Hemlighet =)

Japp, jag bär på en hemlighet. Se om jag skriver ut den i morgon eller under fredagen. NEJ, det har inte med bebis att göra. Där är vi klara.

Inskolning på fsk

Ja, idag har teddies gjort sin första riktiga tid på förskolan. 6:15 i morse traskade Janne ditt med honom. Hade gått jättebra.
Teddies har haft inskolning i 2 veckor och vilken skillnad på barn. Den lilla tid han gått har de fungerat superbra. Så hoppas verkligen att det sak fortsätta så. Ska strax sätta mig och fylla i schema för alla 3 barnen. Måste lämna in lite info papper till fritids och lite tider som barnen ska vara på fsk och fritids.
 
Nakdelen med att man jobbar så lite är att de kan gå väldigt många dagar mellan teddies tider. På fredag går han 8-13 så ja kan vila innan nattjobb. Sen är han ledig veckan därpå då ja jobbar sön-mån. Men då han är så liten och ny inskolad fickk han gå några timmar på onsdag nästa vecka. Då passar ja på och gå till optikern och kollar synen. Dax för det igen.
 
Bara vi kommer in i våran nya vardag strax så kommer nog allt bli bra. Ska göra lite schema ändringar så om ett par dagar kommer de bli lite fler timmar  på fsk. Men de är precis så här jag vill ha det. Få komma ut och jobba samtidigt som jag får spendera massor tid med familjen. En vecka utav 5 veckor har teddies att han går 31 timmar på förskolan. Annars kommer han snitta på 21 timmar i veckan. Dem andra barnen kommer ha ca 6-10 tim i veckan på fritids. En vecka har dem bara 1 tim och 45 min och en vecka kan dem ha 10 tim. Så ingen av barnen kommer ha så där fruktansvärda tider.

sopptider

Nu börjar sopptiderna komma igen. När ja hämtat barnen på fsk och skola idag vart ja fruktansvärd sugen på soppa. Så utav de vi hade hemma fick vi ihop en måltid. Slängde även ihop en äppelpaj till efterrätt.

Brev till mamman i lådan idag


viktnoja

Har absolut hamnat i en viktnoja vilket har varit min fasa hela tiden. Ibland vill ja inte äta för att jag kan gå upp i vikt. Så vissa dagar kan ja erkänna att ja svälter mig pga av vikten. Vill ju såååå gärna ner i rätt bmi och få min operation betalt. Mår sååå fruktansvärt dåligt över allt fett som hänger på magen. MEN annars är jag faktiskt nöjd med min kropp. Har ändå fått tre underbara barn och dem har satt sina spår på min kropp. Hade jag inte haft all överflödig hud hängandes på magen hade ja varit supernöjd med min kropp. Så min högsta önskan just nu är att det ska ligga ett brev i lådan från landstinget som erbjuder mig en operation. " ynka kilon är de som är ``för mycket´´ så hoppas verkligen inte dem ställer till det. Just denna veckan har jag gått upp 1,5 kilo men de gör jag allt id vid ägglossning/mens så så fort mensen kommit brukar ja kissa ut all överflödig vätska.

Dagens status

Dagens frukost. Pannkakor med hallon.

I helgen har jag typ levt på GODIS. I fredags vart det ett besök på cloetta med Teo medans dem andra var på fsk och skolan. Därefter åkte vi till Linköping och inhandlade lite pressenter till vår blivande 6 åring. Vart lite choklad i bilen. Även hemma vart de en chokladbit. På lördagen vart de en extra lång morgon runda. Sallad, kött, sötpotatis och lite bitar gott och blandat vart de den dagen. På Söndagen vart de ingen promenad och inte heller någon utmaning. Blev istället varm oboy och 4-5 skorpor till frukost. Lite sallad till lunch och en bit choklad till filmin mothers day. Sen ballade magen ur totalt. Så där fick jag verkligen känna på varför min mage inte vill ha kolhydrater. Så efter 50 min po toaletten, massa vatten och tabletter så var magen tom och gjorde sååå ont. Haft ont i magen hela natten och knappt kunnat sova. Haft vete kudden mot magen hela natten då ja vill ha värmen men samtidigt blir de tungt på magen vilket gör att de gör ondare. Så nu ska vi försöka köra på lite äggfasta fast på mitt  viss. klarar verkligen inte att äta vanligt kokt/stekt ägg eller omelett. Så vi kör i den mån de går med olika pannkakor. Funderar på och testa creps till lunch med räkor i.

