bloggpause

jaa, som ni säkert märk har jag inte uppdaterat bloggen på ett tag och så lär de säkert se ut ett tag till. Återkommer när jag känner för att berätta vad som händer och sker och hur det ser ut med min viktminskning.
 
På återseende

Mat för en dag


Onsdagens mat bestod av 2 kokta ägg, en liten bit köttfärspaj och kycklingsallad till kvällen.

Igår vart de 1 kokt ägg, tonfisk och blomkålsmos, kycklingsallad och lite frusna bär med grekisk yoghurt till tv. 

Ligger i sängen ännu men ska snart upp och baka bröd. Ska bli vitlöksbröd och spenatsoppa här idag :)
Ska även fixa mandelmjöl.  Funderar även på att skriva ut/ta lite mått. -5,3 kg på vågen iallafall ;)

Bakat/lagat mat igen :)

Thea och jag gjorde lchf hamburgare i fredags kväll. Ska man i te sova får man hjälpa mamma i köket vilket hon mer än gärna gjorde :)

I lördags fixa ja hamburgerbröd. Dock inte lchf. Ja åt hamburgare med sallad men övriga i familjen gilla dem. 




de går framåt

va tvungen att ställa mig på vågen idag....-5,3 kg kan man vara gladare just nu....Bara ca 20 kg kvar. måste ta lite mått oxå då de krympt på magen och i midjan. så nu är de järnet framåt som gäller. mer - vill ja ha på vågen

filmtips

kollar just nu på my best friends baby.....har sett 24 min och den är sååå bra. ni bara måste se den =)

lyxfrukost

 
Idag tog vi lyxfrukost. Vakna till och kollade på klockan. 7.40
Janne börjar 7 så de va bara för honom att hoppa i kläderna och iväg. tog väl ca 3 min så va han iväg. Planen var att krypa ner under täcket ett tag till då båda dem små fortfarande sov men när ja kom från toaletten möte jad dem båda i hallen ;)
Så barnkanalen fick bli vårat morgonmys ett tag. Fick för mig att prova ett recept på lchf pannkakor som barnen oxå gillade. 2 var åt dem.
Till kvällen hade jag funderat på tacomys så googlade runt lite och hittade ett recept på lchf tortillabröd. SUPERENKELT
Så nu ligger dem på bänken redo för allt gott som ska på dem sen ;)
Har även förberett allt som ska vara på. Så när vi ska äta sen är det bara att steka köttfärsen. Sås enligt lchf finns kvar till mig från igår när ja åt tonfisksallad till middag.
Lite lunch vill barnens magar förhoppningsvis ha. Så en köttfärspaj enligt lchf står på bänken nu och svalnar lite.Precis tagit den ur ugnen så den är jättevarm.
 

Senare ikväll eller om jag gör det i morgon har jag inte bestämmt ännu. Ska prova att baka eget hamburgebröd. Se hur de blir. Måste goggla lite och se om jag kan hitta ett lchf recept på de oxå. Imorgon blir de nämligen egengjorda hamburgare med massa gott på ;)
 
 

filmtips

Igår fanns det inget att se på tv så efter barnen somnat, en stund på crosstrainern och en varm dusch kröp vi ner i soffan med kudde och täcke och kolla på film. Denna film va sååå bra. kommer lätt se den igen. En och en annan tår kom de allt under filmens gång ;)
Ska nog se om det finns biljetter till hundraåringen och se på den ikväll eller i morgon.

magen säger ifrån :(

Har nu i 2 dagar haft ont i magen men inte riktigt brytt mig om det. Idag tog de priset. Så fruktansvärt ont i magen att ja var tvungen att vika mig dubbel när vi skulle ut i bilen på fm.
 
Så nu har ja läst boken dags att bli smal av katrin från pärm till pärm. Läst den förut men inte ordentligt. Inköpslista skrevs och maxi fick sig ett besök ikväll. Så nu är kylen och frysen mer än fullt =)
kött, fisk, fågel, skaldjur, bacon finns i frysen och i kylen finns de mängder med ägg, grädde, grönsaker. Så nu kliver ja in och äter lchf igen. Va dock tvungen att ställa mig på vågen och se om det blivit någon skillnad efter dryga 9 dagar med pulver. -2 kg och -1,5 cm i midjan. Dock ska ja ha mens på Fredag så är ju något svullen om magen som jag alltid blir så vet ju inte om de ska bort mer på vågen och runt midjan. Rumpa, lår och armar orka ja inte mäta så får ta de om ett par veckor får vi se. Men nästan 1,5 vecka med pulver så har ju inte intagit chips eller godis på flera dagar så detta ska nog gå. Sist jag åt lchf gick jag ner 10kg på 2 månader och jag har aldrig mått bättre än ja gjorde under dem 2 månaderna.
 
