Ny tv

Äntligen kan vi kolla på tv i vardagsrummet igen.


Jannes nya kompis ;)

Valborgsmässoafton

Ja, då va vi redan där. Valborg idag då. Helt otroligt att de redan är 1:a Maj i morgon. Vart tog tiden vägen? 
Planen för dagen var grillad flintastek, bea, färskpotatis, grillad majs och baconlindad sparris. Lite päronpaj till efterrätt va tanken oxå. Är ju så gott att göra paj på grillen. Men troligen blir saaben klar idag så då vill Janne hämta hem den. Står inte i köket och förbereder massa mat och sen är vi inte hemma förens sent i alla fall. Även fast barnen är lediga i morgon och dem har möjlighet att få va vakna och mysa lite med oss så är dem trötta. Senast 20 sover dem. Så vi får se hur de blir. Annars myser vi till det i morgon med gomat.
I morgon vill ja till Finspång och kolla sandracet. Samtidigt som ja vill till Norrköping och kolla raggarbilar men även till godegårds marken men de slutar väl som vanligt att man blir hemma.
Janne erbjöd mig att få en egendag, att åka själv till marken och bara vara själv ett par timmar men som vanligt tackar jag nej. Kuratorn tycker att ja ska ta egentid, att min kropp och huvud behöver de. Men gillar inte att vara själv :(


gårdagens läkarbesök

igår var det dags att träffa den mest otrevligaste läkaren som jag hoppas att jag ALDRIG mer ska behöva träffa. Sist jag träffade henne var hon sååå otrevlig att jag bad om att inte behöva träffa henne igen men då det är hon som har sista ordet ang min förlossning så var jag tvungen att träffa henne igår. Som tur var hade jag Janne med mig och jag ångrar att jag inte bad henne fara åt ........
Ett tag tänkte jag resa på mig och gå men eftersom denna läkaren har sista ordet och jag bara ville ha det klart så satt jag snällt kvar och tog emot all skit som hon hade att säga. Önskar man hade bättre självförtroende och kunde stå emot ibland istället för att bara låta dem trycka ner en.
 
Till slut bad hon om ursäkt och jag fick skriva på mitt papper. 1,5 timme senare. Detta möte skulle inte ta så lång tid men 1,5 timme för att få ett papper på skrivet....herregud.
Kanske lite tur i oturen att jag ska till barnmorskan i morgon så slapp jag träffa henne igen. Läkaren skulle inte vara i Motala på ett tag, annars skulle jag fått en tid till att träffa henne för underskrift. Men nu är allt klart så nu hoppas jag bara den lille håller sig inne till efter midsommar.
 
Kanske bara jag som tycker det är konstigt men att fråga sin patient varför hon tar upp sin läkares tid när hon lika gärna kunde gjort något annat än suttit där i rummet med mig när hon hade massor annat att göra.......de var ju hon som bad om en tid....sen ringde hon 2 dagar innan och undrar om vi kan byta tiden till em istället. Denna person borde verkligen inte jobba med människor. Till och med så Janne vart irriterad på henne. Så skönt att man verkligen kan lite på Janne när det verkligen gäller.
Visst att vi inte alltid drar jämt och har olika åsikter på saker  och jag ibland önskar att jag kan strypa honom för jag blir så trött på honom så finns han alltid där för mig och vill mitt bästa.

God morgon

 
I morse försov vi oss nästan.......när hände det sist liksom?
Brukar alltid sova halva natten i sängen och sen lägga mig på soffan vid 1-2 för att resten av familjen ska få sova. Men i natt har jag nog sovit som en stock. Somnade dock runt 12 då Thea höll på och bökade massor i går kväll. När Janne går till jobbet brukar vi mysa lite i sängen till barnkanalen och sen gå upp vid 7 och göra oss klara för dagen. Ett par ggr har jag ställt väckarklockan när Janne åker så vi inte ska missa klockan och i morse tänkte jag tanken men orken fanns inte till det. Barnen sov så tänkte också passa på att vila en stund till men de vart mer än en stund. Vaknade upp och kollade på klockan.....7:30 de var bara att gå upp och få barnen klara men vi han till skolan och förskolan. Dock fick jag väcka min prins och när hände det sist.
Detta vart dagens frukost......
När jag lämnat barnen på sina ställen tog jag lurarna i öronen och satte mig på cykeln. Vart ca 4 km och de kändes i fogarna kan jag lova men samtidigt var det skönt att komma ut och röra på sig. Får försöka mig på att ta en cykeltur varje morgon. Förbereda kroppen lite för vad som snart komma skall.
 
