Hösten kom tidigt för att stanna


ligger i soffan med en kopp te. Nyss betalat räkningarna och nu tänker ja inte göra ett skit mera. Har läkarsamtal vid 12. Annars får de bli lugnt tills ja ska hämta dem små. Förkylningen har kommit för ett besök också så kroppen känns mer än förstörd. Just nu är Alvedon min bästa vän. Kallt är de ute också så måste köpa mig mössa och vantar. Är kallt på morgonen när man ska till dagis och skola. Hade hoppats på att vänta lite till innan värmen skulle slås på här inne men ska de fortsätta och va så här kallt så måste värmen på snart.

shopping till mamman


Idag när barnen vart på dagis och skola passa ja på att skämma bort mig lite. Handlade lite tröjor, byxor och en skinnjacka. Packetet beräknas va hos mig på fredag kl. 15 så hoppas grejerna passar. Köpa en skinnjacka för 400:- på rean som kostade 999:- innan och att få en rabatt på 2300:- kändes bra =)

Hösten är här

Jaa, hösten är verkligen här. Jackan fick plockas fram igår morse. Va bara 8+ grader ute kl. 6
När ja hämta på dagis vid 12 kände ja att det är dags att leta fram mössor och vantar. Kanske dags att plocka fram fleecefodrade regnkläder också.
Just nu skulle ja bara vilja krypa ner i soffan under en filt och sova. Men Teo ska hämtas från skolan om ca 2 timmar och ja tänkte försöka hinna med att skriva inköpslista, lägga ut lite sälj annonser på fb och klä på mig. Sitter just nu i mysbyxor och en tjock tröja. Måste till apoteket och hämta ut lite nya mediciner som vi ska testa.
 
Nee, dags och göra någon nytta så man hinner göra något innan de är dags och hämta i skolan.

V.15

Är inne på v.15 med lchf. Märker på kläderna framförallt att det händer något. Har knappt inget i garderoben som jag kan ha ;)
Vågen har gått sönder och ja kan inte väga mig :(
Men vägde mig nyss på wii spelet och enligt den va de +-0. Väntar på att mensen ska komma också så då brukar de skifta mellan 2-4 kg uppåt. Men de blir en ny våg på fredag så ja kan ha koll på min vikt. Vikten är inte så viktig egentligen men den där j****a magen som hänger vill ja mer än gärna bli av med. Enligt läkaren måste ja ner till en viss vikt för att bli beviljad och ditt kan ja nog ha nått nästa sommar. Men samtidigt känner jag att ja inte är klar med bebistiden. Hur blir det om man opererar sig och sen blir gravid? joo man kan ha sönder de man opererat så operationen är ogjord och kan få göra om det. Men samtidigt kanske det inte blir fler barn. det vet man aldrig. Så då känner ja lite att ska ja vänta och se om det blir en bebis nr 3 eller ska ja operera mig. Det cirkulerar i mitt huvud hela dagarna.
Någon som läser eller vet någon som gjort en bukoperation och sen fått barn? Hur har deras/eran mage blivit efter förlossningen?
 
 
 
Detta vart dagens frukost.

Tanken var att ja skulle ut på morgonpromenad i morse. Men när klockan ringde 5:15 spöregna det ute. Sängen vart mer lockande än mina träningskläder ute på altan =)
När barnen va lämnade på dagis och skola vart de 30 min på wii spelet med lite jogging. Så ja är ändå nöjd.

något saknas i mammahjärtat

Igår gjorde Teo sin sista dag på förskolan. Helt plötsligt från ena sekunden till andra (nästan) fick jag en kille som ska börja i förskoleklass på Måndag. Usch vilken stor sten som lossnade från bröstet när jag fick beskedet att det var ok att han fick börja. Glädje tårarna bara spruta, gick inte att få hejd på dem ;)
Ville bara skrika ut min (vår) lycka.
Så igår eftermiddag gjorde Teo sitt första besök i skolan. Han ville se hur skolan såg ut på insidan. Så vi bestämde oss för att ta en sväng ditt och helt plötsligt var inskolningssamtalet också gjort ;)
När han fick se alla kompisar i fritidslokalen var lyckan total. Så detta blir nog inga problem. Kommer bli jättebra för oss alla.
När vi var klara i skolan begav vi oss hem där mormor och morfar väntade. Barnen skulle få följa med i husbilen ett par dagar. Visst, dem kommer hem i morgon men gud va ja saknar dem. Ibland önskar man att någon bara kunde ta dem för ett par timmar bara så man får pusta ut men samtidigt blir det ju så tomt utan dem. När dem åkte vid 15:30 va de precis tomt här hemma. Inte ett ljud. De vart för tomt. Även fast jag vet att dem har det bra och att mormor och morfar sköter mina barn lika bra som jag så längtar ja efter dem något enormt. Mormor och morfar är bäst i hela värden och gör allt för barnen (efter mamma och pappa förstås ;))
 
I morse vakna jag upp 5:30. När man äntligen kan sova så kan man inte göra det. Så när Janne gick till jobbet i morse stod jag redo i hallen med träningskläder på mig så det vart en svettig promenad på 8 km. Dusch, frukost, matlista är gjort. Så nu ska jag strax ut i bilen och fixa lite. Janne går hem vid 12 idag då han har en bokat tid i Motala kl.16
Äntligen ska Thea få sitt namn på pappas arm. Sen åker vi vidare och ser vart vi hamnar. Barnen kommer hem på Lördag eftermiddag så tills dess ska vi vara hemma. Se vart vägen bär oss ;)
 

Höst?

