kunde inte låta bli =)

hamnade inne på hm:s hemsida och de vart en lagom beställning med kläder till lill tjejen med massor nya kläder. bara vänta till slutet av januari tills de kommer hem

h&m

kollade i hm katalogen som kom på posten härom dagen. fanns ju sååååå mycket finnt. så blir nog en beställning i morgon kväll när ja kommer hem från jobbet. Teo behöver igentligen inget men fanns ju lite som ja fatnade för. thea behöver bygga upp 92 garderoben. byxor har hon nyss gått över till 86 så de dröjer ju säkert ett tag till men sen när en annan ska handla när hon behöver så brukar de va slut. så lika bra att passa på.
vart lite shoping i morse. hittade en overall från didriksons till Teo för ett väldigt bra pris. fick regnkläder till thea, overall till teo + vantar och mössa till honom för 1200:- från didriksons.

tillbaka till verkligheten

i morgon är de dax att återgå till verkligheten med arbete på schema. jobbar tisdag- fredag sen har ja ledig helg då ja jobbat 3 helger redan + att det är våran lediga helg innan vardagen är tillbaka med skola, jobb och dagis.

Nyår

 
då var det dax igen att avsluta ett nytt år och hälsa ytterligare ett nytt år välkommet. hoppas verkligen att 2013 blir ett bra år. vill lämna allt dåligt bakom oss och börja om på nytt nu. lite hade ja hoppats skulle vara över men de får vi ta när de kommer.
I morgon firar vi inte på något speciellt sett. blir hemma och bara är. ska gå i mitt skönaste linne och bara göra ingenting. struntar i att klä på mig och fixa till håret. bara slappa hela dagen lång. lovat barnen film och popcorn mys så de lär de säkert bli.
 
till mat tänkte ja de skulle bli smördegsinbakad fläskytterfile med potatisgratäng med glass och varma bär till efterätt *mums*
 
 
 
 

Till slut säger kroppen stopp

 
 
 
 
 
 
Så här känner ja mig just nu
 
 
känner att kroppen har gjort sitt nu och en skön ledighet unnar ja mig.
känner att ja jobbat för mycket och att de är dax att dra ner på tempot innan något händer. Har inte haft en ledig dag på lääääänge. har gått i skolan 1 vecka, jobba helgen, skolan 1 veckan, jobba helgen + halva veckan efter helgen. + att ja jobba lite i veckorna innan skolan sluta. så kroppen har sagt stopp och bäst att lyssna på den innan de blir något stort med den.

egentid

 
 
 
 
 
lite egentid väntar. vi hade pratat om att åka iväg till helgen som kommer men mamma har lovat att ta barnen en hel helg så vi kan åka iväg. så i går kväll bokade vi hotell. blir en spa helg och bara ha de bra. ska bli skönt att få komma iväg och bara få vara Anna men samtidigt saknar ja barnen redan i mamma hjärtat. men dem kommer ha de mer än bra hos mormor och morfar. ska bli skönt att få komma bort och bara ro om sig själv.

Almondy tårta

 
 

var och handlade inför nyårs middagen härom dagen och hittade denna i frysdisken när jag skulle ha frusna bär. När vi kom hem på kvällen och hade pakat upp allt i kyl och frys så myste vi ner oss i soffan med varsin bit av tårtan med lite grädde till. sååååååå god. den komemr verkligen köpas fler gånger. denna är med mörk choklad men den var inte så besk i smaken som ja trodde. själv gilalr jag mörk choklad men man får inte äta för mycket av sånt men denna kan ja verkligen rekommendera.

Bakintresset

Stod i duschen igår kväll och då väcktes bakintresset igen. Fick upp en bild på en 4 års tårta till Teo i huvudet så nu måste de inhandlas tårt grejer då de är rätt slut på sånt i skåpen. Sen fick ja en idé i huvudet om en tårta som jag bara måste prova.


