Vikten

-11 kg på 8 dagar. Inte gör de mig något då ja gick ner 15 kg innan ja vart gravid.

De händer lite på 8 dagar. Med dem andra två tog de 1 år att gå ner 8 gravidkilo. 


8 dagar

Idag är bebis 8 dagar och har nog fått sitt namn. 
Är ju så svårt att hitta rätt. Vill att de ska matcha lite med dem andra två. Deras namn är korta så känns lite att detta oxå ska va kort. Själv fastna ja för Charlie, Hugo och Tristan. 
Barnen har namn som Turbo och Ted. 

Nils Ted  Emil Åström kommer bli hans namn. 

Amningen är nog på väg till de bättre oxå vilket är skönt. Istället för 4-5 timmars matning är vi nu nere i 1,5-2 timmar. 
Tycker att de är jättemysig att amma men samtidigt jätte jobbigt. Men ja kör på så länge ja orkar. De blir ju bara bättre och bättre med allt som ska klaffa. De jobbigaste är alla j***a hormoner som ska ur kroppen. Gråter ju för minsta lilla.

Ersättning/amning


Vill amma och kommer försöka så länge de går och ja orkar. Mjölken har inte kommit igång ordentligt än och lilleman äter/tuttar ca 3-4 timmar vid varje tillfälle. Vid nattning kan vi sitta i 5 timmar innan han kommer till ro så sömnkontot är rätt tomt just nu för en annan. Har kört lite ersättning till kvällen 2 dagar efter att han ammat. Se hur länge vi orkar. Annars går vi över till ersättning. Annars är han väldigt tuttig av sig och vill gärna sova på mig. Närhet, napp och mat....då är lilleman nöjd. 
Beställde den nya nappflaskan igår. Se hur den fungerar. 


Socker, huvudvärk och viktminskning

Idag behöver kroppen socker.  Brukar alltid få värsta migrän 3-4 dagar efter förlossningen och kände igår kväll/natt att de va på väg. Så alvedon, lite socker och massa vatten hoppas ja botar huvudvärken innan den slår ut till fullo. 

10 bitar senare och känner mig äcklad av godis. Från ena dagen till andra försvann allt sötsug. Inte sugen på varken kakor, bullar, godis mm längre.

Annars rasar vikten i massor. Lilleman blev 1 vecka idag och vågen vissa -10,5 kg redan. Drygt 4,5 kg kvar. Sen är de bara resten som ska bort. Men de kommer.

Dagen D


I Måndags var dagen kommen då lilleman skulle få se dagens ljus. Klockan ringde vid 6. En dusch med descutan, påklädning, packning i bilen och barnen lämnades hos mormor. Kl 9 skulle vi vara på sjukhuset i Norrköping för inskrivning. Vid 10 skulle vi rullas till operation men kom in en akutoperation så vid 12 rullades vi ner. 
12:45 är lillkillen född med en vikt på 3370g och 50 cm.



Sista magbilden innan operation.

Magen efter operationen. 

Helt otroligt att denna lilla kille legat i min mage. 
Redan -8 kg
Bara hoppas de fortsätter så :) 

Snart dax

Ja, den krymper ju inte precis. 



Inte långt kvar nu tills vi blir 5 i familjen 



förlossningen och havandeskapsförgiftning

I Lördags var det dags för rond nr 2 till förlossningen. Hade haft värkar från kl 3 på natten och minskade rörelser under ett dygn så vid 11 åkte vi inåt Norrköping för att kolla läget igen. Kom in och dem körde en ctg kurva som var superbra. Bättre än första gången vi var inne. Inte en enda värk undertiden vi var där heller. Allt stanna av när vi kom in på rummet och Lilleman buffa runt som aldrig för.
 
ja ja, snart dags för honom att komma ut. 5 dagar kvar. Men kommer vara 5 låååånga dagar då han ligger väldigt långt ner och trycker på så de gör sååå ont när ja ska gå. Uppe 111 ggr på natten också för att kissa så mycket sömn blir de inte heller. Sen denna jäkla foglossning gör ju sååå ont så är ju en pina varje gång ja ska gå.
 
 
Va hos mvc i veckan också för ett v.39 besök. lite högt blodtryck och protein i  urinen så idag har ja varit en vända till Motala igen för att kolla läget.

Solskärm


"Pimpat" vagnen lite. En solskärm så solen slipper kyssa på bebis sen :)
Beställd av Thelwima på Facebook. 
Bra priser och snabb leverans. 
Pappa är ju rallykalle (tror han) så passa ju bra med detta mönster på skärmen 😂




Bb väskan


Pappa Janne har packat bb väskan så nu klarar han sig (förhoppningsvis) och den lille kan komma om han vill :)




Skolavslutning

Mammas lille (stora) kille. Du va ju så liten nyss. Nu har fu redan gjort din första skolavslutning. Tänk va tiden går. 



