Tråkväder


Så grått och trist ute :(
27/11 och det ser ut så här ute. Vart är vintern igentligen?
Visst gör de inget att snön och halkan håller sig borta då ja helat inte vill köra bil då men för barnens skull är de roligt. Kalla barn, rosiga kinder, pulka åkning, lek i snön och de bästa enligt barnen är när plogbilen kommer förbi ;)

Julkulor


Hittade julkulor med godis i med disney som barnen ville ha.



livet på rosa moln

jaa, tyvärr är inte mammalivet eller livet över huvudtaget ett rosa moln Jämt. Just nu i skrivande stund skulle jag ge vad som helst för att få krypa ner under täcket och få sova en stund. kroppen behöver de mer än någonsin just nu. Måste samla kraft för att orka. Vart man nu gör de.
 
Tar hand om barnen, ser till att dem kommer till och från skola/förskola. Denna vecka är dock Thea hemma då hon haft feber till och från sedan i Torsdags och börjar nu hosta och snora. Även fast dem är mitt allt så skulle jag i bland kunna göra vad som för att någon skulle ta dem. Thea är ALDRIG tyst. Pratar hon inte så gör hon småljug eller tjatar på mig konstant. Visst kan ja slå lock för öronen men till slut tar bara energin slut på de oxå. Som idag har hon suttit i köket sedan 7 och munnen har gått i ett på henne. + att jag är jäkligt trött idag så vi är ingen bra kombo vilket hon märkt så då drar man på lite extra. gärna se till att den minsta i huset vaknar oxå. De är hon expert på. Gör allt för att han ska vakna och när han väl gjort de så blir hon arg för att han skriker. Ted har haft feber och vart väldigt grinig och mammi sedan i Torsdags då han fick vaccination Så de har varit full fart sista tiden. + att jag vart iväg med kollegorna och jobbat i helgen. Att jobba, ta hand om barnen, hemmet med allt vad det innebär med städ, tvätt, matlagning/handling och sen bara få sova 3-4 timmar per dygn. De är kämpigt för kroppen just nu. De ja är mest rädd för är att hamna tillbaka på botten där jag en gång varit. Men men, bara ta en timme i tagit så ska vi nog klara detta oxå. Sen har ja en axel som gör förskräckligt ont och en rygg som jag gärna byter med något men va ska man göra. Ted får ja bära på i vilket fall och dem andra får ja springa efter. 
 
Sen har vi ett hus som vi precis bytt fönster på som är under all kritik så julgardiner och stjärnor värkar bli ett minne blott i år. 2 fönster ska bytas och fönsterbrädorna har dem monterat i fel rum varav i ett rum har dem tagit 2 små i ett dubbel fönster vilket set för taskig ut.
 
jahopp, liten vakna efter 15-20 min sovande så de är väl bara göra sin plikt. Maten är i alla fall klar så dammsugaren ska väl få äta lite och tvättstugan svämmar över med tvättat och tvättad tvätt. Hämta min stora prins oxå som slutar skolan. 

Studiedag


Igår var de studiedag i skolan och på förskolan. Vi lyxade till de med frukost i sängen.
Till lunch ville dem ha kiosken mat.

Ibland måste man lyxa till de även fast de är mitt i veckan. Barnen gick i pyjamas hela dagen och på tv rullade barnkanalen. Den mesta tiden av dygnet spendera barnen i våran säng ;)

Hårklippning

Jaa, ibland kan ja få min ideer. Förra helgen när Janne fixa upp en lampa i Theas rum fick ja för mig att klippa av mig håret. Sagt och gjort. Klippte av tofsen som satt i håret och sen va de bara till att fin klippa lite här och lite där. Hittade även en flaska färg i affären så nu är håret kort och rött ;)



Nyttiga choklad bollar

 

Detta pysslade ja med igår. Mörk choklad, avokado, kokosolja, vaniljpulver, kakao, lite flingsalt hade ja i, kokos. Riktigt goda men väldigt mättande. Så 1 är precis lagom.

Söndags frukost

I Söndags bjöd vi över grannen på frukost. ÄLSKAR helgfrukosten när vi är samlade hela familjen och kan plocka fram massa olika pålägg, bröd, juice, ägg, te, yoghurt och bara äta. Sitta länge och samtala. Detta brukar vi försöka göra när ja har ledig helg. Då Janne åker tidigt i veckorna och barnen äter innan skola/dagis och ja äter när ja lämnat så får vi lite kvalitets tid tillsammans.



