vår vardag

Då vi återigen är utan bil får vi använda våra ben. Sover väldigt dåligt om nätterna och somnar oftast när Janne åker vid 6.30 vilket är så dåligt. Teo ska till skolan och hon till förskolan så i morse vart de stress, stress, stress.
Men mamman fick sig en rask promenad till och från skolan. Skönt va de att för en gång skull gå i snabb takt utan att få ont och svettig blev ja oxå.
 
I Söndags bestämde vi oss för att ta en tripp till Mantorp och linköping. Först skulle dollar store få ett besök för att fylla upp skåpet med toapapper, hushållspapper, tvättmedel, sköljmeddel,schampoo, balsam, duschcreme, diskmedel, tabort spray, disktrasor och mataffären för att fylla upp våran frys och kyl med matvaror. Sen vidare till biltema för att fylla på inför sommarens alla grillkvällar med kol och tändvätska. Ett besök på ikanohuset för att inhandla prinsens åka hem kläder från bb skulle oxå få följa med hem.
Men de mesta blev bara en tanke. Tanka upp bilen fullt i Borensberg och efter 2 mil dör bil jäveln......drar mig i håret tusen ggr om.
Mitt på motorväggen mellan Linköping och Mantorp stannar bilen för oss och ryker något kopiöst.
Så där sitter vi med 2 barn i bilen som tycker att de är lite halv otäckt men dem sköte sig utmärkt. Bergären på väg till oss och lillebror på väg till Linköping för att plocka upp oss. Så nu är vi återigen utan bil. Bilen står i Linköping och väntar på att bli felsökt. Väntar som bara den här hemma att dem ska ringa från verkstan och berätta va felet är. Så man vet vad som ska lagas och framförallt va de kommer kosta oss.
 
Då ja är sjukskriven och förra månaden gick den ena sjukskrivningen ut och innan de fanns läkartid för att få dokumenterat en ny sjukskrivning han försäkringskassan betala ut pengar och då blir de ett glapp mellan beloppen men de får ja extra denna månad så ja kunde spara undan lite kronor på sparkontot men dem försvann tyvärr lika fort som dem kom in på kontot =(
Är de turbon som gått sönder, vilket Janne misstänker så kostar de x antal tusen för bara delen. sen arbete på de men är de turbon skulle Janne fixa de själv. Men de blir ju ett ont moment. Då ja är trött och har ont på em/kvällen när han kommer hem så blir de x antal timmar i verkstan för honom istället vilket dels är tråkigt för den tiden Janne får med barnen i veckorna är på kvällarna och Thea är i en period just nu så hon är jätteledsen när pappa inte är hemma så de är jätte jobbigt för en annan oxå. Hon har de ju bra hemma med mig men så fort Janne är hemma så är de hos honom hon är. Kan inte somna utan sin pappa på kvällarna. Men samtidigt är de roligt på ett sett att hon dras till sin pappa . Att det inte bara är mamma som gäller vilket hon va dem 6 första månaderna i livet. Då va de mest mamma som gällde.
Samtidigt som gubben fixar bilen i verkstan får ja dra de tunga laset hemma. Nu låter de nästan som att mina barn är jättejobbiga men då ja har mycket läkarbesök bokat så blir ja jättetrött på em/kvällen när ja fart runt på dagarna så de är rätt skönt när janne kommer hem och vi hjälps åt med hemmet/barnen så vi kan mysa tillsammans på kvällen hela familjen men brukar fixa de själv dem ggr de blir oxå. Janne ser inte fram emot att fixa bilen men ett måste. Bara bilen blir klar så är ja nöjd. Glad att vi inte har en förlossning  nu utan bil =)
 

Frukost

Idag efter att ha stressat till tusen på morgonen vart de lång go frukost framför tv:n
 
 
 

Denna mage :(

Ja, då tar vi en sväng med buksmärtor inatt :(

Somna skapligt ok igår kväll. Dock sovit oroligt. Vakna till vid 2:45 och kände mig konstig. Illamående och uppblåst/körig i magen. 
Kräksjukan va de första som slog mig.

Janne säger alltid till mig att ta med telefonen så här på natten när magen bråkar så ja kan ringa på honom om de är något. Naturligtvis gjorde ja inte de nu och väl på toaletten drog de igång ordentligt. Men samtidigt va de milt denna gång. 40 min senare ligger ja nu på soffan, tabletter intagna, magen är bokstavligen tom efter dessa 30 min på toaletten där de bara forsa ur mig :(
Magen är öm och Illamåendet åker berg och dalbana. 
Se om man kan slumra en timme eller två innan "morgonarbetet" 



Sömnlös natt

Ligger i soffan i vanlig ordning. Varit vaken till och från mellan 00-02 inte kommit in i djupsömnen riktigt. Vridit och vänt på mig så till slut gick ja upp och la mig på soffan.
Trött som ett as men kan ändå inte sova :/

