2 av 7 klara

2 av 7 personers julklappar är klara. sen teos oxå. men dem är inte klara. vet bara vad ja ska köpa i huvudet.
farmor/farfar
mormor/morfar är klara beställde precis.
till kusin robin tror ja på ett ungefär vad de ska bli.
till kusin nellie tror ja oxå på ett ungefär vad de ska bli.
till kusinerna nova och ida är det ett litet frågetecken än så länge.
sen har vi kusin emma oxå men de vet ja vad de ska bli. sen fyller hon i december oxå men de vet ja oxå vad de ska bli. sen fyller nova i december men de är redan fixat o klart. väntar bara på´t.


tänk vad pengar man ka ngöra av med när man sitter vid datorn. idag har redan 1652:- försvunnit. men till vad kommer ja inte skriva ut....än. kanske kommer senare. är ju julklappar o lite annat så de får bli hemligt så länge. vet ju inte vilka som läser.

bäst o ta teo. han äter på kameraladdaren.   på återseende


ang. gårdagen

dagen började som alla andra dagar. janne åkte till jobbet. teo o ja klev upp ur sängen för lite lek o frukost. men bestämde oss ganska snabbt för att åka bort till teos farmor. där farbror med flickvän va på besök från stockholm. åkte hemåt runt 12 tiden då janne skulle komma hem på lunch. vid 12.30 klev han innan för dörren. lunch hade han med sig oxå ;)
vart lite kioskmat.
velade fram o tillbaka om vi skulle till stan. o i så fall skulle vi till motala elelr linköping?
efter mat, röj i köket, blöjbyte så bestämde vi oss för o åka iallafall. behövde ju ändå fixa med en grej+ att janne pappa fyller i veckan som kommer så vi packa in oss i bilen. bestämde oss för linköping då de finns mer grejer på öb än inne i motala.
i torsdags öppnade netonnet vid öb så de va såååååå mycket bilar överallt. men parkering fick vi. men hur faaaan parkerar folk igentligen?
när vi skulle åka från öb hade bilen bredvid parkerat så de knappt gick o öppna bildörren. janne fick backa bak bilen för teo o ja skulle komma in.
sen vart de vidare till ikanohuset. där ja ville på ikea men inte janne:(
skulle handla linnen på gina tricot men när vi väll va där orkade ja inte. parfym till mig stod på listan men den va slut så får bli en annan dag.  kolalde in hm,lindex och kappahl. letade efter dregellapar till teo då han börjat dregla något grymt mycket på sistone. hittade inget som föll mig i smaken. så vi begav oss till babyprofsen där vi inga hittade heller....trodde vi. precis när vi bestämt oss för o gå hittar janne ;)
så 3 stycken svarta fick följa med hem. fanns brun oxå. sen tjejfärger oxå. vidare upp till djuraffären då vi bestämt oss för lite nya fiskar till akvariet. hittade fiskar som föll oss båda i smaken men 119:- styck för dem. aldrig i livet att ja köper de. då mamma o lars har såna fiskar i dammen hemma som vi kan få gratis nästa sommar. men hem kom vi med 2 algätare :)
sen bestämde ja att vi skulle ta igenom ikanohuset till bilen då de va lite kallt ute. parkerade på andra sidan ikea. sprang in på willys o köpte mat till teo då ja inget färdigt hade hemma. han som helst inte äter burkmat. sen lite korv o annat smått o gott. vi ska nämligen fira jannes pappa imorgon. o han är en sån person som har allt. sen är han sån som gärna skämtar med andra så vi fixade en hink med lite korv, korvbröd, senap, ketchup, potatismos, godis,öl,cigaretter, julmust, disktrasor,soppåsar.
sen vidare ut till bilen o åka hem. skulel nämligen förbi mamma en snabbis då min morfar va nere o hälsa på från södertälje. inte träffat han på minst 3 år. vi packa in oss i bilen o janne backa ut. sen hände de som inte får hända. o inte när teo o ja är med.
när janne hade backat ut o när de inte kom några bilar gav han sig i väg från parkeringen. men långt kom vi inte. utfarten efter våran kom de en bil o personen i bilen kollade inte innan hon körde ut. ja höll på o ta på bältet o minns att ja säger något till janne samtidigt som han föröker väja undan o bromsa. sen small de. bilen körde in i sidan fram på våran bil. ja höll fast mig i framsättet då ja inte han få på bältet än. teo märkte inte mycket av de. va mest arg för att han va tvungen o sitta still i stolen under tiden janne pratade med den andra föraren. o ja bara grät o grät o hela kroppen bara skakade på mig. de lätt mer i bilen än de vart. lät som de var ten ordentlig smäll men de vart inte så jättemycket. framskärmen vart lite konstig, repa i skärmen, framvagnen vart lite sned, o däcket fram tog hon oxå. men gick o köra med bilen. så hem kom vi. grät hela vägen hem. ucsh, vill INTE va med om de en gång till. framör allt inte när teo är med i bilen. hjärtat hamnade i framrutan så va tvungen o svälja ner de igen kändes de som. usch ALDRIG MER.
de va ju inte så farligt med de kändes värre än de va. mammas lilla prins<3
tänk om de hänt teo något?
på vägen hem funderade ja massor. tankarna bar flög omkring i huvudet. tänk om.....
tänk om vi inte gjort si o så. kanske de aldrig hänt...men som tur va körde janne. första gången han krockade men han fixade de. materiella grejer kan man återställa men aldrig mitt barn. känner hur tårarna kommer i ögonen bara ja tänker på´t

nu vart de visst ett lååångt inlägg men ingen som tvingade dig o läsa ;)
har ev. en förändring på G i bloggen. en tjej som ska fixa en ny design åt mig ;)

på återseende

;)

nu är det beställt.
nu längtar jag bara ditt......;)

:(

jag vill ALDRIG uppleva dagen idag igen:(
usch mitt hjärta hamnade på utsidan  av kroppen o ja bara grät o hela kroppen skakade på mig.

dessa rubriker?????

alltid lika svårt me dessa rubriker.