Sandlåda

Ja, nu är projekt stooooor sandlåda igång. Tanken var väl att den skulle byggas till NÄSTA år men kunde inte vänta ;)

Som ni ser på bilden. steg 1 var att tömma sandlådan. Nästan helt tom är den. Plattorna som båten stod på är borta. Nu håller jag på och gräver på gräsmattan. Se hur glad gubben blir när han kommer hem sen. Måste jämna till lite innan vi lägger byggtimmer som ska bli rammen. Så igentligen behöver jag till biltema och köpa duk. Ska be Janne om hjälp sen att mäta ut exakt. lägga duk så ja kan få bort sista sanden från den gamla lådan så man får bort den. På lördag funderar jag på linköping och inskaffa byggtimmer. Sen är de bara sanden som ska ner. Sen kan barnen leka utan att behöva slås om vem som ska leka vart ;)

utmaning dag 13

Idag är vi inne på dag 13 i utmaningen. Denna gång tycker ja inte att det är speciellt jobbigt. Försöker ta mig en kort morgonpromenad när vi lämnat i skolan. Innan ja åkte på den hemska förkylningen gick ja rätt ok fort. Då gick ja i snitt på 8 min/km idag går ja på 10 min/km. så de händer lite med konditionen under förkylningen. Men sakta bygger vi upp de igen. Snart är de ju ju höst och vinter. Vill inte gå själv när det är mörkt och halt.

Nu vakna teddies precis så måste avbryta skrivandet. se om tid finns efter inskolningen för mer text.

tisdag

Redan Tisdag. Sitter i köket och äter lite lunch. Eller ska kanske kalla det för brunch då ja inte ätit någon frukost än. Ted ligger i vagnen ute och sover. Dag 2 på inskolningen. Supertrött vid maten så kasta all mat på bordet så vi gick hem. Somnade på 2 sek. Så ska fixa lite macka och frukt med till skolan när vi hämtar dem andra små så kan han få när han vaknar. Thea ska på kyrkans fritids efter skolan så Teo hade önskemål om lekparken en sväng.
Annars rullar de väl på. 30 dagars utmaningen rullar oxå på.Väntar på svar från min remiss men den lär väl dröja.

Lördagsprat

Ja, nu sitter jag här framför skärmen och väntar på att kl ska gå. 21:15 börjar nattjobbet. Jobbar en natt. I morgon har jag semester och natten efter har jag bytt då Teddies ska skolas in på förskolan. Veckan efter har jag 2 semester nätter oxå så börjar inte jobba förrens 26/9 nästa gång.

Annars rullar det på. I alla fall utgifterna om inte annat. Har bestämt oss för att köpa årskort 2017 på kolmården.. Så i Oktober blir det en sådan utgift. Blir ett par tusen. Sen fyller Thea 6 år oxå. Hon vill ha ett frost kalas och det är ju klart att mamma fixar det så ett sånt blir det i oktober oxå. Plus att vi åker ner till ullared 29. Så just nu känns det som att nästa månad är full.
* kolmården
* frost kalas
* ullared
plus att jag ska jobba lite oxå. Sen blir det kolmården i halloween oxå. Sägs att det ska vara riktigt roligt då så det hoppas vi på. Sen blir det en sväng ditt i jul då dem ska ha julsaga. Så lite spännande saker har vi allt inplanerat.
Tror att denna höst kommer gå sååå fort. Börjar med inskolning på förskolan som sedan följs av föräldramöte, skolfotografering då jag ska försöka få till ett syskonkort. Sen rullar det på och snart är vi framme vid jul.

ja ja. tror det är nog med prat (skriv) nu. Fixa till det sista och rulla mot arbetet. Kanske tittar in en sväng i morgon med lite onyttigt prat.

Fredag

Just i detta sitter vi på golvet i vardagsrummet och pusslar. Hittade tre pussel från när Theo var liten som funka för teddies oxå. I morse lämna vi syskonen till skolan och tog sen en kortis promenad. Hem och äta frukost och duscha lite. Sövde mini som sov i 30 min. Trodde han skulle sova mer men inte då. Nu är han jättetrött och grinig så blir spännande och se när han tänker sova nästa gång. Snart är de dax och hämta hem våra små huliganer från skolan. Passa på och handla lite samtidigt.

Sitter och kollar runt lite på nätet. Thea fyller 6 nästa månad och önskan är ett frost kalas.

Kollar även på Kolmården. Sugen på ett årskort där inför 2017. Vill både på halloween och julsagan. Även pratat om att åka ditt nästa sommar.

Nehe, se om man kan få teddies och sova lite igen eller på ett bättre humör kanske

Blandat tjat

jaaa, just nu sitter jag i köket med en kopp te och skriver i bloggen. På datorn och där har jag inga bilder så får bli ytterligare ett bildlöst inlägg. Brukar ju blogga mest på mobilen då jag har alla bilder där men sedan dem gjorde om appen så är de såååå krongligt att mobilblogga. Så därför blir de inte så många inlägg just nu. Men det ska det väl kunna bli ändring på oxå.
 
