Dimper i livet ibland

jaaa, ibland sjunker livet under skorna. Då känns allt skit. Då vill jag verkligen inte mer. Aldrig känt att ja skulle vilja avsluta livet utan det är mer att ja vill vara själv och inget göra. Bara få vara ledsen ett tag för att orka med livet igen. Men det är inte alltid så lätt. Oftast eller ska mer säga jämt håller ja allt inom mig tills de når en viss gräns. Sen brister de, och då tyvärr på min familj och de gör att ja mår ännu mer dåligt. Just nu känner jag att ja inte orkar mer än jobbet och knappt familjen. Men man gör de man måste. Jobbar just nu ca 62,7 % och de är de kroppen orkar. Hur f*****n ska ja orka komma tillbaka och jobba 100% efter föräldraledigheten. Så länge ja får jobba natt kommer ja göra de. Sen ev gå hem i juni och ha semester med Janne i Juli för att sen va föräldraledig till feb -17 så Ted börjar på förskolan då. Men vi får se hur ja känner/orkar med tiden.
 
i går när jag åkte till jobbet kändes livet på topp. Så livet kan verkligen svänga rejält. 
 
just nu ser ja fram emot sista helgen i maj något fruktansvärt mycket. Sova på hotell och bara vara för de mesta. Ska få äran att gå på bröllop oxå. Jag känner att kroppen verkligen behöver en uppladdning av batterierna men samtidigt som jag känner så mår jag dåligt över att behöva lämna bort barnen för att jag behöver vara för mig själv. Så aldrig är man nöjd. 
 
i juli ska vi på scotts. De ser ja fram emot oxå. Fira min 30 års dag 😄

Köks stök

 
Vid 12 klädde vi på alla barnen och skulle ta en liten promenad/cykeltur och vi han bara utanför dörren innan de verkligen vräkte ner regn och blåste halv storm. Så de var bara att gå in igen. 
 
Placera mig i köket och gjorde chokladbräck till mig på lchf, förberede middagen som blir stekt kött, potatis i ugn och champinjonsås, gjorde bröd med oliver, feta ost och rödlök till mig på lchf. Just nu sover Ted men när han vaknar blir de mat. Sen duschen för min del och sen sängen. Sova ett par timmar innan nattjobb. 

Bryt ihop och kom igen

Ja, precis de ja skulle behöva just nu. Bryta ihop och sen komma tillbaka. Har sååå mycket inom mig som verkligen skulle behöva komma ut. Men som vanligt trycker ja bara undan de på En hylla i kroppen. 

Ja ja, lite shopping på Ikea kanske kan lindra måendet. För stunden i alla fall. 
Sen är de bara att lägga mina bekymmer åt sidan. Veckan består av skola, dagis, läkarbesök, p möte, arbete. 

Frestelsen blev för stor :(


Igår skulle vi dipa lite grönsaker. Barnen önska chips till. Jag tänkte ta grönsaker och sen "fuska" med dipen. Sluta med att frestelsen blev för stor. 3 olika skålar med chips framför ansiktet. Tog dock bara ett par chips innan ja insåg va "äckligt" de var/är. Dock hade Thea köpt en Marabou chokladkaka med oreo smak och den är ju bara såååå god. Så halva den slank ner oxå. Idag känner jag mig trött, seg, irriterad, tung i huvudet och inte minst äcklad. Känner hur illamåendet åker upp och ner i magen. Känner mig ful, fett och äcklig. Så nu är de tillbaka till motivationen som gäller. 17 kg kvar innan målgång. 
4 kg till inskrivningsvikten med Ted. 
Nu j****r ska skiten bort. 

livet kan förändras på ett par sekunder

Jaaa, på ett par sekunder kan livet verkligen förändras. Det fick jag verkligen erfara i Tisdags. Från att vara en lycklig familj fick jag se hur min familj på ett par sekunder gick i tusen bitar. 
 
