dagens frukost



lyxar till det med lite kaviar till frukosten idag =)

ett försök till syskonkort

ett försök att få till ett syskonkort på barnen var inte det lättaste ;)
 

Vc med Thea

I Tisdags vart det ett besök för lilla fröken för att träffa doktorn. Konstaterad katt allergi med medicin och stränga order att inte träffa katter. Så hennes dröm gick sönder där och då, önskan om en egen katt.



Rutiner


Denna kille har verkligen rutiner. Blir de minsta lilla så blir hela kvällen förstörd.
Ikväll kom de en kille och mätte våra fönster igen för ett fönsterbyte så då hade vi ingen möjlighet att ligga nerbäddade i sängen vid 19:30
Så han har hållt i gång till nyss. Då han såg igen dem små. Så nu hoppas ja att han sover några timmar så även ja kan få någon timme sömn. I morgon ska thea va på Vc kl 9 så då ska vi iväg allihop. 

Dax att börja jobba???




Dax att börja jobba igen eller fortsätta va hemma?? 
Varje månad ligger vi minus 10-12 tusen då ja tar 4 dagar i veckan på Ted. Visst klarar vi oss och de är fördelen. Har ingen barnomsorg att betala för, inga direkta resor görs, man får planera och tänka lite mer så man slipper alla onödiga resor och utlägg. I denna familjen är de ja som tjänar mest. Ca 4 tusen mer än Janne varje månad så han har ju dock en sämre föräldrapenning. Idag har jag ett arbete att gå tillbaka till. Nästa sommar ska ja jobba är planen. Om man kan få ihop de med barnen och Jannes jobb. Måste hitta någon som kan hjälpa till med barnen men de ska nog lösa sig. Fundera dock på att börja jobba mina helger och kanske hoppa in någon gång ibland extra om de behövs. Lite extra i kassan skadar ju aldrig plus att Janne får se vilket lass ka drar här hemma. Även jag får komma ut och se lite annat. Träffa folk. Har ju vart hemma i 15 månader på heltid nästan. Jobbade 50% i 1 månad men annars har ja varit hemma. Mitt psyke och kropp skulle nog behöva de. För att inte hamna på botten igen vilket ja känner att de är på väg ner igen. 
Gå tillbaka till arbetet 100% och Janne är pappa ledig....
Arbeta mina helger......
Eller ska man se sig om efter ett helt nytt jobb? 
Vad vill jag????
De är den stora frågan just nu känner jag. Massa grubbel i huvudet på vad jag vill med allt :/

Begagnat




Älskar att fynda begagnat 😊
150:- för allt på bilderna. In i diskmaskinen så är de klart att leka med sen. Perfekt för en mammaledig med liiiten ekonomi.

De märks verkligen att man ligger 
Minus 10-12 tusen i månaden. Dock tar ja bara ut 4 dagar i veckan på Ted så ja kan öka upp för att få mer pengar men samtidigt vill ja va hemma länge med barnen. Allt är inte pengar. 

Helgen



Ted sover och dem andra 2 tittar på barntv. Själv  ska ja försöka starta en maskin med tvätt och dammsuga lite. Behövs efter en helg med mycket spring ut och in på alla familjemedlemmar i detta hus. Har även revben som ligger i kylen som skulle behöva tillagas. Men om ja ska göra de idag eller i morgon är frågan. Kanske skulle bli morgondagens middag, men vad serverar man till då? 


I fredags blev de massa gott på grillen. Kött, korv, champinjoner, ost och baconlindad sparris. Sallad, potatis, bea och tzatziki till. Mamman fick även en cider. 


Igår vart de grillad korv, sallad, räksallad, potatis från fredagen, potatis sallad till middag. Grannen har satt staket i helgen så igår em vart de en sväng i solstolen med en god cider och lite läsning i nya lchf tidningen medans barnen lekte för fullt. Gubben passa på att klippa gräset så de vart gjort. 

Annars idag förutom dammsugningen och tvätten blir de nog en sväng till barnens farmor och farfar. Janne skulle kolla på brorsonens bil. Se va de kan va för fel. 
Fast först ska ja se till att barnen får på sig kläder och tänderna blir borstade. Teddie mannen ska få sig en dusch oxå. Väckte sin mamma med värsta spyan i morse. 

Söndags frukost




En kopp te och lchf knäcke
Mätt och belåten att börja dagen. 



