Åter kväll igen :(

Känner ett tryck i bröstet och svårt/jobbigt med andningen, myrkryp i benen och FRYSER.hämta extraknäcket tror ja. Behöver även lägga i den lilla prinsessan  i hennes säng. Sen  kan ja få pappa Jannes arm att ligga på. Skulle bara behöva ligga där på armen och släppa på trycket inom mig. Att bara få andas/gråta/skrika ut allt. 
Känner mig nervös inför morgondagen. 11:15 ska ja va på vc för mina "PROBLEM" henne ja prata med i morse ville att ja skulle gå till en kurator och ja sa blankt nej. Men tror att ja ändrar mig ang det då ja hört mycket bra men även lite sämre. 

Dax att försöka sova,,,,,hoppas tabletterna börjar verka för nu blev ja trött 

V.7 med lchf

Då har vi passerat vecka 7 med lchf. Har fuskat med en glass och tacos föra veckan. Sen går ja alltid upp 2-4 kg vid ägglossning och mens. Men de är bara att fortsätta. I mål ska ja.....någon gång. Men man måste låta de ta tid vilket ja har väldigt svårt för. 
Denna vecka har gått bra och dåligt. Försöker alltid välja de bättre alternativet vid maten. Mörk choklad har ja nog ätit 3 st denna vecka :(
När kroppen mår dåligt så har oftast mat/godis varit min tröst och där va ja igen:(
Men nu är vi i en ny vecka och nya resultat ska uppnås. 
De positiva med denna vecka är när mina nya jeans kom hem. Har inte haft JEANS på 7 år och storlek 42 har ja inte kunnat ha på 6 år 

Måndag morgon

Inatt har ja fått sovit. Tog en tablett igår kväll och vakna av Jannes klocka 5:45
Känner mig utvilad samtidigt som ha känner mig trött. Paniken och ångesten att bli själv/lämnad har redan lagt sig.
Thea sover än och just nu skulle ja kunna väcka henne för att få någon att "prata" med. Få något annat att tänka på. Men de gör ja inte. Hon behöver oxå sova. 
Tårarna bränner i ögonen hela tiden och i huvudet gnager jobbet HELA TIDEN. 

Att bli ensam

Tanken på att bli lämnad ensam gör att tårarna kommer. Janne ska ut i kväll/natt och hämta fulla grannar :)
Men paniken som kom nu. Fy faaan 

Altan mys


Sitter på altan under täcket med en kopp te i handen och ska strax betala räkningarna. Regnet smatrar på taket och ja känner mig halvt utvilad idag. Dock med hjälp av tabletter. Hade jätteont i magen i morse och någon konstig känsla i huvudet som ja inte kunde sätta fingret på. Vet inte om magen var magen eller om de va för tabletterna. Känner ångesten och paniken komma smygandes i kroppen, känner att ja måste göra något för att inte tänka för mycket. Vill bara bädda ner mig igen och gråta mängder men samtidigt när ja har folk runt mig så slipper ja tänka. 

Nu ett tag fram kommer denna blogg bli "tråkig". Allt ja har inom mig måste ut och här kan ja skriva VAD JAG VILL, NÄR JAG VILL
Vill du inte läsa, gå då bort från MIN BLOGG. Ibland blir de långa och ibland korta inlägg. 


När kvällen kommer

När kvällen kommer, ja då kommer även den där ångesten och rastlösheten fram. 
Tårarna bränner bakom ögonen hela dagen men när kvällen kommer då vill tårarna fram. Vill inte vissa eller knappt förstå själv att ja mår dåligt. Men nu har ja bestämt mig att ja måste lyssna på vad kroppen säger. 
Just nu vill ja bara ut, ut och skrika allt va ja har. Få ur mig all ångest som trycker för bröstet och släppa alla tårar som ligger där bak och bränner. 