Händer idag då?
teo sover just nu o ja tvättar lite o sitter här. vikt tvätt har ja hunnit me. ska strax hänga tvätten som är klar o starta en till maskin. sen blir de nog nerpackning i vagnen o ta en skön promenad till mamma.
måste få motivation o ork till att börja motionera. vill börja träna men är så tråkigt o göra de själv. snart flyttar bror in i huset bredvid o han har träningskort på korpen i bbg så kanske skulle fixa de ja oxå??????hmmm. tänka på de.
vill verkligen få bort dem extra kilonen som sitter från graviditeten. 12 kg har ja kvar:(
nu börjar bebismagen förvinna mer o nu kommer fettmagen fram. inte fint :(

MÅSTE komma igång o få motivation o ork men de har ja igentligen men bara så jävla tråkigt o träna själv. prata med bror ikväll kanske. få lite egentid, janne får mer tid me teo, lite tid med broder o kanske frida följer me.

ikväll blir de dessa jävla räkningar som ja sätter mig med. skulle gjort de igårkväll när teo somnat o de inte va ett skit på tv. men då betsämde sig nätet för o va såååååå långsamt så de va ingen ide o sätta sig med de. sen har de blivit strul med jannes pengar men dem kommer in i dag.

tvätten kallar på mig

på återseende.

någon som vill göra mig blogg lite fin? eller som vet någon som kan göra den?

litet snabb inlägg



var ju som sagt o storhandlade igår. vart lite mat så nu klarar vi oss 1 månad till.
pappa janne hittade pasta han tyckte teo skulle ha ;)


teos lilla berg av leksaker (finns mer i andra hörnet o på hans rum)

lovat inlägg sen i fredags

men känner att ja inte riktigt hinner med bloggen. vart så mycket.

sen har jag fått blogg torka...va ska ja skriva om?

ifredags kom nellie o nova till oss. vart lite mat o lek. teo va lite avvaktande mot kusinerna men efter lite mat vart de full rulle på honom oxå. efter mat var tde tv tittande o sen sängen för barnen och för oss.

lördag: upp med tuppen och full rulle ;)
vid 9 tiden va alla vakna o frukosten plockades fram på bordet. jag som är JÄTTEDÅLIG på o äta frukost åt massor för en gång skull ;)
hade bestämt och lovat nellie en dag ute i lekparken. men va vad de för väder när vi vaknade?
tråkväder....regn=(
så vi byggde koja i vardagsrummet. sen plockade vi på alla barn kläder o begav oss mot affären för lite lördagsgodig och mathandling. sen vart de lek i vardagsrummet. lunch,sovning för nova, lunch för teo som somnade på väg till affären och vaknade när dem andra ätit o de va dax för nova att sova. sen vart de mera lek hela eftermiddagen/kvällen.
mamma,lars,kim,frida, fridas pappa, janne, ja ,teo, nova och nellie åt kyckling ris och currysås vid 5. sen var tde slapp i soffan.
tog mig en rom och cola och kollade på rally brudar. var tlite besviken på den. bra var de men trodde den skulle va bättre än den va. men så är de när man hör alla andra prata om en film o man får höga förväntningar på en film.

Söndag: teo sov till 7.15 fast då va den igentligen 6. han somnade redan klockan 7 kvällen innan så bra sov han den natten. efter frukost, duch, på klädning begav vi oss till mamma. åt lite lunch o sen packa vi in oss i lillebrors lilla bil. 3 barnstolar o packning men de funkade. lämnade barnen hos syster o där vart de sen mat. teo somnade i bilen o vi va hemma  halv 8. flyttade över honom till sängen o han sov till 7 dagen efter. trodde ja inte men han hade haft fullt upp hela helgen med lek. sen var tde soffan en liten stund o sen sängen.

Måndag: i går var tde först föräldraträff. sen bvc. sen drog vi mot linköping för handling. så nu har vi mat för 1 månad framåt.

idag for vi till mamma när vi vaknade. har inte gjort mycket utan bara tagit de lugnt. teo vaknade precis så nu ska ja fixa honom sen beger vi oss hemåt o förbereder maten tills janne komemr hem.

på återseende.

kväller...

...och ja lovar att återkomma imorgon. va hemma vid halv 8 så nu blir de sängen. massor att fixa imorgon.
*föräldraträff kl 10.00
*bvc kl 11.30
*motala o handla
*hem o fixa allt vi handlat och laga mat
*betala räkningar
*packa och skicka tradera packet
* sen får ja inte glömma skriva i bloggen.

men återkommer i morgon

ni har väl inte glömt....

att i natt ställdes klockorna tillbaka 1 timme.

upptagen i helgen.

nellie följer med oxå. så i helgen blir de teo, nova o nellie o se efter. men de ska vi nog fixa ;) så hinner kanske inte in på bloggen i helgen men uppdatering kommer på måndag.