Snart dags att hämta mina små juveler igen. Tiden går så fort när man har dem på sina ställen. Idag hade jag planerat att vila då det är första dagen utan sjukdomar men de blir inte alltid som man tänkt sig. Skickat efter lite inför bb vistelsen. Så man kan packa väskan snart så allt är klart.

Vill inte längre

 Precis som rubriken säger. Nu vill ja inte va gravid längre.kommer säkert säga något annat sen när bebis väl är ute ;) Älskar att va gravid och få känna allt som är runt omkring igentligen men denna gång har de varit jobbigt. Dels har de gått så fort. Haft massa läkarbesök både med barnen och mig själv. Gått och oroat mig inför förlossningen dag som natt fram tills nu igentligen så har inte njutit fullt ut av den härliga växande magen. Nu är de drygt 8 veckor, eller 62 dagar kvar. Så nedräkningen har börjat. Nu vill ja bara att han kommer ut. Börjar längta lite själv efter att få snusa bebis. Även den blivande storasystern längtar något fruktansvärt. Pratar med lillebror nästan varje dag. sitter i hans rum och kollar på alla grejer. Frågar minst 2 ggr om dagen om de är dax att plocka ut han. Mammas lilla tjej<3
 
Men nu får dem sista veckorna gå fort. Vill ha tillbaka min kropp, kunna gå som vanligt, sova på natten, slippa detta illamående som är hela tiden, denna jävla mensvärk hela tiden, halsbrännan ska vi inte prata om. Lika så humöret. Nee, vill ha tillbaka MIN kropp. Längtar efter långa barnvagnspromenader :) 

Tankar och funderingar

Ja, precis som rubriken säger.....
De har ja massor av så här på kvällar/nätter.
De är då huvudet arbetar som mest. Börjar känna i kroppen att ja vill pyssla i bebisrummet. Packa väskorna får de ju bli då de blir en väska till mig och en till bebis. Sen ska Teo och Thea ha varsin väska med grejer i. Även om dem kanske blir borta 1 natt bara så måste de ju finnas grejer åt dem. Sen kanske Janne ska ha något med sig. Hoppas ju på att han får stanna 1 natt i alla fall. Blir nog så att jag i alla fall stannar 2-3 nätter. Dels kommer dem ju vilja att man gör de och sen vill ja göra de så smidigt som möjligt. Slippa åka tillbaka för pku testet. 

Även fast en sten släppt från bröstet och jag har fått det jag vill så kan jag ändå inte sluta tänka.
 Väljer jag rätt? 
Gör jag det som är rätt eller kommer de bli helt fel?
Men försöker slå bort dem tankarna. Vet att detta är det rätta för mig och de kommer gå så bra. Men kan ju ändå inte undra. 
När hade de startat?
När hade den kommit?
Hur hade det gått?
Hur hade barnen reagerat?
Hade dem vart tvungna att bli väckta mitt i natten?
Hade vi hunnit till förlossningen?
Hade de ens funnits plats på förlossningen?
Har ju alltid haft en känning att de startar på midsommar så vi får väl se hur de blir. Spännande när den bestämmer sig för att komma. Även om man vet ett slutdatum så kan man ju inte sluta undra ändå. Teo är född i v.39 och Thea i v.38 


