kolhydrater

Dessa jävla kolhydrater som min kropp ätit nu på sistone. Och det är ju ingen annan än jag som stoppat dem i min mun. I Lördags efter vi delat på Teos 180 säng så Ted och Teo fick varsin 90 säng i stället var klockan massor så de beställdes pixxa. Och vet ni,,,,,,,jag åt upp en hel pizza......usch och fy och blä.
Var det gott?
Inte för fem öre. Smakade ingenting. Men ändå stoppa man i sig.
Vart jag mätt?
Inte alls. Först vart man proppmätt för att sen bli hungrig bara minuter efter vi plockat undan i köket.
Mådde jag bra?
Inte alls. Kände mig tjock, fett, ful, äcklig. Och dagen efter ska vi inte prata om. Herregud vilken huvudvärk jag hade. Har man inte ätit kolhydrater på ett bra tag så blir man nästan bakfull. Jag mår illa, känner mig äcklad, trött, huvudvärk, seg i kroppen, orkar inget, vill bara ligga i sängen och sova. Men nu får de fasen va slut på allt vad onyttigt heter. Teddies sover just nu men när han vaknar ska vi till affären och köpa lite kryddor om han har. Ska prova baka vörtbröd ;) ett nyttigt sådant utan vitt mjöl.

shopping shopping

I helgen gjordes det en stor beställning på massa kläder inför lucia, jul och nyår. Barnen har fått vara med själva och välja. Jag har mest bara sagt vad jag tycker är snyggt men i slutändan är det dem som valt. Förutom Teddies. Där valde Janne överdel.
 
              
Till jul får Ted använda den vita tröjan med röd fluga. Har ett par röda jeans till i hans garderob redan som jag köpt innan inför julen. Den andra tröjan med svart fluga får bli till nyår med ett par byxor från garderoben som även dem är inköpta redan.
Thea valde en blå klänning med rött skärp och bolero. Vita strumpbyxor till dem. Hon ville även ha röda finskor till, men vi ska vara inne mest hela dagen. Köpa eller inte köpa röda finskor till?
Janne valde jag till om jag ska vara ärlig ;)
Han får använda sina kostymbyxor med röd skjorta till. I nyår får han även då använda kostymbyxorna med en lila skjorta. Teo valde kostymbyxor med röd skjorta och pulover till jul och svart skjorta med blå glittrig slips. Måste säga att dem har rätt bra smak på kläder ändå mina små hjärtan.
Till nyår valde thea en grå kjol med rosa tröja till. Grå strumpbyxor och rosa glittrigt hårband. Själv har jag köpt den röda klänningen till jul och den svarta till nyår. Tänkte ha svarta strumpbyxor med grå lite tjockare längre strumpor till jul. De har jag ett par i min garderob så de ända som måste köpas till är ett par svarta glittriga strumpbyxor till mig till nyår. OM jag nu kommer i mina klänningar. Annars får jag tänka om. 
Sen ska det firas lucia innan oxå. Ted har en nyköpt tomtedress i sin garderob. En lyckta med led lampa har han fått till oxå. Sen mössan och tossorna till. Komme´r bli så fin så ;)
Teds förskola ska fira lucia i skolans matsal så den outfiten får han ha ditt. Till förskolan får han nog ha den andra tomtedressen eller pepparkaksdressen. Till Teo måste jag hitta en dress. Till Thea köpte jag hårband med paket på och en tomte klänning med vita strumpbyxor. Tanken är att hon ska ha klänningen till skolan men även på kvällen när vi ska på luciafirande med Ted. Undra om hon klara av att hålla den ren under dagen? I värsta fall har vi en extra tomte klänning från förra året i hennes garderob. Thea är precis som mig, kan inte använda vita kläder även fast det är så fint. Strumpbyxorna som ska användas på jul ska hon näligen ha på lucia oxå. se hur de går. Får köpa ett par till i värsta fall.
 