på återseende

nu är de gjort

nu är papprena ifyllde. ska dem bara läggas på lådan idag ;)

fredag och det betyder helg ;)

janne jobbar, teo sover o ja sitter här. sitter i köket hos mamma. kollar tv o kollar runt på nätet. nästa dator vi skaffar blir en bärbar. sitta i vardagsrummet o kolla runt...lyx ;)
men de har vi redan bestämt att de blir snart.
idag blir de lugnt. funderar på o gå ut när teo vaknar. krypa runt lite på gräset o i löven.

ikväll kommer nova. prova på 2 barns livet i helgen :)

skriver mer senare ikväll......på återseende

;)

igår kom papprena ÄNTLIGEN ;)
skicka efter dem i torsdags o de skulle ta inom 2 dagar sa hon. men nu ska dem bara fyllas i o skickas iväg ;)

jag bara MÅSTE prova allt nytt




igår när ja va till borensberg passa ja på o köpa den nya chokladen ;)
den med hallon i va verkligen god. men man får inte äta för mycket av den. den andra gick o äta men de va ingen jätte höjdare.


sen hittade ja även denna. köpte inte den men MÅSTE bara prova någon dag.

teo sover just nu o strax bär de av mot öppna förskolan. teo får sova klart först. väcker inte honom nu när han äntligen sover.
efter vi vart på öp blir de hämta posten o hem o äta o sova för lilleman. sen beger vi oss till mormor där vi ska äta raggmunk o fläsk ikväll *mums*
fast de blir ju ja som får tillaga den men de gör inte mycket. älskar att hålls i köket.

kolla runt på nätet o se om vi kanske kommer iväg sen.

p.s har MASSOR bilder att visa senare en dag när ja hinner lada upp.
på måndag är janne ledig då vi först ska på föräldraträff påp bvc sen har vi tid på bvc. efter de blir de nog o fixa lite med teos album han fick i dopresent. fixa lite hand och fot avtryck. sen ska de framkallas bilder till hans album. 6-8 månaders kort.

på återseende

uppe med tuppen idag

Teo bestämde sig för att somna i mormors knä igår kväll. sen vaknade han till när vi åkte hem vid halv 8 men somnade om när vi kom hem. sen vaknade han precis som ja la huvudet på kudden runt 23 tiden. sen har ahn vaknat till o från hela natten :(
trött mamma
igår va teo ja till jobbet o hälsade på. de första teo gör när vi sitter o leker på golvet på ena avdelningen är o dyka i leksakslådan o får ett märke under höger öga....men de gick bra. vart lite ledsen men sen va han på´t igen o lekte. efter besöket på jobbet åkte vi hem o hämtade janne. fortsatte till finspång. hade billiga blöjor denna vecka + att ja hade 2 stycken 20:- rabatt. så bara passa på. kom även hem med lite andra grejer som är behövligt till lilleman. lite nappar (mamma har svårt att låta bli ;)
sen var tde en ny flaska. har redan en men ska ha en till så man alltid har en i skötväskan.





tisdag

sätter här med världens jävla huvudvärk. ska snart hämta lillskrutten. är hos mormor. har plockat undan, dammat, dammsugit, vikt tvätt o lagt in i skåpen, tvättat en maskin o hängt det, väntar just nu på en till maskin som just nu körs. sen ligger de en på golvet o väntar på o bli tvättad.

annars händer inte mycket. inget roligt att berätta. vart inget till jobbet i går. får bli i morgon.

får se om de blir på återseende ikväll eller imorgon.

kväller o känner inte för o lägga mig :(

sitter o kollar runt lite. känner inte för o krypa ner i säng redan. känns som de va nyss man klev upp. räknade nyss ihopp månadens räkningar o de va faktigst inte så farligt som ja trodde de skulle hamna på. då har vi ändå luftvärmepumpen o betala. så lite pengar ska läggas undan till december. då de händer massor ;)
JUL ;) längtar massor efter snö och allt som hör december till. första julen med teo. som en riktig familj....älskar mina pojkar ;)

sitter o kolalr runt på massa fina smycken på en sida ja hittade på nätet. inte alls så farligt dyra.

imorgon blir de babysång. sen blir de kanske mamma en sväng. sen funderar ja på jobbet o fylla i papper men vet inte. får se va orken o lusten säger. måstes göra innan månadens slut.


söndag och sista dagen på helgen :(

MÅSTE HELGERNA GÅ SÅ FORT :(
redan söndag o i morgon börjar en ny vecka med nya äventyr. i morgon blir de babysång. sen blir de jobbet en sväng. måste fylla i nya papper om mammaledigheten. den sista omgången innan den är slut och man blir arbetslös :(
idag vart de ingen direkt sovmorgon. teo bestämde sig för o kliva upp tidigt. somnade sen i våran säng o janne flyttade över honom till sin säng. sen fick ja massage ;) men ack så trött ja vart efter. så småslumrade till o från. sen va de bara o kliva upp. vart duschen o sen frukost. janne o teo har lekt lite i vardgasrummet innan teo bestämde sig för o sova en sväng. ja har fixat med traderapaket som ska skickas iväg.
nu ska janne strax över till grannen o tapetsera lite. teo o ja drar till mamma/mormor o tar en sväng i trädgården o kollar på mormor när hon planterar om blommor. kameran kanske följer med ut. åter stå o se.

så återkommer senare under dagen/kvällen med bilder.

på återseende ;)

kväller

har precis ätit o kolalt tv en sväng. ska strax bege mig till soffan i gen för tv tittande. kolalr in en snabbis på nätet bara. blir mer i morgon då ja ska sitta hela förmiddagen. har MASSOR tradera auktioner o göra iordning.