Jobb och veckan som är

Jaa, detta inlägg har ja knappat på nu i snart 3 dagar. Med en liten och två andra som kräver sin tid så hinns knappt bloggen med. Sist ja skrev på detta inlägg skulle ja precis publicera så vart de knas på blogg.se så hela inlägget försvann.
 
För övrigt har ja jobbat helgen och jobbar helgen som kommer. Har ansökt om ledigt på fredag då vi är ett par stycken på jobbet som ska köra go-cart. Hur nu de ska gå....herregud, kommer köra ihjäl mig. Om inte annat garva i hjäl mig.
 
Tvättmaskin snurrar. 1 timme kvar. Se om ja orkar vänta på den eller inte. 11:45 ska ja vara i skolan med Teo då de är vaccination idag. Sen ville han att jag skulle vara med på sista lektionen. Så vad gör man inte för dem små liven.
Sen i em/kväll blir de Linköping. Han som är min bästa vän, eller ska vara de lever sitt egna lilla liv just nu och de ha r ja tröttnat på. Känner att ja behöver ha han när ja åker genom skogen på morgonen och kvällen om de skulle hända något. Sen i och med att vi inte har någon hemtelefon så är ju min mobil de enda sättet att få tag i någon. Janne säger att ja kan låna hans telefon till jobbet men då sitter han hemma utan varken bil eller telefon. OM de skulle hända något med barnen så kan han varken ta sig någon stans eller ringe efter någon. Så nu har han gjort sitt och en ny trotjänare ska  få flytta hem till mig.
 
Kollat mina föräldradagar också. Som det ser ut nu jobbar jag till den 24/1-16 vet inte hur de ser ut efter de. Planen är väl att vara mammaledig igen och tanken är att vara hemma till 20/2-17 då finns det ca 50 dagar kvar på lägstanivå men har även massa semester att ta av så funderar lite på att vara mamma ledig till mitten av juli och sen plocka semester och då i Augusti-17 skola in Ted på förskolan. De skulle ju va drömmen att kunna ha honom hemma tills han var 2 år. Men får ja fortsätta i januari med natt jobbet så spar ja ju dagar så då kan ja nog va hemma tills han blir 2 år utan att få dåligt samvete. Fast de har man ju ändå när man går hemma när man vet hur vikarie situationen ser ut och hur mina kollegor sliter.
 
I morgon är de dags för bvc på den lille herrn i huset. vaccination väntar också :(
kommer ALDRIG vänja mig vid dessa sprutor. Väntar även på remiss till handkirurgen för Theas del. Herregud, mammahjärtat går sönder bara av tanken på de. Vet hur ja var när Teo opererades 2,5 vecka gammal. Men som tur är har ja Janne med mig och hur oense vi kan vara och irriterade på varandra så finns han alltid där när ja behöver han som mest. Men vi är fast beslutna båda 2 att de blir en sövning på Theas lilla ingrepp. Kommer ALDRIG mer höra henne skrika som hon gjorde när dem fick sy i hennes panna. De säger ju Janne också. Han vägrar hålla fast henne så igen. Kan än idag höra hur hon skriker inne på akuten. Vi var i varsin ende av akuten Thea och ja och hennes skrik bara eka i korridoren. ALDRIG mer säger ja.
 
Teo ska få remiss till ögon igen.  Är inte helt godkänd på syntestet och han säger själv att han inte ser helt ok. Så får se va de visar.
 
Nee, packa skötan och bege oss mot mamma/mormor och lämna av Teddie pojken så fort han vaknar.

Tjockis

Nu har denna "potatis" suttit still för länge. Har fastnat i ett ont sockerträsk. Idag kom vi ut på en promenad på 5,5 km när vi lämnat på skolan och förskolan. I morgon är Thea ledig från förskolan och har lovat mamman sin en promenad. Jag går med Ted i vagnen och Thea får ta sparkcykeln. Tycker vi kom fram till en bra lösning så båda blir nöjda ;)
Bara hoppas hon är lika villig när vi väl är framme vid morgondagen
 
 
 
UPPDATE: Thea var inte lika intresserad av en promenad som mamma sin

Qualite friends hotel

Bodde på hotellet bredvid arenan. Nära och bra. Ett första intryck gör massor och det är ju därifrån man börjar sin upplevelse.
Trevligt folk i reception som tyvärr talade om att parkeringen som var tänkt att vi skulle få stå på var avstängd i och med monster jam. Så de va bara att leta efter parkeringshuset och hitta en plats tillsammans ned alla andra. Till slut fick bilen en plats och vi begav oss mot arenan för pit party. 
Vid 13:30 begav vi oss mot hotellet för att ladda inför monster jam. Först var bara ett av rummen städade. Första intrycket på rummet var helt ok. Fint och mysigt. Hade bokat ett dubbelrum och ett trippelrum. Dock fick vi ett dubbelrum med extra säng. Där vart ja väldigt besviken. Trippelrummet skulle ha en nerfällbar säng till Teo och ett badkar. Vi fick en dusch i vårat rum. Besviken till max.
Hade ju längtat efter att få bada. 
Men men.


