Förskoledags

Japp, dags för denna lille filur att börja förskolan. Den 12/9 ska han börja skolas in. Känns både bra och så där i mammahjärtat. Kommer säkert bli hur bra som helst och tror att han kommer trivas som fisken i vattnet men mamma hjärtat gör ont. Har ju så ja kan va hemma ytterligare 1 år. Så man kan börja jobba den 4 sep-17
Men under sommaren vart de vissa förändringar i familjen som gjorde att vi var tvungna att ta ett beslut om läget. Efter semestern vart vi sen verkligen tvungna att ta detta jobbiga beslut med förskola och jobb då det vart andra erbjudanden som dök upp. Men de går nog bra. Teo jublade över lycka att äntligen få börja på fritids igen.

 

Onsdag


I onsdags var dagen kommen som Thea längtat och väntat på sååå länge. De var äntligen dags att börja i skolan. Morgonen flött på bra. Vid 9 gick ja hem igen. Då hade teo installerat sig i sitt klassrum och Thea i sitt klassrum. Kl 13 hämta ja hem 2 glada barn som hade massor att berätta.

Undertiden dem andra var i skolan tog teddies och ja en promenad. Dock somnade den lille rätt snabbt så inget direkt sällskap var han inte ;)
Väl hemma igen vart de en dusch och förbereda lite mat. Till lunch vart de nudlar och korv. Korv skulle denna unge kunna leva på =)
Hämtade även ett paket från jollyrom där barnen fått nya stövlar. Köpte även en första present till Thea som strax ska fylla år. Teddies fick en babybjörn potta. Tittat på en sån sååå länge så nu tog ja äntligen tid till mig och skicka efter en. Hade kollat in den turkosa som är så fin men Janne tyckte grå och självklart ska han få va med och bestämma också.

Mitt mående/liv

 
känner mig fett, ful, tjock, äcklig och den tanken är sååå jävla svår att bli av med. Har haft den i sååå många år och hoppas verkligen kunna bli av med den någon gång. Att man sen har en buk som hänger som ja inte kan bli av med som gör att kläder inte passar och allt ja sätter på mig gör mig tjock och fett. Vill knappt vissa mig för Janne då ja äcklas så mycket av min kropp. Visst att ja Har gått ner 34 kg sen Ted föddes men ja kan inte känna glädjen i de eller känna mig fin.Visst att ja kan skratta och le ibland men  Känner mig bara äcklad av min kropp vilket gör att mitt psyke mår ännu sämre. Med lite arbete dövar ja den värsta smärtan och att sen inte sova efter 10 Tim på jobbet gör att ja skadar kroppen ännu mer.  Dåligt med sömn, ingen mat och bara jobb. Kan bara sluta på ett viss och där har ja redan varit en gång och LIVRÄDD för att hamna där igen. Men ändå fortsätter man. 
 
Tänk om man ändå hade 60 tusen så man kunde få lägga sig på operationsbordet och bli av med all överflödig hud. Vilken lycka. Men de känns väldigt långt bort tyvärr :( 

Nattarbete

 Tänk om någon kunde ta ett beslut åt en. Trivs som bara den på mitt nuvarande arbete och känner inte alls för att sluta. Men just nu grubblar jag som bara den på om man ska fortsätta, gå tillbaka till mitt dagjobb eller om man ska va mammaledig 100% i 1 år. 
Ska ja vara kvar så måste nog barnen in på fritids och förskolan. Ringde i dag för att kolla hur de är med platser men den som har hand om Tjällmo va i möte så ska ringa i morgon. Sen ska de bli en ledig tjänst natt  som ja gärna vill ha och då måste barnen verkligen in på förskolan och fritids. Då funkar de inte att inte ha någon omsorg. Måste få sova lite fler timmar än ja gör i dag då. Sen är de ytterligare en sak som avgör om ja ska va hemma, jobba kvar eller tillbaka till gamla tjänsten men de vill ja inte gå ut med här än innan vi vet något om de. 
Får man bara klart i hur de blir med den saken så löser de sig nog per automatik. Men för 1,5 månad sen va planen att ja skulle gå hem på mammaledighet till september -17 så livet kan ändras fort :)
 
vill vara hemma med barnen så länge de går så dem inte behöver gå på fritids och förskolan men samtidigt vill ja inte sumpa chansen att få jobba natt. Den chansen kommer ju inte så ofta. Men skulle ja fortsätta jobba natt så innebär de ca 22tim/veckan för teddies på förskolan och 6-7 Tim/veckan på fritids för Teo och Thea. Teo saknar verkligen att få gå på fritids och de spelar in oxå känner ja. 
 
