämnar den informationen han ska men som oftast blir glömd i bilen sen ....hehhe
 
på praktiken fick jag äran att följa med min handledare på KAD utbildning vilket var mycket intressant och roligt. har ju jobbat/läst om KAD i skolan men det var lite nytt och sen fick vi sätta KAD och de gjorde jag super bra. fick även prova att använda bladder så det var en annan upplevelse för dagen.
 
I morgon kör jag kvällen. 14-21:45 och dagis stänger 18 så då har vi en underbar mormor som ALLTID ställer upp så hon fixa och trixa lite med sitt jobb schema så hon kunde ställa upp och ta barnen. så är det när man inte har någon annan som vill ställa upp. då får mormor jobba extra.
 
 
nu ska ja bädda ner mig i sängen och bara kolla tv och njuta av tystnaden. tanken var att börja titta på hemtentan men är så grymt j***a trött så sömnar väl bara av att öppna böckerna. För övrigt verkar det bara vara skit på tv så jag får väl sova istället.

fredag

då veckans sista vardag här. har praktik denna vecka genom skolan. spenderar 4 veckor på avd 14 på lasarettet. En vecka som passerat såå fort fram. Måndagen spenderades på lasarettet tisdag var jag ledig och onsdag spenderades med vab. janne har varit borta på jobb så vi hade inte mycket till val att jag fick vara hemma. torsdagen var skoldag så idag har jag varit andra dagen på praktiken.
janne har varit i lund och jobbat så vi har spenderat tiden med mamma så jag har kunnat fått hjälp med lämningar och hämtningar på dagis även fast det inte vart som det var planerat från början. det blir aldrig som man planerat =)
 
provbakar marängtårta vilket går sådär. första omgången gjord och slängd. andra åkte ur på bänker så den hamna i slasken. så nu är det tredje gången gilt som gäller och än så länge ser det bra ut. hatar att baka något nytt igentligen som jag aldrig gjort.
 
 
Onsdagen spenderades i telefonen för att få en tid ang theas mage. i 1 års tid har vi haft ett intyg på att hon inte ska äta lök, broccoli, senap, curry m.m. då hon får fruktansvärt ont i magen. har börjat misstänka att det är något annat och efter att ha pratat med 3 olika personer inom sjukvården fick vi äntligen en tid. så nu provar vi laktos på henne och väntar svar på gluten prover.
 
 
annars är ja hur trött som helst just nu. så hoppas kidsen somnar tidigt så jag kan bädda ner mig och sova oxå. har bönat och bet om sovmorgon i morgon men de verkar inte som någon riktigt vill lyssna på mig.
 
 
 
Vad händer i skolan då?
jaa, som sagt är ja ute på praktik just nu. annars är alla uppgifter inlämnade och väntar bara på rättning av lindrande vård uppgifterna. en hemtenta som kom ut igår ska göras och lämnas in och ett praktiskt prov ska göras v.20 en komlettering har ja som ska göras v. 17 sen är ALLT klart och jag kan titulera mig som UNDERSKÖTERSKA =)
vilket ska bli hur skönt som helst. så nedräkning till 23 Maj nu.....:)
 
nu ringer klockan och meddelar att tårtbotten är klar så bäst och röra på fläsket.

dax att återkomma

jaaa, nu är det dags att ta tag i bloggandet igen. Det är rätt lugnt på skolfronten och man börjar se slutet. 23 Maj är det stora datumet som jag kan titulera mig som undersköterska på papper.......=)
Annars har det väl hänt lite sen sist. Jag har jobbat massor och sett till så familjen går runt och att allt i skolan blir klart. Barnen och Janne har varit sjuka. 3 veckors sjukstuga har vi haft här. Teo har varit på 4 års kontroll på bvc där det gick rätt så bra. vi ska tillbaka igen och kolla hörsel och synen då han inte hörde och såg lite illa. Båda barnen har varit hos astmaläkaren och kollat. Thea har varit på vc med sin mage så nu ska vi utesluta laktos och se om det kan vara det.  Jag har varit på akuten med magen IGEN där dem återigen misstänker gallsten så det ska det väl bli utredning på. Medicinen som jag fått mot magen var tydligen fel medicin. så i April ska jag på läkarbesök på mag och tarm så får vi se vad dem hittar på. Annars är jag just nu ute på praktik genom skolan. är på avd 14 på lasarettet och hoppas att det ska vara bra och att jag kommer trivas. har bara hunnit med 1 dag än då Thea vart sjuk och idag hade vi föreläsning i skolan. så i morgon ska jag åter vara på avd. 14 så det blir att bädda ner sig i sängen nu så man orkar upp kl. 5 i morgon när klockan ringer.

vårdväskan.se

 
Jag har fått äran av vårdväskan att göra en recension av deras stödstrumpor. Jag valde dessa på bilden och ser fram emot mitt paket. ska bli spännande att se deras kvalitet och om det kan vara något för mig. har hört mycket bra om både vårdväskan som företag och om just stödstrumpor. Detta passar mig jättebra då jag just nu studerar till undersköterska och ska ge mig ut i den stora världen som färdig usk redan den 24 Maj. Ser fram emot paketet och återkommer med mer info när jag fått dem och hunnit prova dem.
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!