kvalsterallergi

jaa, de är vad Teo fått. båda barnen har haft eller rättare sagt dem har sån j***a hosta hela tiden. besökt barnmottagningen ett fler tal ggr pga hosta, feber, slem och snor som inte vill gå över. Teo har fått konstaterad kvalsterallergi för dryga 2 veckor sedan som innebär att vi måste köpa skydd som ska vara i sängen. Han kommer behöva kuddskydd, lakanskydd och täckskydd vilket innebär en kostnad på ca 3000:- för 1 uppsättning. vill gärna ha dubbeluppsättning så man kan tvätta utan att ha paniken att de måste torka till kvällen.
men nu till de roliga eller sköna kanske man ska säga. Teos läkare gav tipset att ringa till hans försäkringsbolag och kolla om hans försäkring täcker denna kostnad så dem har ja varit i kontakt med i dag. Dem står för en del av kostnaden eller en ganska stor del av kostnaden så de är väldigt skönt.
 
så nu väntar ja bara på papper från dem som ja ska skriva på så börjar ärendet och grejer ska beställas till Teo. Fanns även ett resesett med kudd och lakanskydd för 900:- som ja funderar på som han kan ha hos mormor.

terapi

jaa, istället för att åka från skolan och hem och grubbla över mitt liv så hämtade ja barnen på förskolan och sen åkte vi hem. barnen lekte snällt tillsammans på teos rum i ca 2,5 timme med bara lite små nyp på varandra och under tiden hölls ja i köket. bakade kärleksmums, kokade fisk och potatis och gjorde ägg - och persilje sås, förberedde för att bygga tårta. vart grymt sugen på tårtbygge för att ha något annat att tänka på. men ja äter ju inte tårta så om ja orkar kanske ja tar den med i morgon till skolan.
 
i morgon kväll blir de jobb =)
lika så på lördag.
 
 
 

provsvar

alla prover var jättebra som dem alltid har varit. förstår inte hur alla prover kan vara bra när ja har så ont ibland.
proverna dem tog i tjocktarmen visar på en inflammation i tvärgående tjocktarmen MEN dessa jävla men hela tiden. proverna som togs var för lite för att kunna säga exakt va de är för något. fick kortison som ja ska äta i 6 veckor. 3 tabletter om dagen i 2 veckor. sen 2 tabletter om dagen i 2 veckor. sen blir de 1 tablett om dagen i 2 veckor. blir de inte bättre under dessa 6 veckor fick ja höra av mig igen. sen skulle ja få en tid att GÖRA OM allt igen =(
läkaren ville inte att undersökningen skulle göras nu då hon tyckte de skulle va för plågsamt för mig då ja nyss har  gjort en. så nu ska ja gå och plågas och vänta på en ny tid i januari och sen ska ja få gå ytterligare 6 veckor och vänta svar på dem.
 
blir så arg och ledsen. skönt att dem verkligen gör något men samtidigt känns det som att dem inte tar mig på allvar. allt detta tar såååå mycket på mina krafter. ska ju orka vara mamma, fru, mig själv och skolelev.
hade ju planerat att få alla svar idag för att sedan ladda om batterierna nu i jul för att sedan gå in i skolan som en ny människa, börja om med nya krafter.
 
men nu är de bara och vänta på att börja om med alla undersökningar. har redan tvingat med janne när den ska göras. Kommer INTE åka själv och alla droger dem kan ge mig ska ja ha. sist ja gjorde denna undersökning hade ja ju jätte ont i magen så kanske blir bättre denna gång.

fyyy faaaaan

har väntat såååå länge på svar från proverna sen ja låg på kava. idag kom dem.
 
Dagen började med att teo vaknade vid strax efter 5 och ville at ja skulle följa med på toaletten. sen skulle tv på. la mig i soffan och vid 6:15 när jannes klocka ringer knallar ja in i sovrummet och myser ner mig bredvid thea vilket resulterar i att jag vaknar vid 7 och janne har stängt av sin klocka. janne hoppar i sina kläder, tar sin matlåda och åker till jobbet. där står ja med 2 barn som ska göras klara + att ja ska fixa mig. Teo kommer och vill ha frukost så det var bara att fixa de oxå mitt i allt.
 
 
när vi väl kommer iväg en ca 15 min senare än vanligt och halvt stressade och de är rent ut sagt jävligt kallt ute =(
bilen stannar för mig i korsningen vid dagis och vill inte starta igen. men till dagis kom vi och ja begav mig till skolan.
 
i skoaln rullade dagen på och ja väntade att kl. skulle bli 11 då det var dax att få svar från alla prover.
klockan tickade på och den vart 11.06 och ja missade samtalet =(
11.12 ringde hon igen och gjorde dagen till det sämre........