Vet inte vad som händer med Teo, han växer tydligen ur alla sina kläder. Just nu har han 1 pyjamas som passar. Så en beställning på 3 st är nu på väg hem. I ullared när vi var där fanns det inga i storlek 140. Även hans fötter växer tydligen. Tog fram hans inneskor till gympan efter lovet då dem började med innegympa. Dem skorna fick han visst inte på sig. Men nu är ett par nya på väg hem så nu ska han väl slippa va utan. Även Thea har ett par skor på väg hem. Ett par tofflor till julklapp.  Även pressent till Theas kompis som ska ha kalas i början av December är på väg hem. Så i helgen fick jag nog till det mesta inför allt som ska göras den kommande tiden. Måste fixa en julklapp till Thea och en till Ted. Sen är det klart oxå. Men vet vad jag ska köpa så de ska bara inhandlas. Sen ska de bara slås in oxå. Den tråkiga biten. Men de brukar Janne va bra på. Så även fast jag inte lämna huset i helgen så vart de dyrt ;)
Behöver jag inte tänka på vart dem extra kronorna ska ta vägen. Måste in till stan en sväng och fixa två spel till Teo oxå. Theas ena julklapp har jag ligger på mailen. Sen ska det va färdigt.

viktuppdatering

faaaan, gått upp 1,9 kg på en månad. Detta gör att mitt psyke blir helt upp och ner. Men samtidigt är jag konstant hungrig så äter ju mest hela tiden.
Samtidigt ska jag väll igentligen vara nöjd då jag gått ner 35 kg men att vilja komma i mål med dessa ynka 3,7 kg som nu då är kvar gör mig såååå irriterad att jag inte kommer ditt. Dessa sista kilon är ju sååå jäkla svåra. Vet inte om jag har massa vätska i kroppen oxå. Provade nämligen jeansen jag köpte i ullared och fick inte på mig dem =(
samtidigt provade jag inte så där jätte mycket heller då jag gjort illa tummen häromdagen och knappt kan använda höger handen till så jäklans mycket. Bara skala potatis tog mellan 20-30 min igår vilket annars tar 10 min.

Målet med viktminskningen var ju denna operation som nu äntligen ska bli av i februari men samtidigt vill jag inte lägga av med viktminskningen helt då jag känner att jag behöver mina promenader och uppstrukturerad mat.

Varit så där med promenader. Dels vart de s kallt så ja höll på och frysa önder men de löste jag med dubbla byxor =)
Förut har teddies och jag tagit 1 timmes promenad när vi lämnat i skolan men sen jag började jobba 90 % har vi inte lika många lediga dagar. Vissa dagar när jag bara kan sova 3-4 timmar så hinner ja inte promenera. Sen vet jag inte vad dagis och fritids säger om jag tar en promenad innan jag sover. Dagarna som jag sover till 16 har jag ingen direkt lust att ge mig iväg på promenad heller. Då vill jag umgås dem få timmarna innan jobbet igen med barnen. Dagarna vi är lediga kan jag gå när janne komemr hem vid 16:30 men är så fruktansvärt mörkrädd så vill inte ge mig iväg själv då. Men de märks att jag inte får mina promenader. Lagt på mig nästan 2 cm på rumpa, lår, armar, och mage =(
Vill börja på gymmet igen men samtidigt känns det så där. Betala för massa som jag sen inte kan utnyttja. Kommer ju bara kunna gymma 2-3 månader max innan op.

Freeno

 
 
Fick syn på dessa drickor på någon sida på nätet och var ju då direkt tvungen att köpa en av varje och testa. 
 Finns i fyra olika smaker
crisp pear- denna var riktig god. Smakade verkligen päron. är en frukt älskare så denna kommer jag köpa fler gånger. 
mango/orange- smakade massor apelsin. Säkert jättegod kall, en varm sommardag. Jag som älskar apelsin kan detta bli ett bra komplement till. Inget som jag vill dricka ofta men någon gång i bland.
pinapple/coconut- har nye smakat denna än men ser fram emot va de kan va för något. Är inget fan av kokos annars så ska bli spännande. 
strawberry/lime- smaka varken jordgubb eller lime. Konstig efter smak. Kommer inte drickas igen. Kan inte ens dricka upp den jag har. 
 