På väg till jobbet i Tisdagskväll hade jag sådant tryck i bröstet. Kändes som det var någon som tryckte på mitt bröst så ja inte fick någon luft. Kände hur paniken steg i kroppen. Tårarna brände under ögonlocken.
natten på jobbet gick men det var inte mer än så. Natten i natt har jag haft sådan huvudvärk. Tänker på det hela tiden så man blir totalt dum i huvudet till slut.
Var i kontakt med försäkringsbolaget som knappt ville ta upp en olycks anmälan på detta då dem tyckte det lät helt fel. Men nu är det anmält ditt också.
Jaa, detta satte ett spår i mammahjärtat.

Länge sedan

Ja, nu är de verkligen länge sen de hände något här inne. Vet inte vart tiden och dagarna tagit vägen.
Ted har haft feber. Inte mycket men 38 så hans humör har varit sådär. Vääääldigt mammig. Ingen annan har fått tittat på honom. Dreglat som bara sjutton så tanken på tänder kom direkt men inte ett tecken på att det är en tand på väg.
Thea har haft mellan 40-41 i feber och mest legat i soffan. Inte ätit något på en vecka. Druckit ytters lite. Gråtit och ropat på sin pappa. De värsta var natten mellan söndag och måndag föra veckan då vi upptäckte på kvällen efter att hon varit superledsen och inte gick att trösta att hon hade hela munnen full med blåsor. Inte konstigt att hon inte velat äta och knappt dricka. 
 
Besök på Vc och BVC har vi hunnit med. Vabbat med Thea. Har inte velat varit ute med Ted när det varit så kallt och sen med deras feber så har mest blivit tid inne. Har haft en madrass på golvet i vardagsrummet som ja legat på och sen leksaker överallt. Men min energi har varit under noll då Ted och Thea har varit vakna om varandra på nätterna och eftersom Janne har jobbat så har ja fått tagit dagarna själv. Men de har gått. Har inte satt min fot i tvättstugan på en hel vecka. Inte ens orkat städa. Så när jag vaknade i Torsdags började ja undra när orken skulle hitta hem igen men helt plötsligt hade vi städat toaletten, tvättat 1 maskin tvätt, vikt och lagt 3 maskiner tvätt i garderoberna, förberett middagen och plockat iordning i vardagsrummet. Så nu ser det ut som ett hem igen. I Fredags var vi hos Sandra och barnen. Var såååå skönt att komma ur huset och göra något annat.
 
När detta inlägg publiceras ligger jag förhoppningsvis och sover hos mamma. Inbeordrad natten som kommer/var (tidsinställt inlägg) så mamma är snäll och ställer upp och tar barnen så jag kan sova då Janne jobbar. 
 
Veckan som kommer blir de US i Linköping på Tisdag med Thea, jobb Tisdag och Onsdag, jobb på kvällan Fredag. 
 

Mot mål

 
 
Nu är det 17 dagar sen jag slutade med socker och kolhydrater. -6,5 kg på den tiden så det får man väl vara nöjd med. Midjemåttet har ja inte mätt men de märks på kläderna att det hänt grejer där oxå. 18 kg kvar innan jag är i mål. Men just nu är ja på god väg ditt. 
 
 

Begagnade kläder

284:- inkl frakt för detta på bilderna. Älskar att handla billigt ;) 

Frukost/lunch

Detta vart dagens frukost/lunch. ägg, créme fraice, salt, citron, peppar, dill, avokado,räkor. Mätt som tusan. Dock väldigt illamående nu I skrivande stund. Är inte ett dugg hungrig men äter för att jag måste. Annars blir ja helt svimfärdig, huvudvärk och spyr. 
 