Tankar på allt annat. 
Till råga på allt så är bilfaaaan trasig igen :(
Tankarna skingras mellan förlossningen och va detta kommer kosta oss.
 (Drar mig i håret)
Ryggen värker och bäckenet gör ont oxå. Inatt är de en sån "skitnatt" allt känns fel.


lång Frukost

Jaaa, idag vart de stor och lång frukost. Trotsade mina onda höfter och rygg i dag. Medans barnen åt frukost passa ja på att bädda om i sängen och starta en maskin med sängkläder.
När ja hade lämnat dem i skolan och på förskolan åkte ja hem och dammsuga huset och skura toaletten. Sen vart de en lång frukost för mamman med gröt, juice, te, smörgås och apelsinbitar. Mät delux och fortfarande inte fått arslet från stolen =)
Men nu har ja inget val. Mina små älskade hjärtan ska hämtas strax. Sen blir de en snabbis till Motala för att köpa nya cykel hjälmar och hämta lite kläder till bebis från piri-piri=)
 


 

Ångest delux =(

Bebisen rum står orört sen Thea flytta ur det. Sagt att vi ska tapetsera och fixa till det tills bebisen kommer men samtidigt funderar vi på att vänta med det till hösten för att ha lite att göra på höstkanten hemma.
 
Samtidigt står allt bara i en enda hög i rummet blandat med lite utav Theas grejer och leksaker. HAr inte orken eller lusten att ta tag i det. Sen känner jag att ja vill ta tag i att snart packa bb väskan. Med Thea packade ja den i fullt värkarbete. Sen alla flaskor och nappar som ska kokas innan. Samtidigt som jag vill göra allt där inne i rummet så känner ja ingen ork eller överhuvud taget ingen lust till att göra något. Fixa kläder i garderoben, salvor och blöjor vid skötbordet men de slutar väl med att ja gör de bara för att ja måste fixa till de. Känner liksom ingen glädje att göra något i rummet just nu. Får bara ångest av att gå in i rummet och tanken på allt som behöver göras. Samtidigt får ja ångest över att ja känner som ja gör. Så allt blir ett ångest moln.
 
Sorgen ja hade att aldrig mer få den där växande magen, fixa allt inför nedkomsten, känna allt som har med bebis att göra då janne verkligen inte ville ha mer barn men att ja ville ha 1 till. Nu när ja äntligen har fått de ja så länge har velat så kan ja inte känna någon direkt glädje. Så i bland undrar ja va de är för fel på mig. Minns hur ja tittar på den där stickan med texten gravid 1-2 på och kände mig helt tom. Även fast de va min högsta önskan. Nu är de ju inte så att ja önskar denna graviditet ogjort utan just nu är de bar aså här ja känner och tillåter mig att göra de. Blickar framåt istället och hoppas de blir bättre, vilket ja tror att de kommer bli.
 
ja ja, idag snurar de verkligen i huvudet på mig. Ta en dusch och hoppas på att bli en människa och hämta mina små älskade troll. Som mer än gärna ser fram emot bebisens nedkomst. Dock förstår dem inte att den är liten när den kommer. Dem tror att dem kan leka med den direkt =)
Är så roligt att höra hur Thea resonerar och hur hon väntar och väntar på lilla miraklet. Hon ska minsan hjälpa till med bebis och byta blöjor för de har hon tränat på på pappa björn (hennes gossedjur)
 

Snart dax att bli 3 barns mamma <3

Ja, snart är de dax. Tiden går fort och snart är förlossningen vid dörren. 94 dagar kvar till beräknat men båda är ju förtidigt födda men finns ju inget som tyder på att denna lille rakare kommer tidigare. Men får jag som jag vill så kommer även denna tidigare. Denna gång blir de ev planerat snitt.
Har fått värdens bästa barnmorska även denna gång men tyvärr slutar hon när ja är i v. 36 så kommer bara träffa henne till v. 35 besöket tyvärr. Men hon hoppades att snittet skulle vara beviljat tills dess och hon skulle hjälpa mig så de skulle vara de. Har även anteckningar från kuratorn så hoppas att dem ska hjälpa mig på aurora mötet i April. Fick en tid till aurora läkaren men vill verkligen inte träffa henne och bm boka om mig till en aurora bm istället så får hon framföra till läkaren sen. Hoppas verkligen inte de ska bli några problem. Ska sätta mig och skriva ner mina tankar och funderingar så ja har de med mig. Brukar oftast få block out när man kommer till läkaren om alla frågor man hade.
 