Har precis stekt lite köttbullar och potatisen är på spisen på kokning. Ted sover och dem andra två är i skolan. Själv känner jag mig sååå jäkla rastlös. Har varit hemma från jobbet i 2 veckor nu och jobbar på lördag. Sen har ja semester och jobbar då inte på 2 veckor. Så denna månad har det bara blivit 3 jobbpass :/
Har bokat frisören 2 ggr nu som jag fått avbokat pga sjukdom men hoppas kunna komma iväg nästa vecka. Måste klippa av håret innan jag bli för irriterad på det. Vill även ha en höst ton i håret. Det hoppas jag wilma ska kunna fixa till åt mig =)
 
Annars då?
Teddies börjar inskolningen på Måndag på förskolan, hoppas jag. Han är ju oxå snorig som bara den men samtidigt har han 3 tänder som är på väg upp plus att han oxå fått 2 tänder under dessa sjukdagar. Själv känner jag mig faktiskt ok inför inskolningen, just nu ialla falla. När vi bestämde att han skulle börja kändes det bra. Sen när vi fick bekräftelse på att han fått en plats vart de så verkligt men rätt ok ändå. Föra veckan fick jag bara sån ångest och hade lätt kunnat lyft på luren och plocka bort honom och vart hemma 1 år med honom. Men jag går ditt med inställningen att det här ska bli bra så detta fixar vi nog. Är nog mer pappan som funderar på hur han ska få med sig allt på morgonen. Då vi bar har 1 bil och den har jag till jobbet så kommer han kl 6 på morgonen behöva gå med teddies i vagnen ditt. för vagnen behöver ju följa med så han kan sova iden plus att när jag hämtar honom sen behöver jag den. Förutom barnet och vagnen behöver han ju ha med sig massa extrakläder. Sen har vi ju två barn till som dem oxå ska lämnas med massa extra packning. Men det kommer nog gå bra:)
 
 
 
Nee, nu vakna barnet så bäst att sysselsätta honom 1 timme innan vi ska hämta dem andra två huliganerna

30 dagars utmaningen

ja, då var vi inne på dag 2. började lite smått igår och det kändes bra. provade idag oxå och de kändes ok. Är livrädd för allt med träning när jag är sjuk. Förkylningen går upp och ner men dem övningarna jag har har fungerat. Så hoppas bara att jag ska orka köra linan ut. Jag är super tagad nu att klara dessa 2 kilon som stoppar mig från operationen.

bukoperation

jaa, en bukoperation har jag velat göra i många år. Året innan Ted blev till diskutera vi ang det. Att antingen blir det ett barn till och sen en operation eller så får jag sörja att jag inte får fler barn och gör då en operation. Men så flytta då Ted in hos oss. Nu har jag verkligen kämpat och kämpat och kämpat med vikten och har nu minskat 33,3 kg. Inte helt nöjd då jag måste ner ytterligare 2 kg. " jäkla ynka kilon till. Egentligen är jag väldigt nöjd med min vikt men då jag sååå gärna vill ha denna operation måste jag inom ramen på deras godkända bmi. I går var jag till vc med min förkylning så då passa jag på att fråga om denna operation. Träffade en underbar läkare (om man nu får säga så) som verkligen lyssnade och mer än gärna skickade en remiss. Tyckte att jag skulle försöka att komma ner dessa 2 kilon och han hoppades att det skulle bli ett bra svar jag fick. Även fast han var tveksam då dem tydligen är jätte hårda. Men han skulle göra vad han kunde. Magkänslan är väl inte så där jättebra just nu men får se vad det står i brevet när det kommer.

Sockershockat kroppen

I Fredags orkade jag verkligen inte laga mat då förkylningen verkligen hade knäckt mig så familjen fick äta mat från kiosken. Tog mat där jag oxå. Jag som aldrig äter sånt annars. Men kände att jag behövde ha något då jag inte ätit på hela dagen pga förkylningen. Hade mest legat på golvet i vardagsrummet på en madrass med snorpapper. På Lördagen hade jag lovat familjen pizza men då det var Borensbergs marken så fick de bli stekt hamburgare med pommes i ugnen. På kvällen senare vart det godis, chips och dipp. Idag gjordes en skåp rens på allt så det som inte åts upp kastades. Så lite hamnade visst i min mun oxå. Till middag blev de polled pork med tacokrydda och grönsaker. Åt två bröd. Så i helgen har min kropp verkligen fått socker och kolhydrater. Men  Morgon är det en ny dag så då är vi på rätt bana igen. Annars har kroppen inte ätit mycket alls denna helg. I Fredags blev e en kopp te och kiosk mat. Lördags blev de hamburgare på lchf viss och massa godis, chips och dipp. Idag Söndag blev det godis rester och pulled pork. Hoppas matlusten är tillbaka i morgon oxå.