 
 



Klänning till bröllop

I sommar gifter sig jannes bror. Har en klänning jag köpte för snart 3 år sen som hänger i garderoben med lappen kvar. Den var tanken att jag skulle ha. Så målet är att komma i den klänningen till slutet av April början på Maj i fall jag måste ge mig ut och leta efter något annat att ha På mig. Har sagt i ett par dagar att jag ska prova klänningen för att se hur mycket som kroppen måste bli av med för att klänningen ska gå på kroppen. Ikväll tog jag tillfället att prova klänningen när jag ändå klädde av mig. Trod det eller ej men klänningen kom på min kropp. Dock kunde den suttit bättre men de är som de är. Tajta till kroppen lite så blir de jättebra ;) 
ska jag bara hitta matchande skor och cardigans. Kostym till Janne oxå. Även skor. 
Bröllopspressenten måste fixar oxå. Kommer hänga över mig den där presenten till jag vet inte när. 

Dagarna rullar på i Januari

Redan 4 Januari.Och denna dagen är snart slut. Va ju nyss nyår. Dagarna rullar just nu på med jobb. Sista natten i natt. Sen jobba helgen. Får vara kvar på natten tills jag själv inte vill så de känns bra. Sparar massa mammadagar som jag sen kan plocka ut på somrarna.
 
Igår morse tog Ted och jag en skön men kall morgonpromenad på 3,5 km. 50 benböj och 50 situps och 1 min plankan oxå. Idag tog jag en ensam promenad på 3,6 km och 60 benböj, 60 situps och 3 min plankan. Går ut lugnt så jag inte tar ut mig för mycket. Jag som alltid har HATAT att springa känner hur de spriter i benen efter att få springa. Innan jag vart gravid med Ted orka ja springa ca 2 km utan att dö på kuppen. 
 
 
Dax att fixa de sista inför jobbaren. Sen kom hm katalogen på posten idag som Thea kryssat massa hon vill ha så bäst att kolla de innan ja åker till jobbet ;)

Pulka och skridskor

Igår var vi ute och åkte pulka. Idag vart det ett besök i Motala i ishallen så barnen fick prova sina skridskor. I morgon blir det nog en sväng till pulka backen. 
I början använde hon denna grej att hålla sig i men de dröjde inte länge förens hon vart varm i kläderna och åkte själv ;)




Första dagarna i Januari

 
 
så här såg vardagsrummsbordet ut nyss. En kopp te med fröknäcke. Tog en kopp te i morse under tiden jag bakade fröknäcke. Sen vid 14 tiden åkte vi mot Motala och köpte hjälmar åt barnen och besökte ishallen så ingen mer mat hamnade i magen. På väg hem från Motala handla vi på maxi så kl. Var ca 18:30 när vi kom hem så barnen fick gårdagens pizza som vart över så dem fick mat i magen och sen kom i säng. 
 
Innan vi åt lite knäcke med ägg på gjorde jag 
50 benböj
50 situps
1,5 km promenad på gåbandet. Herregud va jobbigt de va att gå på bandet. Blir en helt annan takt och hållning mot när man är ute och går. 

Året som varit 2015

Januari: Årets första månad. magen växte på. Annars bestod Januari av sjukdomar och mys. Satte mig i sjukskrivning på heltid igen. Är mycket sängliggandes pga ryggont, fogarna och illamående. Aldrig mått illa med dem andra 2 men denna gång är de fruktansvärt. Mycket läkarbesök pga detta oxå. 


Februari: I Februari bokades en resa med cinderella. Där åt vi gott och hade det mysigt. Bad i grannens tunna han vi oxå med under Februari månad.
 
Mars: I Mars körde Janne sönder bilen. Så den månaden bestod mest av att få de iordning. Annars hade vi glada barn och en växande mage. Denna månad gav mig Väldigt mycket ångest. Funderade dag som natt på vad jag gett mig in på. Barnen fick kräksjukan igen och denna gång var dem riktigt dåliga. Teo framförallt var dålig. Honom fick vi ta till doktorn men som tur var vart han bättre så vi slapp sjukhus.