Efter monster jam vid 18:30 skulle vi äta en matbit. Hade längtat efter en redig köttbit. I restaurangen var de hamburgebuffe. Maten var väl sådär. Hamburgaren var egengjort så ett + där men den var sååå torr. Gick knappt att svälja ner. Potatisen var dock riktigt god. Olika såser och sallader men som sagt. Inga skyltar så man såg vad som var vad. Så ett - där. Grillad majs kom de aldrig fram någon.
Till maten tog ja ett glas vin och Janne en öl. Jättegott vin men vääääldigt dyrt för de lilla man fick. Ett + att man bara kunde hämta en karaff med vatten på ett bord. Efterrätt efter maten var
-pannkaka, sylt och grädde
-cheesecake med jordgubbar
-brownii med grädde

Brownin var hård, smakade mer åt kladdkaka än browni. Grädden var för hårt vispad.
Chesscaken var riktig söt. När man åt den kände/hörde man hur de knastra i tändernaav socker. Jordgubbarna var frusna. Va riktig kall att äta.
Pannkakorna va kalla men helt ok goda. Jordgubbssylt och grädde till. Den grädden var helt ok vispad. 

Helt ok inredning, trevlig personal både i restaurangen och i receptionen.  
Såg verkligen fram emot frukosten. De bästa med att sova på hotell. Men med tanke på all besvikelse redan så va ja inte så tagad inför morgonens bästa. På frukosten fanns de massa olika frukt och grönsaker, salami, skinka, olika smörgås ostar, fil, yoghurt, olika flingor och müsli, bacon, äggröra, vita bönor, hårt och löst kokt ägg, kycklingprinskorv,pannkaka, äppel och apelsinjuice, kaffe, te, vatten, oboy, olika bröd, allergi allternativ. Både laktos och gluten. 
Äggröran var riktigt lös. Bara simma i kälet. Såg inte ens aptitlig ut. Korven och baconet var kalla. Även fast dem stod som på värme kärl. Men annars var väl frukosten ok men vart inte så där jätte förtjust över den. 

Telefonen lämna ja tyvärr på rummet när vi var och åt så fick tyvärr inga bilder.
I Maj ska Janne och ja iväg fre-sön och sova på hotell. Best western hotel ska vi  sova på då. Ska bli intressant och se hur de hotellet är.

Denna helg var verkligen en upplevelse och skulle gärna se monster jam igen. Skönt att bara kunna gå från hotellet till arenan utan att behöva ha med bilen. För ensamma var vi inte. 

Monster jam



Har alltid velat åka på monster jam. Till Teos stora förtjusning vart de ett besök på friends arena igår :)
Köpte till pit party så vi kunde gå ner på banan och titta på bilarna och hälsa på förarna. 
Teo var mer vild än tam på arenan. Var helt extas. Köpte sig sluss och popcorn. Installera oss på hotellet bredvid (kommer mer i ett eget inlägg om hotellet) 


Bild från vårat rum. Vid 14:30 var de bara att ställa sig i den långa kön. Men de rulla på rätt fort och då vi vart inne på pit partyt kunde vi bara visa stämpeln och gå in på sidan.
Mamma var nog lika exstas som sonen. Riktig rolig upplevelse. Ett par vurpor fick vi se oxå. Ca 3 timmar höll de på och även fast man bara sitter och kollar så blir man trött. Så vid 18:30 satte vi oss till bords för att äta middag......

Semester

När detta inlägg publiceras ligger jag förmodligen i sängen och sover. Har jobbat i natt. Resten av veckan är jag ledig. Har tagit semester då vi ska åka till Stockholm och kolla på monster jam med Teo. Dem andra två barnen får bli kvar hemma hos mormor och morfar. Ska bli sååååå spännande och få komma iväg. Har lääänge velat se monster jam och nu äntligen kommer vi i väg.
Få lite kvalitetstid med Teo också. Kan behövas för alla.
 
Vill även åka till Göteborg och gå på jul på Liseberg. Det är ju sååå fint och gå där och se all belysning.
Janne lovade förra vintern att vi skulle åka i år men de får nog hamna på hyllan till nästa vinter. Blivit nog med utgifter redan. Lite oväntad utgift på luftpumpen också mitt i allt.