på återseende

vakna innan tuppen idag ;)

teo bestämde sig för o vakna runt 1 tiden inatt. stoppade bara in nappen o sen somnade han om. men sen vid halv 5 bestämde han sig för att gå upp. fickk välling i våran säng o efter mycket bök omkring somnade han en liiiiten stund. runt 7 bestämmde ja mig för o gå upp med honom. la oss i vardagsrummet med tv på o lekte med alla leksaker. janne satte på o skulle kolla på bondgården med teo men de varade inte länge.
teo somnade mitt i filmen så nu ligger han nerbäddad i mammas täcke  ;)

igår när vi va till motala vart de lite shopping. mest till teo då.
den lilla bilen pappa janne kom hem med till teo. han gillade den massor. satte i batterier i den o den började lyssa o spela musik som varade i 3 minuter. sen fungerade den inte.

ny overall kom vi hem till teo oxå.

nu blir de frukost. sen är ja sugen på norrköping då det är 50% på babyproffsen (halva butiken) då dem ska flytta.

på återseende

fredagen lider mot sitt slut

imorgon är de lördag. janne ska hjälpa till o tapetsera i grannhuset. teo o ja ska tvätta lite o sen blir de kanske upp till mamma en sväng.
när teo vaknade i morse vid 6.20 va de bara att gå upp. ville INTE ligga mammas säng. så bädda ner oss på golvet i vardagsrummet o lekte med alla leksaker. runt 8  vände ja på mig 2 sek. under den tiden hittade teo en napp på golvet o bodyn som han hade på sig i går som ja inte hunnit ta bort till tvättstugan, den tog han som snuttis o somnade bland alla leksaker. tänkte hämta kameran men orkade inte o sen ville ja ha ner han i sin säng så han kunde sova där. sov till 9.20 så mamma fick oxå sova lite ;) sen vart de frukost, påklädning o upp till mamma. där ja bjöd på cous cous sallad. vid 3 var tde till motala .teo fick stanna hos mormor. lämna in ett par skor för klackning. kollade lite kläder men hittade inget. hittade en overoll till teo. trodde 74 skulle räcka i vinter men insåg att i dec/jan kommer vi bli tvungna att ha en 80. så hem med en overall kom vi iallafall. och lite mat.

nu har teo somnat, ja har duschat så nu ska ja kolal runt på nätet lite o sen bädda ner mig i sängen ;)

HANNA: nu tar (försöker iallafall) vi nya tag o hoppas på babysången på måndag. kommer berätta snart va de hemliga är men de kommer dröja lite till ;)
bloggen är iallafall skitsnygg. vill oxå ha massa färg o bilder på teo på min.

på återseende

teo ;)

så här såg de ut när teo somnade på hall golvet hos mamma i morse ;) min lilla prins <3
bilden är tagen med mobilen där av den dåliga kvaliten

fredag i mörra ;)

då va helgen här snart ;)
imörra blir de Motala...fixa lite saker. bla lämna in mina skor till klackning o sen lite andra saker ja INTE kan skriva ut här ;)   kommer skriva ut de senare när ja känner för o berätta.
dagen idag har varit både upp o ner. åkte till mamma o tog en frukost 8 i morse. bilen visade-1.....MÅSTE på med vinterdäck. har aldrig varit ute för halka o vill absolut inte bli de me teo i bilen.
hos mamma va teo inget gnällig. joo, i slutet innan vi åkte hem men han va sååå trött. somnade på hallgolvet hos mamma ;)
sen hem så sov han 40 min ute i vagnen så mamma fick lite vila;) började titta på en wallander film.
em o kvällen har han vart gnällig. bröt ihop runt 12 men janne kan inte bara komma hem o ta över så de va bara o försöka. sen när förskylningen är värre än i går så gör inte de dagen bättre. men till slut somnade teo i 2 timmar så mamma fick sova lite ;)
sen var tde ut en sväng o byta baciller i kroppen. hem o laga mat, lek i vardagsrummet o nu sover han sen 40 min. ska strax in i duschen o sen lägga mig i sängen o kolla på s.o.s gute på kanal 5.

på återseende

förskylder

va tänkt o gå till öppna förskolan idag men är genom förskyld så blir en hemma dag me teo. sitter hos mamma just nu men blir hemmåt snart. sen blir de kanske promenad om man orkar. teo är uttråkad hemma.

på återseende

FAAAAAAAN

är ute efter ett par lackskor till teo o hittade ett par på tradera. budade på dem o satt precis o skulel va me i slutet. buda o gick in på bloglovinen o kolalde. glömde totalt bort tradera o missade auktionen med 1 min....1 jävla minut :(
någon där ute som läser som har ett par till salu eller vet vart ja kan hitta ett par?
MÅSTE ha ett par

kväller redan

vissa dagar gå sjukt fort. torsdag i morgon redan.
dagen idag har varit lite upp o ner. första gången som ja bröt i hopp totalt sen teo föddes. igår kväll vaknade teo kvart i 12. ville INTE sova. så försökte få honom o sova i 2 timmar. efter ja flyttat över honom till sin säng kunde ja inte somna fören ja såg att han sov. så ja somnade 1 tim senare. runt 3 tiden. sen ville han upp kl. 7 så de va full rulle hela dagen. rev ner fågeln som står på basen i vardagsrummet till ljudet. slåg huvudet i kanten på tv bänken. rev ut alla näsdukar, rev ner kort  på tv bänken, rev ner 6 månaders korten o skulle äta på dem, rev i blomman o slängde ut lekarkulor, ville inte klä på sig, o inte klä på sig jacka när vi skulle ut, inte sitta i vagnen, rev i diskmaskinen o vart ärg, försökte laga mat men skulle bara va på höften o gnälla. sen messa janne vid 15.50 att han skulle bli lite sen. o de gjorde inte humöret bättre. + att ja hade hucudvärk, ont i kroppen, näsan ran konstant. sen kom janne hem strax efter halv 5 o när ja skulle hälla av pasta vattnet stod han me teo precis där ja höll på så fick varmtvatten på mig o pastan i slasken...bara börja om från början. men då brast de för mig. orkade inte längre.