Fynda barnkläder

ÄLSKAR att fynda/handla billigt :)
Fast i Tradera träsket igen 😁
Kan bli dyrt om man inte har koll. Bäst ja är tyst om allt ja handlar där ☺️
Men de brukar inte bli så dyrt igentligen, tycker ja. 10 bodys/byxor för 94:- inklusive frakt är väl ändå ett ok pris. Sen finns de ju aldrig en garanti att paketet kommer fram. Men brukar aldrig handla för mer än 100:-
Visst, 100:- är ändå 100:- och de är oxå pengar. Men känns bättre att "förlora" 100:- än 200;-
Köpte precis en nyckelpiga dräkt till bebis 😊
Dem växer sååå fort och sliter inte på kläder något direkt. Känns bra i min plånbok att kunna köpa i detta falet 10 bodys/byxor för 94:- inkl. Gå på hm eller något annan affär där en body kostar 99:- och byxor 149:-


Gnäll gnäll gnäll


Just nu vet ja inte om ja ska skita, spy eller skratta. 
Somna som en gris vid 20:30 och vaknade nyss. Utvilad och jättepigg. 
Thea kom precis till våran säng och Janne kollade på någon film på tv. Så tog täcke och kudde och la mig på soffan. Så här ligger ja och kollar i taket. Finns ju ingen tv här inne så blir rätt tråkigt men får klara mig.
Har ju telefonen. Får kolla på Tradera lite. En mycket farlig sida. 
Får försöka vila lite oxå. Mår illa. Känner spyan upp och ner :/
Lite halvt förstoppad på de oxå. Visst är de härligt att vara gravid? 😝
Nedräkningen har börjat. Va på samtal i Måndags och de kändes så bra. En stor sten som lätta från mitt bröst. Men som jag skrev i tidigare inlägg. Litar inte på något förens ja har de svart på vit.

Massa gnäll inlägg till och från men de får ni ta. Min blogg och vill ni inte läsa om de ja skriver behöver man ju kanske inte gå in på den.

läkarbesök hit och läkarbesök ditt

Jaa, på Måndag är de dax igen för en tripp till läkaren. Är de inte barnen så är de jag. Tycker inte jag gör annat än springer till läkaren.
15:30 ska jag vara på us i Linköping på Måndag. Se hur det går. På Tisdag är de kuratorsamtal och på Onsdag ska jag jag till barnmorskan och Thea till logopeden. Sen är de 1,5 vecka som är lugn......
Då har vi inga besök inbokade...än. I veckan som kommer måste jag ringa vc för ytterligare ett läkarbesök. Ska boka in ett besök till min läkare innan 21 Maj. Men på Måndag hoppas jag de blir ett bra besök. Har redan fått ett muntligt ja men vill inte lite på de till 100% förens jag har de svart på vit.

ryggläge

Precis lagt ner kroppen i soffan. Vart i Norrköping hela dagen och kollat när bröderna kör folkrace. Barnen tyckte det var så roligt.
Lite jobbigt för min kropp bara men de gick bättre än vad jag trodde. Men de var skönt att få komma hem och ta en varm dusch och slå ner röven i soffan.
Ska strax få på lite kläder på kroppen för vidare färd till mamma för lite god mat. Även fast jag inte är speciellt hungrig/sugen på mat nu för tiden ska de bli gott med lite mat i alla fall känner jag.
Nee, nu ska ja kolla in utbudet på hm. Se om de finns lite fina klänningar till mamman i huset. Känner mig som en flodhäst just nu och inget som passar denna kropp. Buffa lite på magen oxå, se om den lille ger sin mamma lite rörelser då det varit väldigt dåligt med sånt i dag.

Vill ha.....

Vi har allt till bebis nedkomst.... Förutom ett par gråa strumpor och en blå filt som ja är ute och letar efter. 
Men kan man få för mycket grejer?
När Teo och Thea va små hade vi äran att få nästan allt av min underbara syster och då lärde man sig va som va bra och mindre bra. Vad som va nödvändigt och va som man klara sig utan. 
Nu har ja en skötväska till vagnen redan som verkar superbra men att ha 2 skötväskor skadar väl inte? ;)
Måste man inte kunna byta lite heheh

Denna vill ja ha.....så känner du för det, du på andra sidan skärmen så får du gärna beställa en till mig. Även betala den oxå skulle ju inte skada. 
Kan man kanske skylla på att det är bebis som vill ha en ny skötväska? :) 

Packa bb väskan

Ja, de börjar närma sig slutet och de börjar bli dax att packa bb väskan. Känner dock ingen energi till att göra något just nu. Även fast detta är nr 3 och ja har packat den där väskan 2 ggr förut så är de lika svårt varje gång. 