Ja ja, blev ett rörigt inlägg men nästa vecka vet ja nog mer om hur livet ska fortsätta. De ja vet är att ja kommer INTE gå tillbaka till min dagtjänst på 100% de kommer ja inte fixa. Började jobba 63,3% i okt förra året och de är de första ja jobbat sen ja va sjukskriven för lite mer än 2 år sen. Och ditt ska ja INTE tillbaka. 

Inför höst/vinter

 Är ju som ja är och gillar att ligga steget förre så man är rustad när hösten/vintern kommer. Tog en sväng i garderoben idag där vi hittade en overall efter kusin Ebba som blir perfekt till teddies i vinter. Bara ett par vinterskor, mössa och vantar som behöver köpas in så är han rustad för vinterns kalla dagar. Overall att sova i under hösten/vintern skicka vi efter idag från hm. Mössa och vantar hitta vi oxå som passar nu i höst. Bara ett par socker som ska fixas men de kollar vi med farmor om hon kan fixa ;)
stövlar och regnkläder har vi redan införskaffat så nu är han rustad för årets resterande dagar ;)
väntar bara på att skopunkten ska släppa vinterskorna, har redan sett in ett par där ifrån.
 
Mamman i familjen behöver jacka inför hösten. Sett en på bonprix ja vill ha men den va slut :( så hoppas den kommer in i min storlek snart. Har ju på något konstigt viss tappat 34 kg så förra årets jacka kan ja tälta i. Ska bli spännande att prova vinterjackan. Kanske behöver köpa ny sån oxå. Ett par termobyxor behöver ja däremot köpa. Vantar oxå.
 
 
Till Thea hittade vi fodrat regnställ, jacka och termobyxor, overall till vintern och hösten. De är tur att vi har såna snälla kusiner så nu är thea rustad för kommande väder. Vinterskor hittade vi oxå som hon kunde ha. Mössa och vantar från förra året kunde hon oxå ha (ungen växer ju inget) regnkläder kan hon ha från våren men ett par stövlar måste vi införskaffa. 
 
Till Teo blir de nog en ny garderob tyvärr. Denna unge växer för både sig och thea tror ja. Mössa har han från förra året men vantar ( vilket ungen äter tror ja, gjorde av med 3 par förra vintern) stövlar, vinterskor, overall, jacka och termobyxor, regnkläder måste han ha. 
Så de får nog bli en tur till lager 157, skopunkten och stadium outlet så fort vinterkläderna kommer. 
 
Pappan vet ja inte va han behöver. Så långt titta vi inte....hehe
men en overall behöver han en ny då den andra gick sönder förra året. Mössa, vantar och vinterskor har han. Även skor och jacka till hösten. 
Så denna höst/vinter blir nog inte så dyr trots allt. Men man vet aldrig. Har ett barn som sliter kläder som bara den så ;)

Nytt till mamma och bebis

 
Skor till mamman till hösten och fleeceoverall till bebis inför hösten. Kan vi boka av de på köpelistan ;)

Julafton

 Jaaa, semestern är inte ens avslutad och jag börjar redan tänka på jul. Jobbar jag fortfarande 63% och vi har kvar schemat vi har nu jobbar jag 2 av dagarna i jul. Får ja tjänsten på 90% som ska bli ledig och vi har detta schema kommer ja jobba alla julens dagar. Igår bestämde vi att vi bara ska vara hemma. Äta tomtegröt med saftsoppa till frukost. Mysa runt hela dagen i pyjamas, äta middag med massa goda saker, kolla på Kalle anka, äta massa godis, pepparkakor, glögg, öppna julklappar, slöa i soffan, massa tända ljus, julmusik. Bara ta dagen som den kommer helt enkelt och bara vara. 
 
Julklappar har vi börjat prata om lite smått. Visst att De blir samma summa i slutet om man köper lite här och där eller köper allt på en gång. Gillar att köpa lite här och lite där så känns de inte så mycket på en gång :)
 
problemet är bara att ja har INGEN aning om vad man ska hitta på till barnen. Vi prata lite om man skulle vänta till veckan innan jul och åka ner till Ullared och köpa allt. Men ja vet inte. Har kollat runt lite på nätet och sett lite grejer ja kan tänka mig men de återstår och se

Till bröderna


Dessa byxor och tröja hitta ja till Teo och Teddies. Kommer matcha snyggt ihop 😊
 
Lite mysbyxor till Teo inför hösten oxå. Dock fanns dessa inte i teddies storlek.
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!