öppna förskolan i morgon. men just nu är ja jätte täppt i näsan så vet inte hur vi ska göra. hade sett fram i mot o göra något skoj i morgon men får se hur ja mås när vi vaknar.

kolla nätet lite o sen sängen...är trött

onsdag redan

dagarna bara springer förbi. snart är de jul o nytt år. usch, tiden går fööör fort =(
känns som de va igår man låg där i förlossningsrummet o försökte krysta ut ett litet liv o nu är de snart 8 månader sen.....8 MÅNADER? VART TOH TIDEN VÄGEN

teo somnade kl 19 igår kväll. när klockan var 23:45 bestämde sig teo för o inte sova mer. fick välling, tutte och snuttis i våran säng men de passade inte. skulle leka med mamma och pappa. efter 2 tim fick han lite mer välling och sen la vi han i sin säng. efter ytterligare 30 min ca somnade han. o vaknade kl. 06.50 imorse....trött mamma. ville inte mysa i sängen så de va bara att gå upp. la ut täcke o kudde på golvet bredvid hans leksaker så där låg vi. teo lekte o ja kollade på film ;)
låter precis som ja inte lekte alls me honom utan bara kollade film utan försökte kolla film samtidigt vi lekte. han klättrar konstant på mig så fort man är på golvet. mammas lilla apunge ;)
runt 9 tiden kom han krypandes till mig o fick nappen o sen under mitt täcke så kollade vi slutet på filmen....*mys* men teo somnade ganska fort. passade på o klä på mig under tiden han sov. kollade snabbis på datorn o fixade kläder till teo o skötväskan. sen vart de frukost för apan =) och sen till affären. så nu har vi precis ätit lunsch o förberet till maten ikväll. la teo för 10 min i sin säng. o de låter ganska lite just nu så måste kolla om han somnat.

tillbaka....
teo har en högg med nappar i sängen så han brukar provtutta dem och prata massa innan han somnar. hade somnat med fötterna på huvudkudden så ja vände på honom ;)
suttit i telefonen idag oxå. hade bara plats 152....jippi...bara o vänta på sin tur. men kom fram efter 15 min väntetid o samtalet va över på 1 min....alltid lika roligt ;)
försökt med ett annat samtal oxå men hon va inte där idag. återkommer i morgon så får ringa då ;)
kolla klart på nätet o slå ner rumpan i soffan lite. känner mig inte helt 100. känns som en förskylning är på G igen.

på återseende ;)

måste ju prova

jag bara måste prova allt nytt som kommer. men dem va inte så jättegoda.

måste ju prova

jag bara måste prova allt nytt som kommer. men dem va inte så jättegoda.

dagen

Falukorvsgryta med honungsäpplen


Ingredienser
Portioner: 4

800 g Potatis
500 g falukorv (eller lunchkorv)
2-3 äpplen
2 msk olivolja
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk honung
1 msk senap
1/2 dl russin
1 dl mellangrädde
1 krm svartpeppar
1/2 dl strimlad persilja

Falukorvsgryta med honungsäpplen

Gör så här
1. Koka potatis. Skala och skär gula lökar i smala klyftor.
2. Dra av skinnet, dela och skär falukorv i bitar.
3. Dela, klyfta och kärna ur äpplen.
4. Fräs löken mjuk i olivolja 3–4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna, smula över hönsbuljongtärning. Fräs ytterligare 2–3 minuter.
5. Tillsätt honung, senap, russin och vatten + mellangrädde. Sjud under lock/aluminiumfolie ca 2 minuter. Smaka av med svartpeppar. Blanda i strimlad persilja.
6. Servera med den kokta potatisen.

Detta vart dagen mat idag. supergott *mums* Janne tyckte oxå om det ;) teo oxå.

 

 

 

 

 

 

Igår kväll vart jag ordentligt sugen på något gott. köpte tidigare i går 3 majskolvar. så åt upp 2 stycken *mums* =)

Bara att ta bort all blad runt om. sen på en tallrik i micron på 4 min. sen massa smör o salt.....namnam

 

idag har de inte hänt mycket. dammsugit en sväng, tvättat 2 maskiner tvätt. sen slappat hemma o lekt med teo =)

nu blirt de soffan....o ja ska faktiskt värma till mig den sista mjskolven =)

 


dagen idag


Smaka på Östgötamat idag på konser och gongress i linköping. ditt åker vi runt 10 tiden senare.

just nu ligger janne o teo o sover. janne sa för 1 tim sen att hn INTE skulle sova. men vilka är de som sover....båda 2 ;)
jättesöta är dem.