Förkylning

ja, denna förkylning har verkligen gjort sig hemma i min kropp. Teddies hade feber så jag var hemma och vabba i tisdags natt. Han hade nog feber pga en tand. Kände en igår kväll så kan ju säker va de. Men nu idag har han snorat massor så antingen en tand till på väg eller så är de hans tur nu och bli sjuk. Teo hostar lite och nyser lite. Thea började nu i kväll och snora så hon står säkert på tur. Janne känner sig så där. Själv snorar ja fortfarande massor. Förstår inte hur mycket snor de får plats i en kropp. Ibland får man lite extra energi så då gör man något och då tar all energi slut. Så då blir man liggandes igen. I helgen har de inte blivit mycket gjort. Har mest legat på en madrass i vardagsrummet med snorpapper, panodil och nässpray. I fredags var de till och med så Janne fick komma hem från jobbet för att ta hand om barnen. Orken var precis noll. I morgon blir de säkert en lugn dag oxå då jag fortfarande känner mig totalt knäckt av denna förkylning. Men sen hoppas jag verkligen den är över och att alla baciller håller sig långt borta från denna familj. Räcker väl med att teddies börjar på förskolan så kommer alla baciller igen.

30 dagars utmaning

Japp, detta hade jag tänkt starta med i morgon och sen 30 dagar framåt men som jag mår just nu får de vänta tills jag är bättre. Livrädd för att träna när jag är förkyld och som det är just nu rinner snoret värre än värst och hostar något fruktansvärt. Rösten är halv och likaså orken. Men så fort ja mår bättre kör jag igång :)

 
 

Massa babbel

Uppe före tuppen idag som vanligt. Teddies vill inte ligga still. Bara att se glad ut och gå upp. Även fast mamma mår som ett packe skit. I Tisdags va Ted jätte snorig. Lite höjd temp på både honom och mig så ja vabbande natten mellan Tisdag och onsdag. Skulle klippt mig i Onsdags igentligen men fick då avboka då teddies inte mådde bra. I onsdags började ja känna mig lite halv krasslig. I Torsdags vart de sämre men de ville inte riktigt bryta ut. Men de fick ja för de. På kvällen när ja skulle lägga mig bröt de ut ordentligt. Herregud va ont i kroppen ja hade den natten. Jag brukar inte gnälla när ja är förkyld men då kände ja mig överkörd av en ångvält. Precis täppt i näsan, hosta, snora, nyste konstant, ont i kroppen och huvudet. På Fredagen fick Janne va hemma och ta barnen då min ork va i botten. Fick sjukskriva mig denne helg. Jobba va inte och tänka på. Så helgen har ja mest legat på golvet i vardagsrummet på en madrass. Det är ju bättre men inte bra. Så dagen idag blir spenderad på golvet. Inte mycket gjort idag heller.

Annars planerar ja lite julklappsköp. Sen fyller Thea i Oktober oxå så måste inhandla lite presenter till henne. Ser även fram emot Januari. Då åker Thea och ja till Stockholm och sover på hotell 😍

12/9 ska lilleman börja på förskolan. Så Söndag natten har ja tagit semester. Även veckan därpå. Tisdag och Onsdag har ja tagit semester. Så dels har man dåligt samvete för att man är hemma och sjuk i helgen, att ja vabba i veckan och att ja har planerad semester i 2 veckor. Jobbat 3 pass på mitt schema denna månad 😔 men så blir de tyvärr. Jobbar bara 11nätter på 5 veckor och denna period är jag och teddies sjuk. Plus semester pga inskolning.

Ne, dax att ta hand om vildingarna kanske.


4 september

Redan inne i september månad. Herregud va fort de går. Tyckte ju nyss de va sommar och semester men nu är verkligen hösten här. Inte långt kvar till jul. Fortsätter ja på mitt schema ja har nu jobbar ja julaftons natten. Byter ja schemarad går ja av julaftons morgon. Men i år funderar ja på en ordentlig jul. Familjemys och allt som hör till.

Resa till Ullared 😍

 
Jaa,då var resan bokad till Ullared. Eller de var ett par veckor sen vi bokade. När ja försökte skriva detta inlägg sist så stängde nätet av sig och sen har ja bara inte hittat tiden att blogga. Den 29/10 åker vi. Bokat stuga och barnvakt. Bara hoppas mamma är bättre så hon orkar ta hand om  Vildingarna. Julklappar står på listan bland annat. Kläder till mig. Har 5 par jeans i garderoben som ja knappt längre kan ha längre. Sen har ja inga byxor i gömmorna som ja kan ta till. Dax att rensa lite igen på de som finns. 
Sen blir de säkert lite annat som hamnar i shopping korgen när man går där i affären. Brukar alltid kunna bli det. 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!