Lite vatten och tandborstning. Sen blir de sängen. Upp tidigt i morgon för ett pass på jobbet. Kanske att crosstrainern ska få luftas innan jobbet. se om ja orkar de. jobbar bara 7-12 i morgon och 7-17 på torsdag sen är ja 3 dagar ledig =)

5 årsdagen närmar sig :)

Ja, snart är de dax för kalas igen. Teo ska fylla 5år. Han önskar sig en brun, svart, röd, grön,blå tårta. + att de ska va Jake och piraterna på tårtan och crossar. Bara för mamma att fixa detta  ;)
Allt till tårtan är beställt och väntas på. Likaså muffinsformar och lite grejer till mamman i huset. Sen ska de bakas tårta, kakor, muffins och jag ska försöka mig på cakepops oxå. ser hur de går/blir.
Skönt att ha allt planerat och klart itid. Hatar att vara ute i sista minuten. Bara presenten kvar att fixa. Han önskar sig en skateboard och vill mer än gärna följa med och köpa den själv så de får väl bli så.
Sen vill han ha sängkläder med jake och piraterna så de får ja väl oxå fixa. Tyvärr jobbar jag den 25/2 men är ledig helgen innan så då får de bli kalas för prinsen.
 
denna bilden vill han ha på tårtan. så det blir en vanlig oblatbild bara. Kanske inte riktigt vad mamma vill ha men de är ju Teo som fyller så då får han bestämma hur tårtan ska se ut :)
 
Han önskar sig även detta skepp men är ju slut överallt jag tittar. ingen som ska till ullared och kan köpa med det till mig? :)
 
 

inne på dag 9

Ja. Då var man inne på dag 9 med pulver. vågen fortsätter att skrika på mig inne i badrummet. får väl flytta på den snart om den inte slutar ;)
Arbetsbyxorna börja sitta löst och kollar ja i spegeln så ser man att magen sjunkit lite så visst händer de grejer. Om 22 dagar ska ja ställa mig på vågen och se vad som hänt. hoppas på att det hänt något. Målet är lååååångt borta men ja ska verkligen klara detta. Men så länge man inte har så mycket hjälp hemmifrån tycker ja de är jättejobbigt.
ska strax kliva upp på crosstrainern och springa minst 10 km
Tog hem min gamla cross trainer från mamma häromdagen.

Vem är du?

Ja, precis. Vem är du? Du som sitter på andra sidan skärmen.....
Skriv gärna en kommentar och berätta vem du är ;)

Bakning


Har hunnit med lite bakning sista tiden. Bröd, sockerkaka med pepparkaka, sockerkaka med choklad, ahlgrensbilar pannacotta och vanilj pannacotta. Dock finns de ingen bild på vailjpannacottan. Dem vart uppätna ganska omgående :)

De negativa med vård yrket

Jag verkligen ÄLSKAR mitt jobb men de som är jobbigast är dem obekväma arbetstiderna. Som idag, gick hemifrån 14:20 och när ja kom hem 20:15 sov barnen. När ja går till jobbet i morgon 6:30 sover troligtvis barnen. Sen är ja hemma vid 17. Då blir de mat och sen är de nästan dax för sängen. Så ibland ser man dem små inte många timmar. 





Bakning/matlagning

Kl 9 i morse baka ja bröd till familjen. 

De va väldigt populärt. Teo som inget skulle ha åt 2 st.
När brödet va bakat fick ja för mig att laga mat. 
-potatismos och prinskorv
-köttfärssås och potatismos
-spagetti och köttfärssås
-kyckling och ris
-korvstroganoff och ris
Så nu klarar sig familjen ett tag :)
Älskar att stå i köket och baka och laga mat men att komma hem 17:30 till 2 trötta barn och ställa sig vid spisen för att fixa middag eller när man börjar 16:30 se till att de finns mat lagat är inte roligt. 
Sen nu ikväll när ja kom från jobbet gjorde ja 2 sockerkakor med pepparkaksdeg i. Ska bli spännande och se va den smakar. Dock äter inte ja men mina kollegor ska få smaka på den.  Dem blir mina försöks kaniner ;)