efter vi vart på smaka på östgöta mat blir de ikea. har en liten kille här hemma som kan öppna låderna ;)
så nu blir de barnlås. kollade in på en blogg igårkväll. såg då att hon köpt en skorta som ja tittat på till jul till teo. så kanske bästa o se om de finns någon kvar idag. dem tar ju slut rätt fort. hade tännkt vänta till december o köpa den men då finns den kanske inte kvar. se vad man kommer hem med ;)

se hur de är me grabbarna o sen fixa de sista innan vi åker. ringa mamma en sväng oxå. ja är redan klar. men väskan ska packas, vvagnen ska ut i bilen, o hemmet ska se lite fint ut.

en fråga till er där ute om det är någon som läser.....vi har barnstol nr 2 i bilen. 0-25 kg. men skulle behöve en extra i mamma/mormors bil. om det finns någon där ute som har en till salu elelr vet om någon för inte så där jättestor peng eftersom de ska va en extra stol kan ni väl hojta till.

på återseende

kväller



klockan är redan över halv 11 så nu blir de sängen o SOVA.

på förmiddagen idag när teo sov. la honom i sängen fast åt andra hållet. efter 10 min tittar ja till honom. då låg han så här ;)


idag var tde kött och potatisgratäng. tog mig ett glas vin till maten. men de smakade inte så där jättegott. innan ja vart gravid tyckte ja om de massor. men nu smakar de inte lika gott. kanske för länge sen man drack.


en bild på teo o pappa mys i soffan förra veckan ;)

nu blir de fix o sen sängen...kolla va mannen gör först

varning för långt inlägg ;)

svar till sandra: HÄR KOMMER NÄSTA INLÄGG ;)
svar till Maria: Han tycker väl att de är skapligt på utbildningen. lite långtråkigt bara. han vill ju arbeta med tunga maskiner men skolan har bara personbilar. men han är just nu ute på praktik i 4 veckor. men de är ju något o göra iallafall.

Måndag: babysång idag. tänkte ta mig en snabbdusch innan de va dax o ge sig av mot församlingshemmet. lämnar alltid toalettdörren öppen eftersom teo sitter oftast i vardagsrummet o leker. lämnade idag duschdörren öppen lite i fall de skulle va något. när ja står där o duschar o tittar ner så sitter teo där helt plötsligt =)
efter sången blir de hem för lite lunch o lek. på kvällen tog ja mig lite egentid. badrumstid.....peela kroppen, rakade benen ordentligt. brukar oftast bli en snabbrak när man är ensam me teo om dagarna. la ansiktsmask oxå =)
under tiden ja står vid handfatet o sköljer av ansiktsmasken så komemr teo in. titta va han gjorde o tro det elelr ej så satt han i duschen =)
skitunge ;)  han verkligen älskar vatten. så fort man spolar vatten eller öppnar toadörren (som man nu för tiden måste stänga annars pipper teo in där) så kommer teo.....

Tisdag: började morgonen med en långpromenad. gick 30 min åt finspångshållet o vände sen hemmåt. gick förbi affären o handlade lite o hämtade posten. sen avr tde mest hemmadag me lik för teo o mig. sen när janne kom hem vid 15 tiden begav vi oss till linköping. janne skulle fixa me en stereo han köpt. sen vart de en snabbsväng till skopunkten där de inhandlades nya skor till mig =)
vill ha ett par stövlar men mina vader är så tjocka så finns inga stövlar ja får på mig =(


Onsdag: tänkte ta samma rutt idag som igår. vart dock 40 min åt samma håll o sen vände vi hemmåt. dock tog de lite mer än 40 min hem för de blåste satan ute. sen kände ja på början av promenaden att ja börja få skavsår men struntade i de o gick vidare. väl hemma vart de bilen till affären o hämta posten. orkade inte gå. sen vart de lugn dag hemma me teo o massa lek. va förbi teos farmor på hennes jobb. jobbar bara en bitt ifrån oss. så vi va där mellan 2-4 o kolladede va hon pysslade me. teo tyckte de va roligt iallafall. verkade som de. skulle hela tiden efter farmors borstar. o klättra mot städvagnen =)
på kvällen vart de in till bror o hjälpa honom o måla lite. sen hem o mysa me mannen i soffan o kolla på bonde söker fru ;)

Torsdag: idag vaknade vi runt 8 tiden. skulle gå hemifrån runt 9 tiden. så de vart fix o trix lite snabbt men vi han o hade 5 min till godo sen. gick iväg runt 9 tiden till öppna förskolan. teo verkade tycka de va roligt. provade på fingerfärg. blivande konstnär kanske ;)

sen vart de hem för lite lunch o lek. janne kom hem på lunch så han prata me honom dem få minuter han va hemma. sen var tde ut på en liten promenad igen. va till posten o hämtade mitt paket från halens. beställde leggings i måndags o idag kom dem. satt görbra =) så nu har ja byxor ja kan ha. när vi kom hem var tde en biltur till mormor/mamma. kollade läget o sen hem till pappa/janne o laga mat. när teo somnade runt 7 tiden gick ja över till bror o hjälpte till med målningen igen. har nyss kollat på s.so.s gute på tv. och nu kollar vi på inlåst.