Nattfunderingar.....

....eller ska man skriva morgonfunderingar?
Kl är ju ändå över 4 så då borde de ju räknas som morgon nu. 
Ligger på soffan och glor i väggen och taket.
Tv j***n gick sönder i vardagsrummet igår. Så så va de med dem extra pengarna. 😡
Alltid när man lyckas spara undan några extra kronor så försvinner dem fortare än kvickt.
 Resten av familjen sover. La mig på soffan igår kväll då resten av familjen va snabba att parkera sig i sängen. Blir så trångt när vi ligger alla i sängen. Visst är de skönt att kunna ligga allihop och mysa och ja tar verkligen till vara på alla stunder vi får då vi snart har en bebis i familjen som kommer ta all tid så tänkte ligga på soffan tills dem små somnade. Kommer ihåg när Thea föddes och man skulle försöka få tid med Teo. Därför vill ja att dem ska få vara med så mycket dem vill med alla förberedelser inför bebis kommer och njuta av våran tid tillsammans.
 Tror ja somnade förre Thea iallafall. Teo hörde ja när han la sig i sin säng.
Han går gärna och lägger sig när han blir trött. 
Thea hörde ja efter 21 att hon reta sin pappa i sovrummet :)
Dem 2 älskar att reta varandra så oj oj oj va dem diskuterar ibland.
Vaknade vid 3 tiden, som vanligt. Va såå hungrig så ja mådde illa. Frös som ett asplöv oxå. En jävla huvudvärk på de oxå. Skulle lägga mig i sängen men att en gubbe och ett barn som är så litet som Thea kan ta upp en hel säng för sig själva. Janne fråga om ja ville lägga mig i sängen och tanken va ju de men gjorde han någon tillstymmelse att flytta på sig och barnet....nej då.
Så fick snällt lägga mig i soffan igen. Dock väger den lilla inte så mycket men orkar verkligen inte bära/lyfta på henne. Sen sov hon så skönt så hade inte mage att flytta på henne. Så här ligger ja igen.....i soffan med Theas täcke och extra kudden tittandes i taket med en huvudvärk av dess like. Men men....strax dax att kliva upp. Teo ska till skolan, Thea ska till sin mormor, Janne och ja ska till Mjölby på möte. 


Va så hungrig så va tvungen att ta en "nattmacka" första gången denna graviditet ja måste upp och äta på natten.
 Men är de inte nu man kan skylla på att de va bebis som va hungrig? 😊😝

en bild säger mer än tusen ord

 
 

Livet är inte alltid en dans på röda rosor. Även fast jag har min man och mina barn så önskar ja att kroppen kunde få må bra oxå. Just nu känns allt bara skit och tankarna snurrar i huvudet.
Snart gått ett år sen ja bestämde mig för att ta tag i livet ....
kommer kroppen alltid må så här?
Kommer jag aldrig känna mig bra igen?
Just i denna stund känns allt bara hopplöst.

snabb kladdkaka i mugg

I går provade ja ett recept ja hitta på nätet med kladdkaka i en mugg. Vart rätt ok. skulle köras 1 minut i mikron men nästa gång ska ja prova 50 sek bara. Tror de kan bli bätte. Får kanske prova mig fram redan ikväll



soffläge

 
Sovit skapligt i natt. Vaknade vid 4:30 och la mig på soffan. Vaknade vid 7 av värsta ryggvärken. Brukar hjälpa med en varm dusch men inte idag. Fodrade barnen med frukost, plocka i diskmaskinen så den gör sitt jobb, sortera tvätt och startat en maskin så nu gör tvättmaskinen sitt jobb oxå. Namna barnens nya jackor och förberett inför morgondagen. Läkarbesök står på mitt schema och skola för Teo vilket han ser fram emot efter 2 veckor hemma.
 Janne ligger i sängen med feber och barnen ligger just nu bredvid med varsin telefon och spelar spel och kolalr på you tube.
Själv har ja slängt mig på soffan i liggläge med stenhård mage, onda förvärkar och ett enormt tryck neråt fifiin.
Ska strax förbereda inför mitt möte i morgon. Börjar redan bli nervös. HATAR att prata/berätta om hur jag mår. men men, bara att bita i det sura äpplet och stå på mig. Hoppas de leder till något bra.