April: April rullade på oxå som ingenting. Jag var sjukskriven för depression och foglossning som skulle fortsätta tills förlossningen så fram till juni var de lugnt. Började förbereda för de som skulle komma. Kläder tvättades och lades i garderoben. Spjälsäng ställdes på plats. Vagn och bilstol inhandlades. 


Maj: I Maj gjorde vi mycket spantan trippar på helgerna när Janne var ledig. Åkte mycket bil på kvällarna och kollade djur i skogen vilket barnen älskar att göra. Kan ibland fråga om vi inte kan kolla djur. Annars förberede vi oss på en litens nedkomst. Mycket läkarbesök pga foglossningen, depressionen och det planerade snittet som skulle bli. Bebis började bråka extra mycket med sin mamma denna månad. Vid ett ordinarie besök hos bm så fick vi köra en väg kurva på bebis då den inte gav rätt hjärtsjuk som dem ville. 

Juni: Nu var vi äntligen framme i den månaden vi längtat och väntat på med spänning. Teo var med och cyklade minivättern och var jätteduktig. Teos första skolavslutning. Förlossningen fick besök 2 ggr innan bf pga minskade fosterrörelser. 1:a gången vi var inne hade han vart stil över ett dygn. Bm försökte med mycket men han ville inte riktigt. Plus att jag hade massa onda sammandragningar så dem ville inte släppa hem mig. Men efter mycket om och men så kom den lille igång där inne och jag fick medicin mot smärtan så förlossningen stannade av. Den lille låg med ryggen utgår plus att moderkakan låg på utsidan så därför kände jag knappt den lilles sparkar. Magen växte och den 22/6 var det äntligen dax att lämna dem förväntansfulla syskonen hos mormor för vidare färd mot Norrköping där vi hade tid kl.9
12:45 kom äntligen den lille till värden med planerat snitt. 

Juli: Med Juli månad kom oxå värmen. Barnen bada i poolen och bebis höll sig i skuggan. Barnen njöt av nytillskottet och ville gärna hjälpa till. Min födelsedag firades. Janne och jag hade "årsdag" 8 år tillsammans. Denna månad besökte vi tropicariet i Norrköping. Även min farmor och farfar fick ett besök av oss på landet. 

Augusti: Denna månaden bestod mest av familjemys. Försöka lära känna den nya lille varelsen som bosatt sig i vårat liv. Teo började första klass. Denna månad provade jag äggmassan.Måste prova allt nytt jag ser/hör.

September: Daxför Thea att åter börja på förskolan. Vi fortsatte vårdat bebis mys. Ted fick provsitta matstolen för första gången. Ted fick sin första feber.

Oktober: Helvetes månaden detta år. Janne var i Stockholm mycket och jobbade. Ted döptes. Jag började jobba natt. Thea fyllde 5 år. Mitt i allt detta vart det även fönsterbyte på huset. Mitt i allt detta går luftvärmepumpen sönder oxå. 

November: Teo fick en resa av oss så den 7/11 åkte vi till Stockholm och såg på monster jam. En upplevelse över de vanliga.

December: Jobb för både Janne och mig. Försökte få till en jul i huset vilket slutade sådär. Inga gardiner kom upp då vi fortfarande strular med fönsterbyten som var i Oktober. I Januari hoppas vi nu att det blir färdigt. Ted firade sin första jul och barnen hade vart snälla i år oxå då tomten kom på besök med massor klappar.



Nyårsfirande

Ikväll har vi varit hos fina vänner. Ätit och druckit gott. Skagenröra på ost chips. Oxfilé med hackebackspotatis, baconlindad sparris och massa olika såser. Ahlgrensbilar pannacotta. Lite gott vin på de och unospel. Skratt i mängder och glada barn. En perfekt kväll helt enkelt. 
 


Lilleman var finklädd kvällen till ära ;)
Syskonen ville inte vara med på kort. Försökte oss på ett familjekort som vart sådär :/

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!