hösten närmar sig fortare än vad man trodde. känns det som i alla fall. I morse var det bara 12 + grader enligt mättaren vid 7.30
Vid 20 tiden på kvällen är de mörkt och det regnar mer och mer. Känns ´´höstigt´´ i luften. Nu länktar jag efter hösten med tända ljus, krypa upp i soffan med en filt och en kopp te, massa goda gryter. Dock inte höstvädret som kan vara med blåst och regn. På ett sett är det sånt väder det ska vara när man sitter upp krypen i soffan. Fast jobbar man med det jag gör är det inget roligt att vara ute på jobb med regnet. Fast det finns ju samtidigt inget dåligt väder utan bara dåliga kläder ;)
Funderar på att köpa mig en regnkappa som jag kan ha när ja jobbar ute.
 
med hösten längtar man också efter tjocka tröjor att få sätta på sig. Och det är verkligen något jag måste införskaffa mig. Även byxor står på önskelistan. Tog fram ett par nya rosa jeans häromdagen från garderoben men dem kunde ja simma i :(
tråkigt att jag inga kläder har i min garderob som passar men samtidigt inser man ju att det händer lite :)

Lite av det som denna mamman önskar sig. Dags att plocka hem min skinjacka också. kommer bli snyggt med jeans och en tröja i höst. Om jag nu kan ha den fortfarande. Annars får vi köpa en ny *snyft* va synd ;)
 

V.13 lchf

Denna vecka visa vågen +0.9 kg.
Lite promenader har de blivit i veckan oxå. Skönt att komma ut och rensa huvudet samtidigt som man får motion och frisk luft. Blev drygt 3 mil i benen.
Provade lite iste härom morgonen. 

Kallt te blandas med grädde och is i mixern. Kallt och gott. Att ja inte tänkte på de i sommar när de varit så varmt :)
Provade även kesoplättar häromdagen 

Har ost och skinka emellan. Riktigt gott och MÄTT vart ja. 
 
(Detta inlägg skulle publicerats i måndags men gick tydligen inte iväg)

Inför vintern

Insåg igår em att det börjar bli dax att införskaffa vinterkläder. Är sån att ja gärna vill va ute i tid och ha allt fixat. + att thea fyller 4 år snart oxå. Sen kommer julen och sen fyller Teo 6 år så häller att planera lite känner jag. Sen när vi båda jobbar heltid och ja varannan helg så finns de inte mycket spelrum för allt som ska hinnas. 

Thea insåg ja i går kväll att hon kan ha stövlarna sen föra året. Ungen växer ju inget ;) hehe 
Ifall dem blir för små under vinterperioden har ja fler stövlar i större storlek men dem va för stora just nu. Sen tror ja hon kan ha vinterkläder i lådorna i förrådet vilket vi ska kolla ikväll. Tur hon/vi/ja har sån snäll kusiner/syster som ger oss/thea så mycket fint. 
Kollade nyss i säcken med mössor, vantar och lite blandat i och vantar, mössa och halskrage finns till den lilla men den stora måste ha vantar. Annars hade han mössa och halskrage. Fanns även ett set jacka/byxor som ja hoppas han kan ha. Annars får vi skaffa nytt.
Overall och vinterskor till Teo är på väg hem. Fick sånt bra pris så kunde inte låta bli att klicka hem. Teo fick va med och välja färg. 

Den cerisa overallen och skorna va sååå fina och hade nog passat prinsessan super i vinter men då hon som sagt kunde ha föra årets skor och att de finns kläder efter kusinerna tycker ja att de är onödiga pengar att lägga ut bara för att mamma tycker de är fint. Hon kommer nog leka lika bra i ärvda kläder som nya. 


mamman önskar sig

I morse fick sig min kropp en svettig promenad. 8 km i denna värmen va varmt. kom och tänka på att ja skulle behöva ett bälte med flaskor i så ja får med mig vatten.
     
 
 
Även ett par nya skor skulle inte vara fel .En heldag med shopping skulle verkligen vara på sin rätt. Alla kläder är förstora i garderoben. Tuttarna har visst krymt då bh:n är för stor. Byxor, tröjor jaa, allt i garderoben sitter för löst :(
 

mammatankar <3

Idag var det dags att lämna barnen på förskolan efter semestern. Min lilla bebis började nu på ``stora sidan´´ vilket innebär att vi inte har några bebisar längre. om 2 månader fyller hon 4 år. Helt sjukt att det redan är 4 år sedan hon kom.
Och min andra bebis.......han som blir 6 år 6 månader. Tyckte de va igår man låg på operationsbordet och dem förlöste honom. Känslan idag att lämna honom va konstig. Tänk att så här dags nästa år lämnar vi honom i skolan istället. Tanken som slog mig att så här dags nästa år har vi ett skolbarn......tanken när ja lämna förskolan i morse var blandad.

v.12 lchf

kliver ur vecka 12 med -1,4 kg på vågen ;)
snart är ja nere på inskrivningsvikten med Teo. Om ja ändå visst va ja vägde bakom kommatecknet. kanske att man kan ringa bm mottagningen om vad det står i min journal. De kanske inte är så viktigt tycker nisom sitter bakom skärmen och läser men för mig är det viktigt. Jag har ett mål med min viktminskning och SNART är jag i hamn =)
 
V12 med lchf spenderades på öland mestadels. 1 glass slank ner under vistelsen på ön men mår inte dåligt för de. leva måste man även fast man `´bantar´´ och de verkar ju ha gett resultat då vågen visar -.
 
Vet inte om och hur jag ska fortsätta uppdatera om min viktnedgång. Känns som man bara mal på om samma sak hela tiden. Se hur ja ska fortsätta, uppdatera veckovis eller månadsvis. eller när jag bara känner för det.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!