Livet är inte alltid på topp

Livet är inte alltid på topp. Har nu kommit till en punkt i livet där de är dax att varva ner och ta hand om sig själv. Bägaren har runnit över och ja har såååå mycket som vill och behöver komma ut :(


Traditioner


En tradition som alltid funnits hos oss så länge ja kan minnas så har vi ätit färskpotatis, burkskinka och ärtsås på midsommardagen.
I år vart de att ja fick fixa de till min familj, Detta är en tradition som min mamma haft med sig från sin mamma så därför är de lite roligt att få föra över det till mina barn. Lika så med dem andra traditionerna va gäller sill, glögg, julkorv. men de berättar ja om när de blir dags för dem traditionerna.
Detta är dock inte min tallrik utan ja åt broccoli och en köttbit=)


V.6med lchf

Herregud va fort tiden går. Snart dax för semester. Går idag, Måndag 16/6 in i 6:E veckan med lchf. Vågen visade  -0 kg vilket är rätt ok då vi varit i väg under helgen och maten har blivit lite si sä där med. Kollade med ett måttband i morse oxå och -9 cm runt midjan och -5 cm runt rumpan så lite har de allt hänt.
 
Veckan började väl sisådär. Thea har inte riktigt varit helt ok så vart hemma med henne och jag har varit till doktorn med buksmärtor som efter 3 dagar fortfarande sitter i :(
vart rekommendera att äta ris, potatismos, äpple, apelsin, banan och Voltaren. Allt sånt som min mage INTE klarar av.
Grymt sugen på grillat. Varit hela helgen så hoppas det kan bli grillat någon dag med något gott till.
 
 
Resten av veckan har också varit si så där ;(
buksmärtor delux. så har mest legat i sängen och kvidit av smärta. Detta illamående ska vi inte tala om. Janne fick bege sig till apoteket i fredags efter åksjuketabletter som jag fick tips om att det skulle fungera. Så maten har blivit lite så där med. Inte haft matlust pga illamåendet.
 
Nästa vecka tar vi nya tag=)
 
 

nytt till mamman i huset

Att trivas med sig själv är något jag haft väldigt svårt för. Det är nu med x antal minus på vågen som jag börjar tycka om min kropp igen. Häng magen kommer jag ALDRIG trivas med så fortfarande klär man sig lite pösigt så det inte ska synas.
 
Men med - på vågen måste man ju få belöna sig själv med lite nytt i garderoben. Dock handla ja nyss lite klänningar till mig men de va något ja behövde inför sommaren. Detta behövde ja då allt sitter för löst på kroppen.
 
Detta vart det denna gång. + ett par vita skor att ha i sommar. Har ett par jag haft i 3-4 år som börjar ha gjort sitt. Så 99:- kunde ja gott kosta på mig för ett par nya.
Undra vad nästa grej ska bli när jag gått ner ytterligare.

Sista dagen av hotellhelgen

Efter en varm natt och lite go frukost bar de hemåt. 2 lyckliga barn fick vi med oss hem :)


Summa av hela helgen: vart en helt underbar helg men borta bra men hemma bäst :)


V.5 med lchf

Då går vi in i vecka 5 med lchf. En klapp på axeln att ja orkat/klarat mig så länge. Mitt sockerberoende är inte ok så de är skönt att de börjar ge sig. Kan fortfarande bli små sugen på en godis/chips påse men kunnat stå över.
Förra veckan visade vågen -0,5 kg. Så som jag väger idag har jag inte vägt sen ja var gravid med  Teo. 
Denna vecka är de ägglossning. HATAR allt som har med mensen att göra :(
Är hungrig hela tiden och äter allt ja kommer åt, dock äter ja bara enligt lchf så de är väl bra. Ligger en chokladkaka i kylen och tittar på mig och ropar ÄT MIG men än så länge håller ja mig ifrån :)
Inspirations kontot är HELT TOMT. Blir mest ägg och bacon och äta just nu. Men nästa vecka måste de bli mer variation på de.