Tidig frukost

Ja, idag kom barnen vid 7.
Janne gick 6:30 och barnen var få vakna men låg i våran säng en stund. Men kl 7 tyckte Thea att de va dax för frukost. 
Mamman var trött och orkade inte alls resa sig ur soffan men ca hör man inte för dem små :)
Yoghurt, skorpa och kex skulle hon ha. Allt för att få henne äta och gå upp i vikt igen. Ett bortfall på -4-5 kg på Thea märks massor.
Teo skulle ha macka och kex. Smeta på lite extra smör på hans macka i hop att han ska gå upp sina 6 kg som han tappa förra veckan. På Teo märks de verkligen. Kalsongerna håller ju inte uppe på rumpan :(
Kläderna ska vi inte tala om.

Mamman tog sig lite fil, müsli, banan och en kopp te. Lite alvedon stoppar vi i kroppen oxå då huvudvärken är på besök. Längtar tills kl är 16:30 och Janne kommer hem. Idag är kroppen trött och behöver sova.
Men får nog snällt vänta tills barnen somnar ikväll. Janne prata om att jobba över lite :(
Inga problem att han gör de men min kropp är slut sen förra veckans magsjuka och behöver få vila igen den tiden. 

Se va vi hittar på idag. Ev köra mamma/mormor till jobbet. Skulle behöva handla fil, frukt, müsli och te. 
Hämta ut mer alvedon från Apoteket oxå då de börjar sina i burken.
Bäst att ha hemma sen när dem där j***a eftervärkarna kommer.

kvällsfix

 
 

Har avnjutit en god smörgås och en kopp te till tv efter lite plock i bebisrummet. Fick rycket och rev ur allt som va i en av garderoberna som Janne lovat att han skulle fixa men som jag tröttnat på att få vänta så fixade de själv.
Grejer som låg kvar i garderoben när han renoverade Theas rum så allt som var i den garderoben var täckt med slipdam från betongplatan. Så nu är den urstädad och grejer har fått flyttat in. Blöjor, våtservetter och amningsinlägg har fått plats i en garderob. Kläder är lagt i ordning, skötbordet är på plats och klart, vagnen och spjälsängen är oxå klart och väntar nu bara på att den lille ska flytta in. Barnen tyckte de va sååå roligt att få vara med i bebisens rum och kolla/pilla med alla grejer. Frågade om allt va de var och va de användes till. Thea bara väntar på att vi ska koka napparna och fixa de sista.
Bebisen bb åka hem kläder kom idag oxå och Thea blir helt lyrisk när hon plockar och pillar med hans grejer. Bara ett par strumpor kvar till åka hem kläderna och sen ska väskan packas. Sen är vi nog redo för hans nedkomst.
Helt sjukt att om 10 veckor har vi gått tiden ut och en liten bebis kan ligga mellan oss i sängen =)


Gravid suget är stillat

Varit sååå sugen på frukt i flera sagt nu så idag tog ja mig äntligen ork att ta mig till affären och inhandla massa god frukt.



Annars idag har/är magen sten hård. Gör skit ont i fiffin och varje steg ja tar gör såååå ont. känns som att något ska ramla ut när som. Känns som en ballong ska spricka när som i fiffin. Extremt kissnödig hela tiden. Känns som ja ska kissa på mig hela tiden, så kissnödig känner ja mig. Sätter mig på toa och de kommer tre droppar :(
Inne på 3:dje dagen med hemsk mensvärk oxå. Säkert för att bebis växer till sig.  Aldrig varit nojig förut men oj va nojig man blir denna gång. 