Dag 5

Då va vi inne på dag 5 med pulver. Vill så gärna väga mig och se om de hänt något men den 29/1 har ja sagt att ja ska väga mig. Men vågen SKRIKER på mig varje gång ja går förbi den :)
Hoppas på något - på vågen.
Idag blev de 50 knäböj och 60 situps på morgonen. Har provat en ny allevo shake och den va helt klart godkänd. Likaså den andra soppan. Efter jobbet måste ja beställa nya grejer. De ja har räcker bara i 9 dagar. Måste ha minst månaden ut. Sen vet ja inte om ja ska köra en månad till med bara pulver eller om ja ska byta ut 2 mål mot pulver. Får se efter den 29/1. 
Lite (60st) situps vart gjort när ja kom hem från jobbet. Beställde även mer pulver. 
Väldigt trött på em idag så hoppas man va till någon nytta på jobbet :)


Brödbaket

Älskar att pyssla i köket med kakor, tårtor, mat. Allt som har med mat att göra. 
Är medlem på en baksida på fb så hitta ett recept på bröd som ja har tänkt bjuda familjen på till frukost. Hoppas dem blir goda bara :)
Aldrig fel med nybakat till frukost. Behövs inget jäst heller. 
Återkommer senare med resultatet av hur dem blev. 

Dag 4

Ledig dag idag. Se hur de ska gå. På jobbet har man massor frestelser men de har gått bra. Här hemma har man ju mat överallt. 
Började dagen med en shake. Sen vart de en morgonpromenad. 3,7 km. Lite snabbare än igår. Dock skulle ja tagit shaken när ja kom hem. Kände mig tung i magen och som ett brev på posten gick ja håll sista biten. 
30 situps och 30 sekunder plankan och lite rumpträning.
Första frestelsen hemma är gjord oxå. Lagat lunch till resterande familjen som står i ugnen.


Annars känner ja mig mätt just nu. Ska äta vid 12 igen. Sen blir de ett "pass" på Bill och bull. Motionera morsan i familjen och barnen får röja av sig energi :)
När kl var 13:30 va ja sååå jäkla hungrig. Tror mycket de berodde på vart vi va oxå. På Bill och bull lukta de mat.
På väg hem hämta ja mitt paket med allevo som ja beställt. Ska bli spännande att se va de smakar om dessa.


Beställde 2 olika soppor dom man kan varva med. Provar en nu vid 16 och den på bilden va riktigt god. I morgon ska ja prova potatis och purjolök. Se va de smakar. Gjorde som de stod på kartongen. Värmde 2 dl vatten och sen blanda. Men vart massor klumpar som va svårt att få ut. Så i morgon blir de att blanda med kallt vatten i shaken och sen värma. 
Provade jordgubbs shaken nu ikväll. Varför har ja aldrig provat allevo förut? Den va helt klart godkänd. Till frukost blir de att prova hallon/banan.
Blev 60 situps, 30 x 2 plankan och lite rumpövning (40st).
Blir mycket just nu om min viktresa men de är dels för min egen skull. Kunna gå tillbaka och läsa och sen för att bli mer pepp och vilja fortsätta/klara detta.


Dag 3

Morgon: 
30 situps
30sek x2 plankan +en shake.
Väldigt hungrig mellan 9-10 magen skriker. Efter en kopp te blir de bra :)
Förmiddag: 1 shake. Massa motion genom jobbet ;) väldigt hungrig vid 13 tiden. Igår blanda ja med mjölk och idag med vatten. Kan de bli tjockare med mjölk? Eller är de för att ja tog en köttbit och grönsaker igår?

Eftermiddag: 1 Shakes. +massa motion genom jobbet. Åt vid 15 och börjar redan bli hungrig. Denna kväll kommer bli jobbig. Laga mat och känna matosen
Kommer göra min mage HUNGRIG. 
Kväll: 1 Shakes. Väldigt hungrig mellan målen idag. Sugen på ALLT:(
Vill ställa mig på vågen men samtidigt inte. Har sagt att ja ska väga och mäta den 29/1 men vill då gärna se om de hänt något. Vid -5 kg blir de en bio med ett äpple i handen istället för popcorn ;)
30 situps
30 sek x 2 plankan
Tog mig även ut på en promenad 3,7 km.


Dricker just nu naturdiet (ok i smaken) och nutrilett (vidrig i smaken) 
Väntar på paket från Nollevo med soppor och Shakes så hoppas dem är bättre i smak. Även en massa vatten dricks så springer på toaletten KONSTANT. 


Nytt år

Jaa, då va vi inne på 2014.
När detta inlägg publiceras sitter ja säkert på jobbet och är super trött *gäsp*
När inlägges skrivs hörs raketer, musik och en eller förr jävla bilar som gasar och spelar musik. 
Ja, nu kanske ja är jävligt bitter men har man jobbat hela dagen och ett jobbpass väntar i morgon då får man va de. Barnen rör på sig mer än vanligt så snart kommer väl dem oxå. 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!