Denna helg har vi varit iväg till Eskilstuna och sovit på hotell.
I fredags vart de en näve nötter och en plocksallad. Vatten och dricka. Vi hitta inget annat vi va sugna på och barnen ville ha sallad så då vart de så :)
I lördags var de dax för dop. Åt ingen tårta. Var inte ens sugen. Tog 2 korv och 3 skivor kyckling att äta. Väldigt lite så kroppen vart helt fel. Vart en gyros sallad på kvällen. Barnen och gubben satt i soffan med varsin påse godis och då va ja sååå nära att bara vräka i mig godis :(
Men ja tog lite vatten, nötter och borsta sen tänderna och la mig i sängen. Illamående, orolig mage och konstig känsla i kroppen vart resultatet efter den dagen.
På söndagen vart de go frukost och sen bar de hemåt. Stanna och åt på vägen. Grymt sugen på en biff. På menyn stod de grillbiff med pinne men bad om extra sallad istället för pommes men vart såå besviken. Va ju bara en utplattad hamburgare :(

Så nu är kyl och frys påfyllda för ytterligare en ny vecka med lchf. Hittat mitt nya gottis. Grädde, keso och hallon. Hur gott som helst. 


Dop, lekpark och hemlängtan :)

Lika mycket som man ser fram emot att komma bort en stund, lika mycket ser man fram emot att få komma hem hehe
Just nu längtar ja efter min säng. Att kunna få sova normalt. Sängarna som finns på hotellet är inga sköna. Sover som en packe skit. Sen är de såååå varmt så håller på att avlida av värmeslag. Har fönstret öppet men då kommer nojiga mamman fram. Fönstret öppnas utåt så överdelen på fönstret kommer inåt. (Jättebra förklarat *not*) finns en spär att sätta på fönstret men ändå är de ju en står glipa som känns att man skulle kunna få ut huvudet igenom. 4 våningar upp och paniken är i mig hela tiden att barnen ska gå ditt. Bussen passerar precis under fönstret oxå och känns som den gör de hela tiden. Hehe
Men nu ska de bara bli skönt att få komma hem. Borta bra men hemma bäst 😋

Annars igår var en super dag. Åkte mot Strängnäs vid 10:30 så vi hade tid och kunde ta de i lugn och ro. Allt gick bra i kyrkan och barnen var jätteduktiga hela tiden. Man märker när dem börjar tröttna. Vid 15:30 börja vi runda av och tog en sväng till lekparken. Finns en jättebra och fin lekpark vid hamnen och barnen trivdes som fisken i vattnet. Jannes bror med familj gjorde oss sällskap så efter 1,5 timmes lek vart de en glass för barnen och en promenad genom Strängnes. Energin var nu slut på barnen så vi drog oss tillbaka mot hotellet där vi avslutade kvällen med kebabsallad, kebabtallrik, hamburgare och pizza. Dock sallad för mig :) 

Har varit en skön och rolig helg ihop med familjen men nu blir de snart frukost och sen blir de HEEEEM :)
Trivs som bäst i mitt eget hem. 

Sockerberoende

Det är nu när man äter lchf som man inser hur sockerberoende man är/var. 
Igår kväll gick Teo och jag ner till godisbutiken. Ligger en affär precis bredvid hotellet med massor av godis. Vart du än tittar så finns de godis i alla dess färger och former. Köpte barnen och Janne varsin påse och under tiden ja plocka vart ja såååååå jävla söt sugen. Tänkte att en kväll med godis gör inget. Men sen tänker man på hir "dåligt" man mår när "giftet" går ur kroppen. Tog en näve nötter och drack vatten när dem andra åt godis. Sprungit som en tok upp och ner ur sängen inatt då ja vart sååå törstig. Mår illa som bara den och har en olustig känsla i kroppen. Magen känns ur balans oxå så hoppas verkligen inte att de är något på gång nu. Ser verkligen fram emot semestern nu.

Älskar mitt jobb massor och har alltid sett fram emot att få gå till jobbet med all härlig personal och brukare. Men just nu är kroppen slutkörd. Vart för mycket under en tid så nu säger kroppen stopp. 