Efterdrag av magsjuka

Ja, de verkar som barnen är på väg tillbaka nu. Dock kan de ta ett tag innan dem är tillbaka helt igen då dem inte vill äta ordentligt. Teo äter en macka om dagen. Annars bara vatten. Thea äter de mesta. Eller hon vill ha allt och när hon får de serverat äter hon en tugga/sked av de och sen ska hon inte ha de mer.
Igår skulle hon ha macka. När hon fick de va de inget bra. Skulle ha mat,fil, hallon, yoghurt, chips, macka, mat. 
Ja, de blir ett par rundor till kylskåpet. Mellan allt hennes ätande vill Teo ha en macka oxå.
Hon har inte ätit något på en vecka så allt hon vill ha är bra just nu men de tar på kroppen att springa till kylskåpet hela tiden. 
De som finns i kylskåpet i dag är ungefär en halv mjölk, en halv yoghurt, en liiiten bit ost, bottenskrapet på smörpacketet. Så en sväng till affären skulle absolut inte skada. Dock känns de så där att åka till Motala att handla idag när ja ändå ska ditt på fredag men då är tiden knaper att hinna annat än läkarbesök som är inbokat. Men de måste ju tyvärr handlas. Finns ju inget i kylen för den här gravida kvinnan att äta ;)

Magen växer

Ja, magen växer och snart är de dax för bebis att komma ut. Vecka 30 är redan här. Tycker ja plussade nyss och att tiden gått sååå sakta men nu är vi i slutet redan. 
Bm besök på fredag, få höra lillhjärtat :)
Sen på måndag är de dax för de jobbiga aurorabesöket där ja hoppa de ska bestämmas om mitt snitt. Hatar att prata om mitt liv med läkare men de är väl bara att ta tjuren vid hornen och göra de :(


Fördelen med att vara gravid???? :)
En nyduschad sliten morsa efter en vecka med magsjuka barn. 
Usch så man ser ut :(
Älskar att vara gravid men denna graviditet är såååå jobbig. Längtar tills bebis kommer nu så man kan försöka få tillbaka sin egna kropp igen.


Sjukdomar

Ja, här hemma är de bara massa sjukdomar just nu känns de som :/
Teo hade påsklov från skolan förra veckan så då skulle vi passa på och mysa massor barnen och jag. Passa på att få lite egentid bara barnen och jag innan vi får en liten bebis i familjen. Men barnen har legat i kräksjukan så vi har inte kunnat göra något av de vi planerade :(
Sen att bilen fortfarande står still då den inte fungerar än så har vi inte kunnat göra något direkt ändå. Har fått låna mamma och Lars bil undertiden av dem nu men de blir inte samma sak. Blir ju inte att man tar den för att åka på massa nöjen utan blir mest om de behöver handlas eller något sånt litet. Sen känslan bara av att ha en bil hemma om de skulle hända något med barnen. Så man bara kan ge sig iväg utan att behöva ringa runt och leta bil. 

I 5 dagar har barnen haft diarré och kräks och *peppar peppar* har Janne och jag inte fått det än och hoppas de förblir så. Bland den värsta veckan ja vart med om. Att vara höggravid och ta hand om 2 barn som har kräks 3-4 ggr i timmen och inte fått sova något direkt på 3 nätter så behöver ja nog inte nämna att kroppen är slut.
Hade logopeden inbokad idag med Thea, bm med bebis och utvecklingssamtal med Teo men allt fick ställas in. 48 timmar har dock gått nu idag men har gärna barnen hemma ett extra dygn så man ser att dem är ok. Teo hade feber igår oxå så ett feberfritt dygn vill ja ha på dem oxå innan dem återgår till skolan och förskolan. Teo är dock väldigt medtagen fortfarande så får bli hemma i morgon oxå. Inte ätit på en vecka kraken :/

I morse 6:45 ville barnen dock ha ostmacka så då mamman snällt slita sig från sängen och fixa de. Men när dem väl fick sina mackor ville dem inte ha. Thea åt 1 macka men Teo ställde bort sin bricka :/
Så då fick mamman 2 mackor och lite mjölk så då vart bebis mätt oxå :)

Nu ligger vi i sängen framför barntv och myser och dagens planer blir väl att stanna här i den mån thea vill. Får Teo bestämma vill han inte göra mycket idag. Se om ja får in honom i duschen så han känner sig lite fräschare och hoppas på att han börjar äta under dagen. 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!