just nu har ja försökt få ihop de här inlägget sen kvart i 8 men hinenr bara skriva i pausen eftersom ja vill se tv oxå =)
svårt o hinna allt.
imorgon vet ja inte va dagen har o bjuda på. till mat imorgon kväll blir de potatisgratäng och kött. så förbereda inför myskväll med familjen. dammsuga måste göras oxå. en maskin tvätt tror ja behöver köras. sen ville janne att ja skulle tvätta hans arbetsbyxor. så de finns saker o göra om man vill ha arbete i morgon. ska försöka hinna ut en sväng oxå. lite frisk luft skadar inte. hade vart skönt med en promenad men med mitt skavsår går ja omkring i foppa tofflor så ingen skön promenad idem inte.
nu blir de sängen o se va mannen gör....på återseende ;)

snabbinlägg

svar till maria: jättelänge sen vi sågs ju=( tjattat på janne flera ggr att vi ska åka in o hälsa på er. o sen när man vart i motala att vi ska åka förbi. men karlar. oftast känner janne stressen att komma hem men vi MÅSTE komma in o hälsa på o de är snart. just nu läser han i mjölby. tunga mskiner. beräknas va klar sep. 2010 kan bli klar innan o de kan ta längre tid.

blir ett snabbinlägg idag. hinner inte riktigt me bloggen just nu men försöker få till ett långt inlägg i morgon. mycket att berätta.

har så mycket i huvudet

som ja skulle vilja ha ut. men vill inte skriva i bloggen där alla kan läsa när ja inte vet vilka som läser. känns som ja gör som alla andra me lösen vill inte de men vill ändå få ut allt i huvudet.

ny vecka nya tag

nyss hemkomna från babysången. teo somnade på vägen hem så han ligger o sover i sitt rum. ska strax börja förbereda lite för maten till kvällen. köttgryta o ris.
beställde nyss 2 par leggings från halens. men dem ja verkligen ville ha kommer inte förns december =(
men men får väll va så.

förbereda maten lite o fixa lite me teos mat. äter ju inte burkmat så de blir egengjord mat. idag blir de kycklinggryta o ris

sitter o kollar in kläder på halens

handlar mycket på halens eller mycket sak ja väl inte direkt säga men brukar ofta titta in deras sida o ibland kan de komma hem något. funderar på o köpa jeansleggings. men hittar inget o ha på överkroppen. ska ju på the hube caps den 21 nov. o vill ju hitta något snyggt till dess.

söndag kväll

ska strax sätta mig i vardagsrummet o kolla på ensamm mamma söker o samtidigt försöka laga ett par byxor. har bara taights ja kan ha. kommer inte i mina byxor ja hade innan grav. kommer inte i mammabyxorna heller=(
mina höfter är så stora. men ett par svarta byxor kom ja i men ena sömen har spruckit så ska försöka laga den.

hjälpa janne lite nu sen blir de tv.

Gravid info

 

När fick du reda på att du var gravid? 23 juni 2008

Blev det en chock? Misstänkte att ja va gravid men kom ändå som en liten chock för båda.

Hur gammal var du? 21 (fyllde 22 11dagar senare)

Hade du mycket halsbränna? inget

Spydde du mycket? Mådde illa någon gång men inte spytt

Hade du mycket foglossning? om jag hade =(

Ditt sf mått som störst? 37

Har du fått bristningar? Massor på magen. kom när det var 6 veckor kvar till bf

Trodde du att det var en pojke eller flicka? pojke. janne trodde flicka

Vad hoppades du på? En flicka hade vart roligt men bara det vart ett friskt barn så spellade inte könet någon roll.

Gick du över tiden? nej

Födde du för tidigt? 1 dag innan bf

Hur var förlossningen? omtumlande. trodde inte de skulle gå så fort som det gjorde. förväntade mig att gå hemma ett par timmar o sen åka till förlossningen. hade inte med i planeringen att det skulel sluta i akutkjesarsnitt

Blev du sydd?vart kjesarsnitt så vart sydd på magen

Dragen med sugklocka?skulle ha blivit det när dem upptäckte att teo låg med örat neråt

Hur många var inne i förlossningsrummet? janne, bm,barnläkare och operationspersonal

Hade du någon nära med dig? janne

Vilket BB födde du på? Norrköping

Hur stor var bebisen? 3740

Blev det en pojke eller flicka? pojke

Vad fick den heta? Teo

Var allting värt det? ABSOLUT =)

kommer absolut föda fler barn.

bilden är tagen med jannes mobil (därför dålig bildkvalite)bara några timmar innan vattnet gick. bilden bjuder ja på =)


snart är de slut på denna helg oxå

teo ligger just nu o sover. ofta ja skriver att han ligger o sover men de är då man har tid o sitta framför datorn. sitter o kollar igenom lite bilder på datorn. kollar på bilder på teo när han va mini =)
planerar lite julklappar i huvudet. va vi ska köpa. längtar massor till julen. dels för att de är teos första jul o sen gilalr ja snön o allt som hör till. snart dax o plocka fram julgardiner o kolal va som finns o va som måste köpas. teos första jul o han kommer va 10 månader. han förstår inget av julen ändå men de ska bli sååå mysigt =)
fira första julen som en familj. iår kommer vi va hemma hos oss. vet inte riktigt va vi ska hitta på i julklapp till teo. några paket köper vi till honom. komemr få massa av släkten ändå. sen fyller han 1 år bara 2 månader senare å då vet vi redan va vi köper till honom.

kollar just nu runt lite på tradera. mycket fint finns det. kom in på en sida med massa hello kitty grejer. us-b minne, mus, musmatta, tangentbord.

hittade något till janne som ett företag säljer, så sitetr o budar just nu. se va som händer.