 

Kolmården

I Lördags spendera vi några riktigt kalla timmar på Kolmården. De var riktigt kallt men vi hade förberett oss med varma jackor/overall, mössa, vantar och varma skor. Dem stora barnen tyckte de va rätt så roligt. Fanns dock inte mycket djur att titta på. Men lilla Teddies tyckte de var mindre roligt. Dels såg han inte så mycket i vagnen, sen blåste det ganska mycket så han vart iskall om kinderna.


I dec har vi pratat om jul på Kolmården men får se hur vi ska göra. Tror dem större barnen tycker det är roligt då det finns lite för dem i bamses värld att göra. Men för Teds dels finns det inte så mycket. Han blir mest kall och ledsen över att sitta still.

Vigselringen

Jaa, nu ligger vigselringen på hyllan.- Eller snarare så hänger den fortfarande i bilnyckeln. Den har börjat bli lite stor men i Söndags var det verkligen dags att plocka va den. Då fick man spänna fingret lite hela tiden för att den inte skulle åka av. Så nu är förlovningsringen och vingselringen av fingret. Kan hoppas man får en ny inom snar framtid ;)

 

November

 
Hej och välkommen November månad. Se vad du har att erbjuda oss. Vi börjar månaden med novemberlov och sjukt barn. Ted har feber och snorig så vabbar med honom denna vecka. Teo och Thea hade sett fram emot en vecka på fritids. Men som vanligt när dem har långa dagar på fritids så blir alltid någon av barnen sjuka. Men nu hoppas vi att efter denna sjukperiod är det över. Men då kommer väl dn där j****a krälsjukan istället.
 
 
Denna vevka på kolmården är det halloween så tanken är att vi ska ditt på lördag med barnen. Hoppas alla orkar det för jag ser fram emot det och tycker det ska bli spännande. Funderar på och boka plats på delfinshowen så man verkligen kan se den. Förra gången vi var på kolmården kunde vi inte se den för det fanns bara stå platser kvar och orkar inte stå med barnen den tiden. Hade inget lås med heller till vagnen. Men denna gång hoppas vi på en bra och spännande dag. Får klä oss efter vädret så blir det nog roligt.
Annars vad som är planerat denna månad i kalendern är skola, dagis, jobb, möte på kvällan, arbete på kvällan, prova nya kläder till jobbet, förhoppningsvis få in en tid så jag kan fixa mitt id kort till jobbet, farsdag, julmarken, första advent. Sen är vi inne i december. Fixa dem sista klapparna kanske. Se om man kan få lite papper på dem oxå så allt är klart.

kolhydrater

min kropp skriker just nu efter kolhydrater. Månaden som var åt jag kolhydrater varje helg vilket resulterade i knappt något minus på vågen. Så nu är det stenhårt som gäller. Men samtidigt JÄVLIGT SVÅRT då Janne köpt 2 st marabou chokladkakor med oreo smak. Den bästa jag vet. Dem ligger dessutom precis i min ögonvrå när jag öppnar kylskåpet :(
Samtidigt kommer jag inte ut på promenad heller då dem stora barnen inte vill. Har teddies hemma i feber och snor så då är dem större oxå hemma. Så här sitter vi nu med monster i huvudet som berättar hur tjock, fett, ful, äcklig jag är. Detta huvudmonster hatar jag. Just nu vill han att jag ska äta upp hela chokladkakan i kylen vilket inte är långt borta =(