2 av 3 hjärtan




2 av mina underbara hjärtan. Den tredje va i skolan när bilden togs. 
Nu för tiden syns mest bara Ted och Thea på bild på bloggen, instagram och Facebook. Detta har då en jätte enkel anledning.
Känner mig "taskig" som bara har bilder på 2 av 3 barn på mina konton MEN ja gör inget utan barnens tillåtelse. När barnen säger NEJ så lyssnar jag på de. Teo vill helt enkelt inte att ja fotar honom. Så då måste ja som mamma acceptera de. Så oftast blir de bara bilder på dem 2 minsta i familjen. Ibland kan de komma bild på Tro men då har han sagt ja till de. 

Kropp/viktnoja





Ja fy fasen va dåligt man mår över att se dessa bilder. Jag som kämpa sååå hårt. - 15 kg visade vågen och -15 cm runt midjan hade minskat när man såg ordet GRAVID i rutan på testet.
Ted är såå välkommen in i familjen men när kg ser min kropp mår ja sååå dåligt. Att bara gå in i garderoben och inse att inga byxor passar denna kropp längre. Ett par byxor har ja som kroppen får plats i. Magen ska vi inte tala om. Ingen tröja finns heller som täcker. Ser gravid ut i allt. Tuttar som hänger och en mage som man får samla upp vid knäna.  Man blir ju deprimerad bara av att se sig i spegeln. Ja vet att jag har fått 3 underbara barn men just nu mår ja sååå dåligt över min kropp. Har tappat 15 kg sen han föddes och de är bara 2 månader sen han låg i min mage så igentligen ska man va glad för de lilla men känner mig ändå äcklad av mig själv så som kroppen ser ut. Hade man bara pengarna så hade ja lagt mig under kniven för lääääänge sen. När jag kommer ner i dess svaker när ja mår skit brukar godis och mat döva smärtan för tillfället. Tills ja kommer på mig att må ännu sämre för allt ja stoppat i mig. Får väl kliva ur sängen och baka lite kesobröd och njuta av till frukost tillsammans med en kopp te, brieost och vitlöksalami. 
23 kg kvar till målvikt. Sen ska ja ligga under kniven och ta bort all lös hud som hänger på buken. Folk tar ju lån för att köpa nya tuttar, köpa julklappar, resa på semester, köpa bil så då kan väl ja låna pengar för att få min kropp att va fin och och att mitt psyke ska få må bra. 


Plötsligt händer det

Ja ibland kan de faktiskt hjälpa med allt tjat. 
Här hemma är de jag som gör de mesta. Ser till att kyl och frys är fulla, maten lagad, disken ren, hemmet städat, tvätten tvättad och vikt, nöjda och glada barn. + att dem större i familjen kommer till skola och dagis. 
Denna vecka som varit har Teo varit uppe och påklädd och är i full gång med frukosten när Janne går till jobbet. 

Visst kan ja köpa att jag är ändå hemma om dagarna med mini och ser jag till att de mesta är gjort så har vi sen ledig tid tillsammans. Men samtidigt är de sååå tråkigt  att jag alltid ska få göra allt. 
Som just nu i denna stund. Alla sover utom jag. Vart uppe 1 gång inatt med mini + att klockan va närmre 23 innan ja fick han att sova. Kunde va skönt med en sovmorgon någon gång. Varit jag som tagit nätterna i 7 års tid snart medans resten av den vuxna i familjen sovit. Barnen brukar va vakna vid denna tid men blev lite sent igår kväll så dem sover just nu. 
Bara för att ja skrev att dem sov så vakna Teo. Så snart är dagen igång igen. En trött mamma, en envis Thea som tror hon bestämmer, en rastlös Teo, en Ted som tror att bara mamma är hans och en trött uttråkad pappa som bara vill sova. 


Prinsen 2 månader


Vagnen är ingen jätte höjdare att åka i tyvärr. Mamman som vill ta massa barnvagns promenader.
Sover gärna inte själv. Får han bestämma själv så vill han ligga på mammans bröst eller så nära de bara går. 
Väljer hellre kräkfilten istället för snuttefilten. 

Oj va tiden går fort. Redan 2 månader har gått sen denna lilla krabat såg dagens ljus. 
Du har redan vissat att du tror att du bestämmer i familjen. Ska helst ha din mamma för dig själv mellan 16-22, maten ska helst serveras DIREKT när du säger till, vissar ditt missnöje om man lägger ner dig, gett din mamma sömnbrist och många tårar har vi redan fällt tillsammans. MEN du är sååå älskad ändå. Speciellt av dina syskon. Inte minst av din bror. Han kommer nog vaka över dig när du växer upp. 

5,2 kg
58 cm 
Mycket kärlek i en liten kropp <3
Inte helt godkänd på Bvc i Torsdags. Mammas lilla plutt. 