Lekrum på hotellet










När vi gick till frukosten fick vi se att de fanns ett lekrum på hotellet. Så de prova vi (barnen) på efter frukosten. Lekrummet fick gott betyg av barnen:) 

Hotell helg del 2

Frukosten var jättegod. Väldigt liten men ändå bra. Man målar ju upp en bild i huvudet på hit man tror att det ska vara. Dock upptäckte vi när vi gick därifrån att det fanns pankakor med grädde i ett annat rum. Så de får vi (barnen) prova i morgon. Ja hittade oxå massor gott att äta. Keso med hallon blanda ja ihop. *mums* lite ost, salami, paprika, gurka, ägg, bacon, brie, 







Dopkortet

Teo är och blir mer och mer intresserad av bokstäver och siffror. Idag fick han hjälpa mig att skriva dopkortet inför dagens dop av barnens minsta kusin. 
Stolt som en tupp va han när de va klart. 

När han skulle skriva JANNE Vart de först 2 M. Dem visste han hur dem såg ut då morbror Micke har M i sitt namn som han oxå börjat skriva. Men Teo och ja fixa till de. Jannes bror förstår nog att de skulle vart N istället för M. Första gången han skriver N och man kan ju inte kunna allt :)

En helg på hotell

Denna helg ska barnens minsta kusin döpas. Så vi tog en helg på hotell i Eskilstuna så åker vi mot Strängnes i morgon fm. 





Mysigt och trevligt rum. Stort va de oxå. Första intrycket och magkänslan ja fick va inget bra. Kändes inte ok. Men när vi kom ur bilen och gick in på hotellet kändes det bra. Stort och fint gym hade dem i källaren som vi inspekterade. Synd att man inte tog med träningskläder ;)
Teo gilla hotellet stort då de fanns en godisaffär precis bredvid. Så där har han varit och inspekterat :)
Minuset var väl badrummet. Va lite liten men de går. I morgon blir de att inspektera de bästa ......FRUKOSTEN 😝

V.4 med lchf

Invägning efter 3 veckor med lchf och vågen visar -1,4 kg ;)
de börjar märkas på kläderna att dem inte sitter uppe på kroppen. Än 
finns de MASSOR kvar på kroppen som ska bort men får ta de långsamt. Kollade på bilder på när Teo var 6 månader och HERREGUD så man såg ut. Jämför man mot idag så är de 15 kg skillnad. Helt sjukt att man gått ner 15 kilo på 5 år. Bara 14 kg kvar innan jag är i mål.
 
Med lchf maten går det bra. Mycket av det jag gör till mig tycker barnen och janne om.
Något som jag reflekterat över är hur ofta man säger till barnen att dem ska äta upp sin pasta eller potatis på tallriken. Att dem inte bara kan sitta och äta köttet eller korven. Dem äter ju allt på dagis så om dem skippar pasta, potatis och ris hemma så gör de ju inget precis.
 
Denna vecka jobbar ja helgen. Så de blir inge svårt att hålla sig ifrån socker och sånt som ja inte äter. Värre blir de helgen efter när vi ska på lilla Ebbas dop. Doptårta.....alla sitter och äter och jag tittar på. Men de blir nog inga problem. Får fixa med mig lite mat så ja blir mät och sen får kanske lite hallon och grädde följa med så blir ja nog mätt. Ska ju ändå fixa med mat/fika till thea. Har alltid sagt att den man ska till ska inte behöva göra extra mat/fika för min skull. detta med lchf är ju något som jag har valt. Men fixade ju sist vi åkte iväg så blir nog super denna gång oxå.   
 
kokosplättar med hallon och grädde *mums*
Provade dem efter att ha sett en bild på dem på en lchf sida och var bara tvungen att prova. Sååå goda. Åts till kvällsmat härom dagen och till frukost. Gjorde dubbel satts så de räckte till lunchlåda på jobbet idag. I morgon får dem sista aggera frukost tillsammans med lite skinka och riven ost. Blir nog super. Lyx frukost mitt i jobbhelgen ;)