Dessa kläder hitta ja på en sälj sida på facebook. Älskar att handla när de knappt kostar något. Allt på bilden gav ja 40:- för. Inga pengar ju :)
Speciellt när dem är så små och växer hela tiden. Hinner ju knappt köpa hem kläder så växer dem ur de. Teo som växte 10 cm på 1 månad när han va liten så vet va ja har att vänta. Teo va 50 cm lång när han föddes och på 1 månaders kollen på bvc va han 60 cm lång. Så denna lilla krabbat har ju att brås på =)
 
 

Vill haaaa

 
 
Möblerar om lite på altanen. Tar lite pö om pö då orken visa dagar är lika med 0 och sen när man inte har all inredning man vill ha heller så tar de lite tid =)
 
Har en soffgrupp på altanen men vill ha en ordentlig sittgrupp oxå så man kan sitta ``normalt´´ när man ska äta.
 
Hittat denna grupp som jag kan tänka mig så är de någon som känner att dem vill köpa den till mig så tackar ja inte nej ;)
Skulle även behöva/vilja ha en liknande grupp i trädgården så man  kan sitta vid sandlådan när kidsen leker. Även ta sig en fika/frukost/lunch/middag på gräsmattan med dem små.
 
 

ikea shopping


           
 
            
 
 
 
 
 
 

Lite ikea shopping så här på morgonkvisten.
Va på ikea igår och handlade detta på bilden, kom till kassan, ställde ifrån mig kassen för att gå till gardinerna en snabbis och hämta en förpackning gardiner. Var väl borta max 5 min. Kommer tillbaka och den jävla kassen är spårlöst borta. Fråga en ur personalen och dem lät grejerna stå 3-4 timmar innan dem plocka bort grejerna till ett annat rum för att sedan plocka tillbaka grejerna på kvällen. Men påsen fanns ingenstanns. Kollade runt vid kassorna oxå ifal någon kanske tagit fel kasse och bara ställt den någon annanstans men de va spårlöst borta. Orkade verkligen inte springa runt på ikea igen och plocka på mig grejerna så de vart billigt och bra för Janne igår;)
Dock vart de dyrare idag när ja istället beställde grejerna över nätet...heheh
50:- i frakt kan de va värt och få hem de man vill ha. Hittade dock 3 ljus ja ville ha i vardasgrummet oxå men vill inte ha doftljus =(
alla turkosa ljus va doftljus. jaja...får bli en tur till rusta och inhandla turkosa och gröna ljus och ljushållare. Även en turkos och grön matta ska hittas. Tog vardagsrummsmattan till altan häromdagen så är lite naket i v.rummet.
Men utan bil kommer man ingenstanns.......Hur f***n gjorde man för när man inget körkort hade?????
Skulle aldrig klara mig idag utan mitt kort. Planerna för helgen var att åka till ikea och rusta för grejer till altan och v.rummet, lager 157 för lite nya vårkläder till barnen, jula för nya cykelhjälmar, biltema för lite färg, skopunkten för nya vårskor och stövlar till barnen. Men utan bil kommer vi ingenstanns :(
Trodde båda 2 att bilen skulle va klar denna vecka men de lät sädär att få den tillbaka innan i morgon. Några delar är fortfarande på lack. jaj, så är de när gubben ska ut och köra på kvällen =)
 
 
 

Ute helg

Ja, helgen har bestått av uteluft hela lördagen och söndagen. Suttit på en stol i solen och kollat på barnen när dem lekt lekt och åter lekt.
Idag blev de grillad korv i solskenet oxå. 

Nu ligger ja nerbäddad i sängen. Tvätten är tvättad och vikt. Inhängd i barnens garderober. 2 plåtar knäckebröd är gjort så de är struket från morgondagens lista. 

Beställt en vårmössa till Thea och byxor body till bebis. Vårmössa och jacka till Teo står nu på köpe listan. Även gympaskor och vanliga gummistövlar.
Suget verkligen i shopping tarmen när man kollar runt på nätet. Nästa helg styr nog bilen (om den kommit hem från verkstan) mot linköping. Jacka och skor till Teo, skor, byxa och tröja till Thea, åka hem kläder från bb till bebis står på listan. Även ett paket då Teo ska på kalas helgen efter. 

Lite nytt i Teos garderob

 
 
Har inte haft en tanke på att handla/kolla på lager 157. I förra veckan kom ja in på deras hemsida av en slump. Så mycket fina grejer och bra priser oxå. De enda som är svårt är storlekarna tycker ja. Så i Söndags tog vi oss en sväng in till linköping och kollade in lager 157. Teo hittade så snygga jeans och en tröja till sig.
Själv hade ja tänkt mig den ljusgråa av tröjan men Teo ville ha svart så de vart de. Thea ska få lika tröja och byxor men ska bara bestämma färg på tröjan. S en tur till lager 157 står på schemat när bb kommer =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frukost i min ensamhet

 
 

