sista Juli

Jaa, herregud va de går fort. Redan Fredag vilket innebär att Janne redan jobbat sin första vecka efter semestern. Kan ju hoppas att det märks på lönen i Augusti så som han jobbat. Åkt vid 6 på morgonen och kommit hem mellan 18:30-20 på kvällarna. Liiite irriterande moment hemma just nu. Visst att dem har mycket på jobbet att göra och Janne är lite av en arbetsnarkoman. Kan inte släpa jobbet när han är ledig. Har bara varit på jobbet 4-5 ggr under sin lediga semester. Han går just nu till jobbet på morgon, kommer hem, äter, kollar mobilen och sitter framför tv, går och lägger sig och proceduren börjar om dagen efter. En annan får ta allt med hemmet. Städ, tvätt, handling, barn och allt va de innebär. Men ja klarar mig. En kvinna reder sig själv. Kan hoppas att de blir lite lugnare längre fram.
Nu när Ted är så liten också när all tid nästan går till honom. Men ja får väl trösta mig med lite internet shopping. Men nu får de bli lugnt med lite shopping för ett tag. Handlat de mesta till dopet, massa kläder till Teo inför skolstart, första julklappen, filt och tavla till Ted och i går vart de lite shopping med extra kläder som ska vara hos mormor.
Dock måste de bli lite shopping i morgon. Då blir de Ikea. Måste ha lite mer galgar, lite ramar till bla Teds tavla och till Teos foto som togs när han cykla minivättern. Lite färgade papper står på inköpslistan också så ja kan fixa iordning dopkorten.
Måste in på babyproffsen också med vagnen. Gnisslar något fruktansvärt och hela chassit känns snett. Sen avslutar vi på Cloetta. Se om vi kan grilla lite på kvällen sen. Sååå sugen på en stor sallad med massa gott i och en ordentligt god köttbit.

Planerar

Ja, tyvärr är ja sån som ska ha koll på läget och allt eller de mesta i alla fall ska planeras. Om 5 månader är de jul och med de innebär de att julklappar ska köpas. Denna jul till tre små underverk.
Teo önskar sig presentkort på leksaksaffären så han själv kan få handla. Själv tycker ja de är bra. Då kan dem få de dem vill ha. Men samtidigt får dem ett kuvert medans andra kanske får öppna massor paket. Men samtidigt blir de ju något från farmor, farfar, mormor och morfar. Men de han önskar sig Teo när man frågar är bara prngar/presentkort så han själv kan få handla.
Thea ska fylla 5 år i okt och då ska de va paket. Sen 2 månader senare är de jul ned paket. Ytterligare 2 månader senare fyller Teo 7 år och de ska va paket. Så de blir mycket paket. 
Sen den nya i familjen. Han ska döpas oxå. Med allt va de innebär mitt i detta oxå. Men de mesta är redan fixat inför den dagen. 
Men den första julklappen är redan inköpt. Ska bara fundera hur ja ska göra med Teo och Theas födelsedagar och julklappar. 

Elaka mamman??

Ja, idag känner ja mig elak. Om ca 3 veckor är de dax för skolstart. Så vid 6:30 gick ja upp. Va dock vaken sen 03 med den minsta familjemedlemmen. Koka ägg och te till mig, macka och mjölk till Tro och Thea och en flaska till Ted. Nör allt va klart väckte ja Teo och thea. Dock somnade Ted då men han behöver inte ha in den rutinen riktigt än :)
Dock vakna han lagom vi satt oss för att äta så vi äter frukost tillsammans idag.

Regnar ute idag. Mamman är uttråkad och barnen vet nog inte riktigt än va dem vill av dagen.
När vi ätit och fixat till oss blir de nog Motala en sväng. Förbi Maxi och öb för lite handling. 
Annars blir dagen lugn. Ett badkar hade inte skadad idag. Morgonrocken och tofflorna är på. Varmt te i kroppen. Fryser som bara den :(




8 år sedan

Denna bild är tagen för 8 år sedan. Helt otroligt att det redan gått 8 år.
Under dem 8 åren har vi hunnit med en del.
Köpt hus, giftermål, fått 3 underbara barn, med och mot gångar.
 
 

Måndag

jaa, nu va de Måndag igen. Janne är på arbetet, Ted sover, Teo och Thea ligger i soffan och spelar på varsin telefon samtidigt som dem kollar på film - lillebror på tjuvjakt. Själv har jag precis betalat räkningar.
 
Förberett dagens middag medans barnen åt frukost. Korvstroganoff och ris. Till mig blir det kokt blomkål istället. Janne visste inte när han skulle komma hem. Va visst hur mycket som helst att göra på jobbet denna vecka.
 