ska man hitta på nu då?
sugen på o göra något men vet inet vad. janne är på fältet o hjälper till o plockar o pillar efter tävlingen igår/natt. janne va ner en sväng igår. åkte vid 7 tiden o kom hem vid halv 1. regnade till och från hela tiden men va inet så kallt. meningen va att ja oxå skulle me ner men me tanke på teo o regnet struntade vi i de. gick o la mig vid 8. hade såån jävla huvudvärk. vaknade strax innan 12 o hade såååå jävla ont i magen. tog tabletter när janne kom hem. sen log ja o vred o vände på mig till kl. 4 imorse. då somnade ja. sen vaknade teo vid 8 så då va de bara att gå upp. han somnade vid halv 7 igår o sov till 8 i morse. vaknade till när janne kom hem men somnade lika fort som han vaknade.

tittade precis ut o fyyy satan va de regnar. ja som tänkte vi kanske skulle gå ut när teo vaknade.

om man skulle see om man kunde hitta på något. förbereda mat till teo o sen se om vi kommer ut en sväng när han vaknar.

fredagkväll

blir helt dagvild just nu känner jag. janne är hemma från skolan torsdag fredag för hemstudier. igår när vi åkte till linköping tänkte ja att de skulle va massa folk på en lördag. men precis som ja tänktet så kom ja på att de bara va torsdag. o nu när ja skulle skriva överskrift fick ja tänka efter att de va fredag. fick för mig igen att de va lördag.

ikväll vart de tacos. nu funderar ja på o gå in i duschen o sen krypa ner i sängen o kolal på tv eller fortsätta läsa min bok ja börjat på. teo sover sen 20 min.

så nu tar ja fredag o kryper ner i sängen. ses i morgon. kanske inte blir så mycket uppdatering. ska till skjutfältet o kolla. är tävling. kör på kvällen och natten. janne ska kolla på natten o ja är oxå sugen på de.

BILDBOMB

Har nästan aldrig tid för datorn o den tiden man får hinner man inte mycket. blir kanske många men korta stunder.Men nu passar jag på o ladda upp massa bilder. blir bildbomber i mellan åt eftersom ja inte hinner ibland så kommer allt samtidigt.
Häromdagen byte vi kläder i teos garderob. Eller snarare va de jag som gjorde de. teo tittade på o janne va i skolan. bort med alla 68 o in med alla 74 kläder. ganska stora fortfarande men 68 börjar o är lite korta runt halden o i armar. sen när man ska knäppa mellanbenen så är de ganska taight. detta är då inte alla 68 kläder. lite ligger kvar i garderoben. lite ligger i tvättstugan för att tvättas o lite hänger i tvättstugan för o torka.


Teo provar sina vinterkängor som han fått efter kusinerna.

Janne va i linköping igår så då svängde han förbi skopunkten ok om hem med dessa skor till teo =)

Undra vems som varit i mitt kök o lekt? kan det vara teo tro? 

Igår var tdet fiskpinnar och potatismos till middag. teo tyckte det va gott. kladda va nog roligast ;) vart ett bad efter maten. Insåg att ja skulle bli tvungen att skura golvet så kunde lika gärna dammsuga innan. så hade man de gjort sen. dammsugaren är han helt tokig i. sitter han i gå stolen följer han efter o ska ha dammsugarslangen. blir ilsken som ett bii när man stänger av den. sen var tde skurning av golv. men då tyckte teo inte de va roligt längre. så skurade golvet med teo på höften. men de gick det me. skura med bara en hand.


linköping idag. janne byte stereon han köpte i går som inte fungerade. sen när vi kom hem fungerade inte den han byte heller. så blir linköping imorgon igen. Undertiden janne fixade  stereon gick vi ett varv på ikanohuset. handlade lite byxor och bodysar till teo i 74. insåg när ja höll på med kläderna att han bara hade 4 bodys i 74. så lite shopping var tde idag oxå. kollade efter strumpor med halk under. men hittade inga. på hm hade dem bara från storlek 23 o teo har 19-21. kollade på cubus oxå men dem hade bara halkstrumpor till flickor. Men systeryster åkte till ullared gekås idag så ringde henne för 30 min sen så hon skulle kolla imorgon om dem hade strumpor till teo där. Annars får ja leta vidare.

va ute en sväng efter vi kom hem från linköping. För ca 5 veckor sen va teo ute o promenerade i gåstolen men hade inte kameran me då. men idag vart de lite kort.

teo säger pappa sen ett bra tag tillbaka. har nu lärt sig säga mamma oxå ;)
Han har oxå kommit på att ligga still när man byter blöja är absolut inte kul. Vi bråkar varje blöjbyte nu för tiden. ska INTE liggas till. när vi hämtade 6 månaderspaketet på lindex fick man med up and goblöjer. tyckte då att de kändes för tidigt med såna på teo men dem är superbra har ja kommit fram till. speciellt nu när j´han inte vill ligga still. o klä på sig ska vi inte prata om. Gillar de INTE. blir lika arg varje gång. Nu kryper han fortare än förut. nu kryper han ordentligt. så nu går de undan. ställer sig upp mot saker. satt i jannes knä förut o ställde sig upp flera gånger så han stod själv. de va inga långa stunder men han stod ;)
tittar man på jannes bvc kort sen han va liten o gemför med teos så ligger dem nästan lika i utvecklingen. ja vet att man inte ska jämföra men lite roligt o kolal hur han ligger mot när vi va små. janne satt utan stöd när han va 7 månader o de gjorde teo när han va 6 månader.
janne gick utan stöd när han va 9 ½ månad så ska bli roligt o se om han blir tidig oxå. tror mamma pratade om att ja oxå va tidigt på att gå utan stöd.


inte ett skit på tv idag. så det blir nog tidigt i säng. ska nog sätta mig i soffan o kolla på csi på  kanal 9.
Måndag - torsdag kl 20:00 på kanal 9

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!