Fått i mig lite frukost här i soffan i min ensamhet. Har alltid gillat grekisk yoghurt med hallon men nu som gravid har ja märkt att de går bara inte ner. De bara växer i min mun. Likaså med mini bell osten. ÄLSKAR den annars och tyvärr gör resten av familjen de också så den försvinner fort i detta hushållet om man inte håller hårt i den hehe.
men just nu går de bara inte. Den smakar rumpa (hur nu de smakar hehe)

 

Slapp dag

Idag är ja såååå trött. Sovit sådär inatt.la mig på soffan vid 2 tiden men somna igen vid 4-5. Vakna av Jannes kl men då kände ja mig mer död än levande. Inga problem att ta sig ur soffan men sen när ja kom hem......herregud......då slog tröttheten till ordentligt.
Cyklade till skola och förskola idag. Hem och tog en sväng med Draken, frukost i soffan och här ligger ja än. Måste Dick ta mig upp och in i duschen då ett besök hos bm väntar.

Hade världens bästa bm med dem andra barnen men hon gör nästan bara ul idag så fick en ny vilket kändes sådär först. Men gav de en chans och trivs så bra med henne. 
Då bilen står på verkstad i Motala fick ja ringa och se om ja kunde få byta tid. Prata med mvc och efter bara 10 min ringer min bm upp mig och tar mig extra idag på din kontors tid. Hon är för bra :)
Ska bli spännande och se hur stor magen är. Lyssna på den lille ska vi oxå göra :)

Matkoma delux



Go frukost intagen. En kopp te med grädde och fröknäcke. 
Detta lchf fröknäcke är sååå gott. Har man börjat äta går de inte sluta. De värsta (eller bästa) är att resterande familjen älskart oxå så de tar slut för fort :)
Började äta lchf igen efter ca 18 veckor utan. Har aldrig haft problem att börja förutom den j***a huvudvärken ja kan få vilket ja inte fått någon än men sockersuget är såååå stort. Inga problem med de annars men nu.....😡
Så sugen på allt söt. 


Måendet

Ja, nu är de ett bra tag sen igen. Känner oftast på kvällen att ja ska skriva av mig lite då de brukar kännas bättre men sen är de bara jobbigt att plocka fram datorn. Gillar inte riktigt att sitta vid telefonen och skriva. 

Är fortfarande sjukskriven för mitt mående + foglossningar och kommer nog vara så ett tag. Är dax för bebis att komma ut i juni på ett eller annat sett vare sig ja vill eller inte.

Har väldiga smärtor med foglossning. Va hos en läkare på mvc för ja orkar inte jobba med dessa smärtor men herregud vilken otrevlig läkare. Hon bad dock om ursäkt för att hon va så på men de va bara för att hon ville mitt bästa.
Men ja stänger inne allt och sen när ja blir pressad så där och måste berätta hur ja verkligen mår så är de bara såååå jobbigt. Skulle få en ny tid bokad och fick då en tid till min Vc där ja har en läkare som ja verkligen trivs med. Inte ofta man hittar dem där som verkligen gillar sitt jobb i vården men denna läkare på Vc är toppen.

Ska även på ett samtal med en aurora inför förlossningen. Även fast ja längtar till förlossningen så skulle ja välja snitt i alla lägen. Inför Teos förlossningen var ja så tagad och kände mig snuvad på mållinjen då de bara var krystningsarbetet kvar när dem fick avbryta för ett snitt. Med Thea kämpa ja för ett planerat snitt in i de sista. Vart lovad ett planerat snitt och auroran skulle skicka en remiss men som de känns va de bara tomma ord. För i v.38 kom hon genom vanlig förlossning. 
Jämför ja dem förlossningarna ja gått igenom så är Teos den bästa. Hennes förlossning minns ja inte från slutet. Helt plötsligt låg de en bebis på bröstet och en sugklocka hade används. 
Läkaren på mvc vill att ja ska födda vanligt då ja gjort de en gång och de gick bra men tyckte att ja skulle på ett aurora samtal och att inga dörrar är stängda. Samtidigt är de ju sommar och bara de känns som en risk med ett operations sår och då de finns barn hemma oxå. Men Janne kommer va hemma 5-6 veckor efter bebis kommit och ser ja till mitt mående så mådde ja bättre i kroppen efter snittet än efter den vanliga förlossningen.
Skulle i alla fall fundera på hur vården skulle kunna hjälpa mig inför en vanlig förlossning tills ja kom till aurora mötet men som de är nu och känns så finns de inget dem kan hjälpa mig med.
De är ja som ska födda barn och de är mitt beslut hur ja vill ha de. 

Dax att avsluta kanske innan ja skriver en hel novell :)
Villa lite medans barnen är på sina ställen. Snorigt och febrigt just nu. Ont satan i bihålorna så hoppas verkligen inte att de är något sånt på gång :/ 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!