Stora killen som valt outfit själv dagen till äran :)


Förlossningen

Japp, ditt fick vi fara i Tisdags vid 16.
Hade inte känt av lilleman speciellt mycket på 3 dagar så dem tyckte vi kunde komma in för en ctg kurva. 
Kurvan va sådär och mycket sammandragningar vilket gjorde att bm inte ville släppa hem oss. Men efter ca 4 timmar fick vi ok att åka hem. Efter Bricanyl spruta i låret och tabletter. Skulle ringa om de blev något mer. Så får se om den lille tänkt stanna i 9 dagar till. 

Blåbärsmössa

 
 
Prinsens blåbärsmössa kom på posten i Fredags. Beställde den av  Anotsodesperatehousewife på instagram i Tisdags.

Så är ni sugna på en mössa så rekommenderar ja er att beställa av henne.
Nu väntar vi bara på att han kommer ut. I lördags hade ja hemska förvärkar igen som var onda som drog sig ut i ryggen. Ett tag tänkte ja ringa förlossningen då dem gjorde så ont. Fick sitta på pilatesbollen och gunga och andas. Men de försvann efter ett par timmar.
I morse var de dags igen. Fick ligga i sängen och gunga och andas igen dem. Kommer och går lite till och från. I går  när vi körde in bror till Motala kom de ordentliga värkar på vägen hem och likadant i Fredags när vi gick till bilen.
Så idag har jag och Teo dammsugit och skurat, tvättat och vikt tvätt och lagt i garderoberna. Även skurat toaletten. Jag har även cyklat och promenerat men inget händer mer än onda förvärkar. Idag har han även lyst med sin frånvaro. Lika så igår. Fick någon buff tidigt i morse men de var mer som ett finger typ som drog i magen. Varje gång ja  var på toaletten i natt drack ja kallt vatten för att försöka få något tecken från bebis. Även puffat och bökat på/med magen i morse. Drack massa stark kall saft i går kväll också men inget hjälpte. Trodde han skulle ge sig till känna efter all städning och promenerande men inte ett tecken.
Ett tag var ja sugen på att ringa förlossningen men samtidigt känner jag mig larvig som ringer bara för att. Men nu medans ja sitter med datorn i knät har han gjort sig till känna lite grann.
 
 

Minivättern


I Fredags var det dags för minivättern för Teos del.
Förra Lördagen fick han feber som kommit och gått lite till och från hela veckan så läget var lite sådär om det överhuvudtaget skulle bli något först. Sen i Torsdags hade han ångrat sig och ville inte cykla. Men sen i Fredags när han vaknade var han taggad till tusen att cykla. Så när jag hämtade Teo i skolan vid 13 åkte han raka vägen hem och fixa till sig med träningskläder och hjälm. Väntan var lååång tills pappa Janne kom hem och vi kunde åka.
Skulle han få välja själv skulle han nog startat på än gång vi kom in till Motala :)
Hämta startlappen och träffade på alla hans kamrater i stadsparken som också skulle cykla. Laddad till tusen och förväntansfull. Till slut vart kl 17 och vi kunde gå mot start. 17:10 hade Teo sin starttid och vi väntade ivrigt på att få se Teo komma cyklandes förbi oss där vi stod. När han cyklat förbi skulle vi möta honom vid målgång men med en lillasyster som tycker att allt är tråkigt just nu och bara ska gnälla så missade mamma och Thea målgången. Pappa Janne gick iväg förre oss till målet och tog emot prinsen som var hur lycklig som helst. Medalj,saft, banan, keps, glass och fotografering när han kom i mål.
 


Nu pratar han redan om nästa år. Då ska han cykla minivättern igen ;)

Tisdag

Då va de redan ny vecka och Tisdagen är snart över. Magen växer och nedräkningen är igång för när bebis kommer. I Söndags kokade Thea och ja alla nappar, nappflaskor, bröstpump och amningsnappar. Ja, denna gång tänker ja ha ersättning och flaskor hemma då mjölken inte kom igång ordentligt med Thea och med Teo som vart sjuk och Janne fick ge sig i väg till affären 21:45 och fixa ersättning. Så nu är ja förberedd. Napp har dem andra tagit direkt på bb så napp följer med till denna lille också. Bröstpump är ett måste. Med Teo hade jag så mycket mjölk så var tvungen att pumpa de första och sista ja gjorde för dagen. att pumpa ca 100ml på morgonen innan han ens åt och likadant på kvällen efter han ätit kunde ja pumpa ut ca 100 ml. Amningsnapp har båda dem andra använt. Brukar få så j***a ont i tuttarna av att amma. Minns än i dag smärtan med Teo när han ammade dem 2 första veckorna. Fy fasen va ont de gjorde. Stora blodiga köttsår på bröstvårtorna. Så de ser ja minst fram emot. Men när brösten sen efter ca 2-3 veckor vant sig så finns de inget mer mysigare än att amma. Så hoppas verkligen att det fungerar denna gången.
Packa bb väskan tillsammans med Thea i går. Hon om någon längtar efter bebis. Pysslar med alla nappar, kläder ,filtar och står vid hans säng och kollar. Frågar x antal ggr om dagen om det är dags att åka och plocka ut han ;)
 