Älskar begagnat

Kläder till Ted i storlek 74, 80, 86
Behöver komplettera med lite byxor och pyjamas i 74 & 86 och pyjamas i 80.
Sen klarar han sig. Nu behöver ja köpa ytters lite i 68. Annars har han kläder så han klarar sig :)
Letar mössa, vantar, tossar och overall till vintern.


Kläder för 500:- massor fina kläder. 

Småbarns förälder

Ja, de märks verkligen att man är småbarns förälder igen.
I helgen fick ja 7 timmars sömn på 3 dygn. 
Janne är till Stockholm och jobbar. Åkte vid 4 i Måndags morse så är ensam med dem små. Visserligen är ja ensam i veckorna när han jobbar oxå men har ju lite hjälp på kvällarna. Ja tar barnen på natten oxå men nu har man ingen hemma som kan hjälpa till. Bara tanken på att vara själv. Men de har gått bra. Dåligt med sömn bara. Kl 22 hade ja fått alla 3 att somna så en annan oxå kunde sova. Somna runt 23, Ted vakna efter 01 när han somnat vid 02:30 vakna Thea och hade kli på kroppen då vi fick skölja henne lite. Sen somna vi efter lite argt spel från hennes del då hon inte fick ha vatten flaskan ligga i sängen. Sen vakna den lille igen. Han kunde inte riktigt komma till ro efter han ätit. Så han fick flytta till min säng. Sen va de dax för mat igen. Så nu sitter vi i vardagsrummet och kollar tv och försöker komma till ro en liten stund till innan dem andra vaknar. 

Äggfastan dag 1.

Idag påbörjar ja äggfastan. De går ut på att äta
* 6-12 ägg per dag 
* 1 msk fett per ägg
* 30 g ost per måltid

Man ska äta detta i 3-5 dagar.
Så denna vecka på bloggen kommer handla mest om detta.
Idag blev de 3 kokta ägg mosade med Bregott. En stor kopp te med grädde i gill frukost.
Lunchen bestod av skivad ost, kokt ägg och majonnäs.
Till kvällen blev de en omelett.
Massa vatten har de blivit oxå.

Lite träningsövningar vart de i morse. Planen va att ta en promenad varje dag denna månad men redan har den planen spruckit. I söndags vart de inget. 
Idag har de inte kunnat bli något då Janne är borta på jobb och barnen vill inte följa med på promenad. 

Nee, nu sover alla barnen så ska passa på att göra desamma. 

vilken natt och morgon

Natt:
en ner kissad säng och bebis
en ner kräkt mamma
en bebis som vägra sova
en dotter och gubben som snarkar så mitt huvud värker ;)
 
Morgon:
en pappa som ringer och väcker oss när vi äntligen somnat
två barn som retar gallfeber på  varandra och sin mamma
 
så idag vet man att man lever. Men men.....snart är de kväll igen =)
 
idag blir de en sväng till Finspång. Pappan vill ha vuxendricka och sonen behöver stövlar och lite grejer inför skolan. Familjen behöver mat till helgen.
 

dop planering fortsätter

ja, nu är allas kläder fixade....nästan
Bara min kropp som ska hitta något att komma i. Får ju skämmas hur man ser ut :/

Maten ska beställas och även tårtan. Sen är de klart. Dopkorten måste skrivas klart så jag kan få iväg dem på posten. Måste bara hitta tiden till de. Vart man nu ska hitta de.

Tisdag

Som vanligt blir de tråkig överskrift.

Gårdagen bestod av en morgonpromenaden med mina hjärtan. Mamma fick motion, en sov 20 min av hela promenaden och två fick utlopp för lite energi då dem cykla. 
Dusch, frukost, påklädning så kunde dagen börja. Uttråkade som vi var så tog vi oss bort till Sandra och barnen på en fika och lite bus. 

Hem och fixa till middagen och fodra dem stora i familjen. Sen fick de bli en sväng till Maxi och biltema. Min laddare till mobilen hick sönder natten till Måndag. 

Idag hade vi tänkt ta en promenad men den lille i familjen tig visst sovmorgon. Så de får bli en kvällspromenad istället. Frukosten är intagen och middagen är förbered. Ska väl resa arslet från soffan och se om man kan få på lite kläder. Mormor och morfar ska få ett besök. Kolla in badrummet som är under renovering. Annars blir de lugnt idag. Försöka sysselsätta dem stora barnen i familjen innan dem hunnit slagit i hjäl varandra. Just nu är dem sams i legolådan. 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!