Väntar på dagens post. Reklamen hehhe......är ju de roligaste som kommer i brevlådan under veckan. Dags att planera veckans mat. I morgon ska de nog bli lite tapas på kvällen. 8 år tillsammans. Inte så vi firar de direkt men lite mys framför soffan med något gott att äta ska vi nog få till. Förhoppningsvis kanske man ska säga. Barnen har kommit in i sommarlovet ordentligt med att vara vakna halva kvällen. Före 22 är de ett helsike att få dem i säng. Men nu är de dags att försöka ändra på dem rutinerna. Om 21 dagar ringer kl. vid 6, då är de dags för Teo att börja skolan igen. Mammas kille ska börja 1:an =)
 
Annars idag blir de väl lugnt. Barnen ska väl ut och leka som vanligt. De deras dagar brukar bestå av =)
Nee, dags att borsta tänderna och försöka få på sig kläderna innan Lilleman vaknar och vill ha mat. Finns dock inte så mycket i garderoben som passar =(
Blir ju deprimerad av att kliva in i garderoben och se alla kläder hänga där. Var i förrådet och rev häromdagen bland alla mina kläder som jag plockade undan när vi fick reda på att Ted kommit till så de gjorde ju inte att man vart mindre deprimerad. Just nu har jag ett par byxor denna jäkla kropp kommer i =(
Försökte sätta på mig ett par jeans härom dagen men dem passade verkligen inte. Men nästa sommar ska jag vara tillbaka i min kropp igen. Jag ska nå mitt mål.

Lördag och Söndag

Sista lördagen som vi är långlediga tillsammans hela familjen. Dags för Janne att börja jobba igen. Samtidigt som det är sååå skönt att få vara lediga tillsammans så är  de lika skönt att få komma tillbaka till rutiner igen.
Dagen började med massa knäckebrödsbak. Sen fortsatte vi mot Linköping för lite kabel köp så Janne kunde få igång ljudet i vardagsrummet. Väl hemma igen försvann barnen ut på gatan med lek med alla andra barn så ja passade på att fortsätta med mitt bakande. Lite zuzzinibröd och ostfrallor fick ja fylla upp frysen med.
Perfekt när man ska ha frukost på morgonen att bara plocka fram ett bröd och tina.
 
Kvällen avslutades i trevligt sällskap med pizza, kortspel, massa skratt och massa bus på barnen. Men roligt hade dem. Vid halv 1 avslutade vi kvällen och rullade hemåt.
 
Den minsta i familjen vaknade vid 03, 05, 07
Då gick vi in i Teds blivande rum och la oss på madrassen och gillade läget. Resterande av familjen klev upp efter 9. Frukost, lite små plock här och där, dammsugning, skura av toaletterna, barnen har lekt och gör det fortfarande, Janne har börjat fixa dragkroken på bilen som vart en 2:a och jag har bakat chokladbollar och håller på med brysselkex. Funderar på lite dopförberedelser under tiden också. Kan pricka av kläder till alla familjemedlemmar också. Väntar hem Jannes kläder och hoppas dem passar och även Theas byxor. Ska bara försöka hitta ett par skor till Thea som kan passa. MÅSTE försöka få tid att ringa prästen i morgon och boka kyrkan.
Har förberett lite inför middagen så snart ska väl pulled porken in i ugnen.
Sen blir de nog en lugn kväll framför tv och bara vara. I morgon är de dags för gubben att återgå till arbetet. Se vad vi ska hitta på. Teo börjar skolan 17 Augusti och Thea börjar förskolan 1 September så några dagar har vi resterande i familjen tillsammans. Fortsätter vädret va som de är nu så blir de tråkigt. Men vi får i så fall göra de bästa av de.

Norrköping

I Fredags morse när ja satt med Ted för lite mat i soffan ringde syster yster från Norrköping och kollade läget och vad dagen bestod av för planer. Så de slutade med att vi såg till att alla barn fick frukost i magen, bilen packades med vagn, extra kläder, skötväska, badkläder så begav vi oss mot Norrköping.
En sväng på stan där de inhandlades lite inför dopet och lite annat smått och gott. Vidare hem till syster för lite sallad och massa prat. Syster och ja tog en promenad medans dem andra roade sig i poolen. Klockan gíck även idag fortare än vanligt. Lite tacos och massa lek och bus på barnen så packa vi in oss i bilen för hemfärd till skogen. Klockan 01 kröp vi ner i sängen efter en mycket trevlig dag.

Söderköping

I Onsdags begav sig Janne ut och fiskade lite så barnen och jag spenderade våran första dag ihop själva.
Den spendera vi först på maxi där vi storhandlade och sen hemma på gården med massa lek. Senare på kvällen kom bror med barn och flickvän på en fika. Bestämdes att dagen efter skulle bilen styra mot Söderköping.
 
På Torsdag fm begav vi oss inpackade i bilarna mot Söderköping. Där vandrade vi omkring lite och kollade läget för att sedan bege oss mot farmor och farfars landställe. En gofika och massa prat blev de. Klockan springer på när man har trevligt....som vanligt.....så klockan var 19 innan vi anlände hemma igen. Då vart de matlaging till hela högen som vi avslutade dagen med innan halva sällskapet begav sig vidare mot Motala.
Sen avslutade vi kvällen framför tv.