Tant röd

Nästa vecka är de dax för tant röd att göra sitt månads besök. Sugen på ALLT 😡😡

---------uppdatering--------
2 skedar senare inser man va ÄCKLIGT de är och de åker ut i slasken. Nu ligger ja i sängen och är sugen på allt men samtidigt mår ja illa över den lilla glass ja åt 😔


Dop 24/10-15






Efter mycket strul lyckades vi till slut genomföra Teds dop. Men vi hade en bra dag ändå. Jättefina presenter fick han. 

Rörig månad

Månaden som varit har verkligen varit helt upp och ner.
Förra veckan åkte Janne till Stockholm och jobbade några dagar. Jag skulle jobba visa nätter så mormor fick rycka in och passa barnen, Thea skulle fylla 5 år och jag hade beställt presenter som inte kom. Men tror att dagen vart bra i alla fall. Ted skulle döpas och 3 dagar innan dopet såg de ut som att de skulle bli inställt. Tårtor ha de jag beställt som helt plötsligt inte vart några. Prästen hade missat oss så dopsamtalet blev 15 timmar INNAN dopet skulle vara. nyckeln till församlingshemmet höll vi också på att bli utan men som löste sig i sista sekunden. + att alla 3 barnen började bli sjuka. Ted var jättesnorig och hostig. Men nu är han döpt efter allt strul ;)
Huset fick sig en renovering också mitt i allt detta. 8 fönster och 3 nya dörrar skulle på huset. Varav en dörr skulle bytas plats på. Att komma hem till de kaoset som blev efter detta byte var hemskt. Tog mig lite mer än 10 timmar att få ordning på kaoset. Mitt i allt detta lägger luftvärmepumpen av också så en tekniker fick ringas ut och felsöka vad felet var. Under tiden fick vi bo hos mamma. Hemma i huset var de 10 grader och där kunde vi inte vistas. Så i Måndags kunde vi äntligen flytta hem igen ;)
Månaden som kommer blir väl också mycket att göra men hoppas den kommer vara lite lugnare.
*Janne åker till Stockholm genom jobbet ett par dagar
*Jag jobbar
*Teo ska träffa skolsköterskan och även vaccineras
*Ted ska till bvc
*Samtal med kuratorn
*Stockholm resa
*Montering av ny luftvärmepump
*Besiktning av husets nya fönster
 De va r väl lite av vad som väntar.

Jobb

Japp, som rubriken lyder. Har bytt mammaledigheten mot arbete för ett par månader. Jobbar sedan den 12/10 natt. Kommer fortsätta med det året ut och vad jag vet just nu 3 veckor i Januari. Kommer det sen fortsätta och det fungerar hemma och på mannens arbete vill jag fortsätta. Annars går jag på mammaledighet igen för att återkomma till jobbet i Februari 2017. Planen just nu är att vara hemma till feb och sen börja jobba. Lite planer att jobba 8 veckor under sommaren också för att på så viss dryga ut mammadagarna lite. Men vi får se. Tar en dag i taget.
Annars är de super kul att jobba lite. För tillfället jobbar jag ca 75% och kommer gå ner till 63% strax. Skönt att få komma ut lite. Träffa lite annat folk än bara mitt hem. Älskar att vara hemma med mina barn men känner att detta är perfekt för oss just nu då min kropp och mitt psyke behöver detta. Frågan jag dock ställer mig flera ggr är hur jag ska orka komma tillbaka till 100%.
Min vanliga tjänst i hemtjänsten ligger på 100% och som jag känner just nu så vill jag inte tillbaka på fullt. Känner att jag kommer inte orka det. 3 barn med lämningar och hämtningar på förskolan och skolan, läxor, handling, städ, tvätt, tid med gubben och sig själv. Kommer komma tillbaka till gamla spår igen med sjukskrivning och ditt vill jag inte tillbaka. Så hur arbetslivet ska se ut efter denna föräldraledighet vet jag inte exakt än. Kan ju alltid hoppas att det blir en ledig natt tjänst ;)

Söndag 1 November

oj, nu är de verkligen länge sedan de kom upp något inlägg på bloggen. Har varit kaos rent ut sagt på alla plan. Kommer berätta mer om de senare när tiden finns. När den nu finns egentligen. Fullt upp hela dagarna tycker jag.
När detta inlägg publiceras på bloggen ligger ja nog i sängen under mitt varma täcke och ska försöka sova.
Har jobbat helgen....
 
Ville bara inflicka med ett ytters litet inlägg om ingenting igentligen

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!