 
Gårdagens (fredag) gott på altan medans barnen lekte ute och janne fixa bilen. Grekisk yoghurt med hallon och kokos. Aldrig varit någon fantast på kokos förut men nu........jättegott

Annars har veckan flytit på bra. Vågen står ju i badrummet och tittar på mig så fort ja kommer in där så kan ju inte låta bli att små väga mig. =)

hotellövernattning

Har precis bokat ett hotell. 2 nätter....kommer bli sååå skönt. tänk er vilken frukost.....längtar redan ;)
 
 

Klänningar

Måste fått klänningsjukan ;)
Dessa 3 klänningar har fått flyttat in i min garderob bara denna veckan.....Blir skönt i sommar och bara gå och slappa i. Ta en fin kofta över axlarna så funkar den hela dagen och även kvällen lång.
 



V.3 med lchf

Invägning på vågen. +0,2 kg :(
Fuskvägde mig i onsdags och då vissa vågen -1 kg. Ska ha mensen strax och brukar gå upp 3-4 kg då så antagligen de som gör de. 
Idag måndag har vi varit till Söderköping och hälsat på min farmor och farfar. Tur de att mormor va ledig och kunde hjälpa med barnen då ja brände min lilla hand i söndags. Klara frestelsen med massa bullar hos farmor och farfar oxå. Drack vatten men va bra sugen att smaka den egengjorda saften farmor gjort.

Tisdag: mest legat på latsidan. Kan inte använda min höger hand helt då 2 fingrar är lindade. Vc på fm och barnen fick varsin munk efter och glad att ja kunde stå emot frestelsen :)
När ja laga middagen va barnen hungriga och mitt humör i botten. Mens på G och barnen som bara tjata och bråka med varandra är ingen bra kombo. När maten var klar kom ja på att ja hade majs i. Men strunta ide och åt. Men sötsuget kom DIREKT så den missen gör ja inte igen. Försökte kompensera sötsuget och för lite fett under dagen med lite salami och brie ost undertiden vi handlade....i sängen;)
Brukar inte ni oxå handla mat i sängen? 😄
Resten av veckan har flytit på. Funkat bra med maten. När vi va till Linköping i fredags ville barnen ha korv med bröd och klockan va så pass mycket men tog 2 korv utan bröd. Bättre än inget :) 
Igår kväll smaka ja nötter som är godkända enligt lchf och herregud va goda. Dem kommer köpas mer av. De räckte att äta ett par st. Man kände inte (iallafall inte jag) suget att vilja ha mer och mer och mer. Har sen kommit på att dricka vatten i tex vinglas smakar bättre. Känns lite mer lyx övert. Brukar på helgerna ta ett vinglas med vatten och frusna hallon i. I morgon är de dax att stå på vågen igen. Ska även mätta med bandet hur många cm som är borta :)


Välkommen 1:a Juni

Välkommen 1:a juni 🌞 😄
Sitter på baksidan i värmen och barnen springer på gräset. Vatten sprutas både här och där. Barnen har varsin vattenpistol och leker vattenkrig tillsammans med grannens barn. Skratt och springandes barn och en manma som ligger i solen. Kan nog inte bli bättre :)

Tjällmo marken igår. Handlade inget direkt men ändå försvann pengarna. Teo köpte sig en jacka, T-shirt, halsband och pappa gick med på att låta han köpa sig en pistol :(
Thea köpte sig ett halsband. Hon är billig i drift hehe
Erbjöd henne att köpa mer grejer men hon ville inte ha. Vart en klänning till mig. Dock liiiite tajt men om ett par veckor så passar den nog. Sen vart de ett navelsmycke till mig. Efter 6 år vart ja sugen att testa om ja fick igenom ett smycke i naveln. Och titt på f*n de gick 😝



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!