Namnlös prins

Fortfarande en namnlös kille här hemma.
 
*ted
*tim
*charlie
*hugo
Står på önskelistan. Se va vi kommer fram till.
Sover hela dagarna ;)

Äter mest hela nätterna

Tropicariet

I Tisdags bestämde vi oss för att åka mot Linköping och ta en sväng i valla. Men vädret ville annat. Lagom när vi packat in allt i bilen kom regnet. Stannade i Borensberg för att tanka och där bestämde vi oss för att åka vidare mot Norrköping i stället. Så bilen styrde mot tropicariet där vi spenderade eftermiddagen.
Avslutade med varsin glass innan vi styrde bilen vidare. Ted va helt lyrisk vid hajarna av musiken och ljudet så vi styrde in mot Norrköping och babyproffsen så vi kunde inhandla en sängmobil. Hittade en som var 4 i 1.
Så den kan användas på sången på 2 olika sätt och även på golvet på 2 olika sätt. Ångrar att ja inte köpt en tidigare. För de var verkligen en hitt.
Sen vart de hemåt där de vart friterad pommes, sallad, bea och grillat kött.
 

Mamma till tre <3






Nu har dem varsin spargris oxå :)

Dop

Inhandlat papptallrikar, servetter och muggar inför doppet idag. Kan ja boka av de på att göra listan. Nästa blir att ringa kyrkan.
 Se om ja kan fixa de i morgon. 
Inbjudningskort, mat och fika ska oxå planeras. Mat är halvt färdig planerat. Se om ja kan leja bort tårtor och kakor. 

Shopping till Teo


Shoppade lite kläder till Teo på lager157 inför skolstart i morse. 

Detta + 6 par kalsonger och 10 par strumpor. Thea fick ett par jeans, Ted fick en pyjamas och ja fick byxor, tröja och en bh. 

Bebis önskar sig






Mamman önskar sig





Amning eller flaska

Amning är något som bara ska fungera och som alla ska göra, annars är man en dålig mamma. Så känner ja mig iallafall. När vi kom hem med Ted kunde han äta i timmar. Nu äter han i 1-2 timmar. När kl närmar sig 15-16 vill han ha mammatid. Då vill han äta, äta och äta. Sover små kvartar i mellan. De är precis som att han inte blir nöjd på amningen på kvällen. Vill bara äta och ligga vid bröstet. Lägger ja bort honom blir han arg/ledsen. Likadant på fm mellan 10-13
Svårt att bli nöjd och kunna komma till ro.
Känner just nu ett oros moment med amningen och allt känns bara jobbigt och åt helsike. Samtidigt dom ja vill amma så vill ja gå över till flaska. Just nu tar ja en dag i taget och tänker att en dag till så får vi se. Känner mig som värdens sämsta mamma som tycker amningen är jobbig. Men samtidigt som han kissar och bajsar och mestadels av tiden är lugn (om han får va vid bröstet) så känns de som att amningen fungerar för honom. Varför ska allt va så svårt......:(
Men vi kämpar på med amningen och funderar på vad som är bäst för oss.

Promenad och sömn

Den lille herrn har låtit sin mamma sova 3 timmar inatt. 
Så idag vart planeringen att bo i sängen. Så när den lille äntligen somnade så tog Janne barnen och åkte till farmor och farfar så ja kunde vila men Ted tyckte annat. Lagom när dem åkt och ja bäddat ner mig i sängen tyckte Ted de va dax för mat igen. 
Efter en flaska åkte han ner i vagnen och gympa skorna åkte på fötterna. Drygt 6 km i benen senare är vi nu hemma i soffan igen och äter :)
Lagom som ja plockat fram kläder och slängt dem svettiga på tvätt vakna Ted så nu sitter vi i soffan i förd trosor och äter. Sånt är livet som småbarnsförälder. Duschen får vänta 1 timme eller 2. Nu är de amning och blöjbyte på schemat. 

Stolt storasyster



En stolt storasyster som äntligen vågade hålla i lillebror. 

"Poolhäng"

Dagens under äppel trädet bilden 😊💕


Sommar


Ja, sommaren kom i år oxå. Annars ligger man i solen och pressar men i år hålls man i skuggan. Är ju så varmt för lilleman och äter gör han nästan 1 gång i timmen nu. Har ett långpass på fm mellan 9-13 beroende på när han vaknat. Idag blev de från 10 så snart är de nog matdax igen. 
Annars sitter Thea och ja på filten och nyss ätit lite lunch. Teo är hos mormor en sväng och Janne är i kaxebacken men borde komma snart. 

Så här spenderar vi våra dagar. Nästa vecka skulle de bli lite svalare. Öronmottagningen för Ted nästa vecka och Bvc veckan där på. Så dagarna lär säkert gå. 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!