Magen

har precis stoppat i mig tabletter för magen och känner  hur tarmarna vrider på sig. hoppas de stannar där. har börjat lära mig efter 5 år hur magen fungerar. ja brukar ha många magkramper på kort tid och sen brukar de va ra uppehåll ett tag för att sedan dra igång med flera stycken på rad. nu är de ett tag sen ja va inne för magen med dem värsta smärtorna. har haft små och korta hemma som gjort att tabletter har blivit tagna men nu går man bara och väntar på det stora anfallet. dem små har ju varit och detta gör mig knäpp. hur kan man bara gå och vänta ut ett anfall?
i morgon har ja telefontid med min läkare på mag och tarm kliniken på lasarettet. då ska ja få svaren vad det är med min mage. hoppas jag i alla fall. ska kanske inte hopaps på för mycket, men vet ju att svaren har kommit och sen har ja fått vart på vc och lämnat flera olika prover för att se i vilken grad sjukdomen är i.
 
så nu hoppas ja verkligen på att dem hittat något som dem kan behandla på bästa sett.

tårta

 
har skickat efter en fin tårtbild. vart sugen att bygga tårta men vill ju inte äta den så bygger nog en tårta till klassen nästa vecka, beroende på hur ja känner då =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fortsätter att handla

mössa till Thea
vantar till Thea
byxor och jacka till Teo till nästa vinter så hoppas han inte växer för mycket nu bara =)

ny overall

 
köpt ny overall till lilltjejen inför nästa vinter :) hoppas bara hon kan ha den. fick den för halva nypriset så kunde inte motstå den.....kommer bli snyggast i snön nästa år. ja, ja vet. tidig ute men fick den så billigt så kunde som sagt inte låta bli.
 

vardagsprat

Äntligen skickat in hemtentan i psykos. nu är det bara vård och omsorg kvar. men nu tar ja först proven. 2 stycken på fredag som ja planerar nu.
 
fått tillbaka lite skolarbeten med bra betyg på. så nu hoppas ja bara att det ska bli betyg i alla ämnen så ja kan fortsätta sista terminen.
 
hämta teo tidigare på dagis idag då ja inte fick mycket gjort med skolarbeten då thea helst ska vara med men blir inte så bra då. tog med snow raceen så dem fick åka på hem, väldigt populärt =)
sen vart de en stunds ute lek. blir rätt kallt för dem små men en liten stund är bättre än inget.
 
känns som att ja inte har mycket att berätta men är ju min blogg och ja skriver va ja vill och vill du inte läsa så får du avsluta.
möblerat om lite här hemma i v. rummet oxå. se om ja kan få till ett kort på de sen kanske.
 
nee, nu ska ja ta tag i psykiatriboken.

veckan

 
 
I Torsdag var ja och lämna nya prover. läkarna har tydligen hittat något på undersökningen ja gjorde när ja låg på kava. så skulle lämna lite olika prover för att se i vilken grad inflammationen var i. får svar den 13/12 hoppas verkligen att det är något dem har hittat nu och kan behandla. börjar bli rätt trött på att äta tabletter och få ont i magen..I går kväll fick ja ta tabletter igen.Hade små ont redan när ja åkte till skolan men de gick över.  I lördags ha de ja så ont att ja låg dubbelvikt. Misstänker att det var glöggen som ja drack men vågar inte prova igen. så roligt är de inte med smärtan.
I natt har ja varit vaken med Thea.Janne och teo oxå. teo var så gullig och skulle torka golvet efter thea och låna ut sin hund till henne. när hon äter vissa grejer får hon hemska buksmärtor och de gör så ont i mamma hjärtat att veta hur ont hon har utan att kunna göra något.
 
 
 
Beställde böckerna inför nästa termin. en dyr historia men ett måste för att bli klar.
 
annars denna vecka händer inte mycket. ikväll ska ja försöka bli klar med psykoser och skicka in till skolan. även påbörja arbetet i vård och omsorg så de kan skickas in. sen har ja 2 prov på fredag och 1 prov nästa vecka så de finns och göra.
hade tänkt passa på och vila nu när thea sover men ska nog göra de sista på psykoser och skicka in det.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!