Nedräkning tills denna lilla krabat som ligger här inne kommer ut. Men hoppas han kommer snart. Vet att bebis kommer när den är redo men lite roligt att prova grejer ändå som folk säger ska sätta igång en förlossning.
*Har druckit hallonbladste i 2 veckor. De enda som händer är hemska förvärkar som strålar med smärta ut i ryggen.
*Provat ätit kanel men inget har hänt
*Ätit färsk ananas men inget har hänt då heller
*Guppat upp och ner på pilates bollen och även svängt med höfterna på bollen. De ända som hände va att ja fick såååå ont i fogarna
*promenerat i rask takt men inget händer mer än hemska förvärkar och hemskt kissnödighet

Annars händer inte mycket. Förutom att mitt mående är på botten. Äter knappt något. Idag har ja fått i mig 2 korv med bröd, 2 kopp te och en tallrik med filmjölk. Mår sååååå illa, huvudvärk, hemska förvärkar med strålande smärta ut i ryggen, ett enormt tryck neråt, trött och irriterad hela tiden. Ryggen och fogarna ska vi inte prata (skriva) om. Fy fasen va ont ja har. Att bara ta sig i och ur sängen 111 ggr om nätterna. Smärtan i fiffin blir bara värre och värre. Är ingen roligt fru eller mamma just nu känner jag. Är irriterad, arg och ledsen på allt och alla. Sen att man får springa på toaletten 111 ggr om natten och dubbelt upp på dagarna gör de inte bättre. Man kan känna sig sååå kissnödig att de till och med gör ont att sätta sig på toaletten så kommer de max 5 droppar. Så irriterande.
Vem sa att det var lätt att vara gravid?????
Inte alltid en dans på rosor att vara gravid. Nu vill ja bara att han kommer så ja kan få tillbaka min kropp.

Frukt till den gravida kvinnan

 
Jaaa, nu är ``förrådet´´ påfyllt med frukt till den gravida kvinnan i huset.



Maj Månad

 
Jaa, då har vi passerat Maj månad också. Månaderna går så himla fort så man knappt hinner med.
Vi började Maj månad med ett besök på marken i Godegård. Brukar bli ett varv och sen åker man hem. Lagom som vi satte oss i bilen kom regnet så de vart bra tajmat. Annars har månaden rullat på med bm besök, växande mage, havandeskapspenning, förberedelse inför den lilles ankomst, lite extra besök på sjukhuset då bebis gör sig påmind, Thea har tagit sommar uppehåll från förskolan, besök i Strängnäs, massa utelek, syskonmys, familjemys med koutsläpp och glass. Koutsläppet var  riktigt roligt att se. Barnen fick även se en nästan ny liten kalv. Var knappt ett dygn gammal.
Avslutar månaden med en marken. Tjällmo marken. Vi har även hunnit med en sväng till Norrköping till min syster med familj. Barnen lekte med sina kusiner så på dem gick de ingen nöd. Bara synd att man inte har tiden att ses oftare. Men dem jobbar och vi jobbar så den lilla tid som blir över är de oftast något inplanerat. I alla fall här hos oss. Skulle behöva har fler timmar på dygnet ibland för att kunna hinna med allt man vill. Lite sjukdomar har vi hunnit med också. Vore väl ovanligt att inte ha något på en månad.
 Lillebror har även hunnit fylla år så lite gofika har vi varit på också.

Lite bilder från Maj. Teo börjar komma upp i ålder där han tycker de är tråkigt att vara med på bild så då får man acceptera de. Därav mycket bilder på bara henne. En sol med regnmoln tycker ja passade perfekt för Maj. Har haft många varma sköna dagar med sol men de har nog regnat mer denna månad än va de gjorde i April.

Ett namnlöst litet barn på bakning, efterlängtat av sina syskon <3
Nu är de bara att välkomna Juni månad med alla roligheter. Klassträff med Teos klass, födelsedagar, bm besök, Teo ska cykla minivättern, Teos första skolavslutning, midsommar men bäst av allt är väl de barnen väntat på såååå länge. Bebis nedkomst. Barnen tycker dem väntat för länge på honom nu så dem vill gärna att han kommer snart. Allt är färdigt för den lilles nedkomst. Vagnen står och väntar tillsammans med sängen och vaggan. Vaggan som min farfar gjort som alla barn sovit i. Detta blir barn nr 6 som ska få äran.
Finns orken ska vi försöka ta oss in till Motala och kolla på när bror cyklar också.
Sen hoppas vi juni, juli och Augusti går i lite mindre takt så vi hinner njuta av sommaren, värmen, familjen, barnen.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!