jul

Jaa,snart dax för jul igen. I år vill Teo fira jul. Jag jobbar så jag går av julaftonsmorgon kl. 7:15 så blir hem och sova och sen mysa en stund med familjen. Äta julmat, kolla kalle anka, julklappar, godis, fika och bara vara. Sitter och kollasr runt på nätet efter julgardiner, adventsljus, pynt och vad man nu har. Har ju i alla år vi bott i huset i stort sett jobbat. Fösta året vi bodde här hade vi julgardiner bara. Annars har vi inte varit så mycket för julen. Men Teo ville så gärna fira jul med allt vad det innebär så vad gör man inte för barnen.
 
 

inför operation

Nedräkningen har väl mer eller mindre börjat i huvudet. Berättade för Janne i går att första veckan är det han som får se till att det finns mat på bordet, mat i kylen, tvätten i garderoberna, städat och att barnen är nöjda och glada.
Han fick väl mer eller mindre lite panik...heheh synd att kiosken är stängd sa han. Annars hade maten varit fixad....hehe
 
Måste ringa fk ang sjukskrivningen så allt är ok då jag just nu bara jobbar 90%
Måste köpa en korsett så jag har 2 st så jag kan byta. Ska ha en 24/7 i 2 veckor så kan va skönt att ha en att byta med så man kan tvätta den ena. Köpt mig en gossig mjukbxor och tröja som jag kan bo i efter operationen oxå. Är ju sån att jag måste planera så allt är i sin ordning. Blir väl att förbereda matlådor så Janne har. Men men, de löser sig säkert. Mest bara jag som har svårt att släppa kontrollen.
 
Vill bara ha mitt op datum nu, helst i går ;)

Ullared

yes, helgen som var spenderades i ullared. Vi lämnade barnen till mamma/mormor strax efter 8 på Lördag morgon. Strax där efter vart vi upphämtade av Sandra och Affe. Rullade på neråt ullared med plattan i handen för att vara uppdaterade på kön =)

När vi kom fram var det 3 km kö a 2 tim. Vi begav oss till Varberg för lite lunch. Checka in på Harrys åt åt jättegod köttbit med grönsaker.

Vart precis lagom att vi var tillbaka i ullared tills vi fick komma in i stugan. Checkade in och gjorde oss hemma i stugan, trodde vi. Utanför stugan kom vi dock inte in. Ringde incheckningen som skulle komma med nya kort. Väntade ett par minuter och sen kom vi helt plötsligt in. Då var deras system tydligen så att försöker man komma in innan 15 så låser sig dörren i 10-15 min innan man kan försöka igen. Sen begav vi oss in på gekås. Handlade massor kändes det som. Bilen vart full. Tillbaka i stugan vid 20:30 ca och jag stuppade i säng. Hade väl antagligen llite vätske brist plus att jag ätit dåligt. Så hade sån hemsk huvudvärk som inte ville släppa. 23:15 begav ja mig upp från sängen igen. Lagom när resten tänkte lägga sig...hehe
Tugga i mig lite chips, choklad och en cider. Sen blev det sängen igen.

Dag 2 begav vi oss till gekås vid 7.30 redan. var bara att ta sig en vagn och placera sig i kön. Men dem släppte in redan 7:50 så så länge stod vi inte. Handlade tydligen massor igen. In med allt i bilen och sen var det dax för lite mat. Hade inte ätit frukost så vi tog lite brunch som bestod av buffe. Bläckfisk, potatis, ris, nudlar, revben, friterad banan, mjukglass, kyckling, massa sås, grönsaker. Ja ni läser ju hur mycket `¨skit´´ som gick ner i kroppen under lördag/söndag. I Gislaved stanna vi för en tur på dollarstore. Där vart de ju lite handlat oxå så nu var det verkligen fullt i bilen =)

Hem, packa ur bilen, hämta barnen, packa upp, sova. Vi stuppade nog i säng hela familjen.

 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!