Operation

Igår, 15:47 fick jag mitt efterlängtade mail från Universitets sjukhuset i Linköping. Var på US i Linköping den 18/10 och fick min efterlängtade bukoperation godkänd av en jätte trevlig sjuksköterska. Hon skulle träffa läkaren på eftermiddagen och gå igenom mitt fall. Skulle sen maila mig hur det blir. Kan säga att jag har kollat mailen 100 ggr om dagen. Ville bara ha det där mailet så man visste hur ens framtid såg ut. Men så i går kom då det där mailet som gjort mitt psyke totalt kaos. Min operation är GODKÄND. En operations anmälan är gjord (operations journal skrev vi redan den 18/10) och väntetiden är tyvärr 4-5 månader så i feb-mars blir det operation. Vill bara ha det gjort nu men har jag väntat så här länge ska jag nog stå ut i ca 5 månader till. Då hinner man samtidigt planera in operationen i kalendern med hemmet, jobb, barn. Kommer ju bli en omställning då jag blir sjukskriven minst 1 månad. Janne som åkt tidigt till jobbet och ibland fixat klart de sista innan hemgång måste bli den som hämtar och lämnar barn både på morgonen och eftermiddagen på förskolan och fritids. Vill ju gärna att han är med mig på operations dagen men samtidigt blir de massor väntan för honom. 
Samtidigt som barnen måste tas omhand så han kan inte va i Linköping hur länge som helst. Sen blir man kvar 1-2 nätter och sen hemgång med ev slang i magen så sårvätskan kan rinna ut. Sen daglig kontakt med läkare tills det är dax att ta bort slangarna. Men det ordnar sig nog. Var mest orolig för tjej resan i Januari, att den inte skulle kunna bli av. 
 
 

Linköping

Tisdag föra veckan var dagen äntligen här som skulle spenderas på US i Linköping där jag skulle få träffa en sjuksköterska. Janne var ju så klart med mig. Vi åkte så vi skulle ha tid på oss, trodde vi. Tiden var med oss ända tills vi kom till parkeringen. Fullt på A, B och C parkeringen. Paniken började nu komma då det var ca 30 min kvar innan mitt besök. Men vi gjorde en chansning och körde in på parkering A och nästan direkt hitta Janne en parkering. När vi kom in på sjukhuset och skulle anmäla oss var de hur mycket folk som helst. Hade 9 st före mig. Här kunde vi ju få stå i evigheter. Men det rullade på ganska fort. Visste ju vart vi skulle då vi hade vart på samma ställe med Thea bara några månader innan. När det var 20 min kvar till min läkartid placera vi oss i väntrummet så de rullade på rätt bra från det att vi kom till parkeringen. 

 
Var super nervös och kollade klockan HELA tiden. Klockan passerade min tid och 3 minuter över kom äntligen sjuksköterskan och ropa upp mitt namn. Nu började jag bli ganska nervös. Trodde och sa till Janne FLERA ggr under resans gång till Linköping att jag inte kommer få någon operation. Att jag skulle falla på vikten. 
Kom in i rummet och nu var pulsen rejält hög. Vi prata lite om min vikt, barnen, tidigare operationer/sjukdomar, kollade vikten 😱, visade magen, blev fotograferad. Hade vägt mig på morgonen innan vi åkte och vågen visade + 2 kg. Det gjorde mig såååå nervös. Men som vanligt lugna Janne ner mig och berätta att det skulle gå så bra idag. Brukar gå upp mellan 1-4 kg vid ägglossning och givetvis hade jag ju detta nu. Men på hennes våg visade det helt ok. Vi pratade lite om hur operationen går till, fick lite information, lite tider på väntetider, eftervård och vi påbörjade en operations journal. Sjuksköterskan jag träffade var supertrevlig och hon skulle träffa läkaren på em ang mig. Men så här långt är nu operationen godkänd. Hon skulle maila mig mer information men de kunde dröja lite. Men jag kollar mailen tusen ggr om dagen i fall det trillat in något roligt mail 😊 Eller tråkigt mail. De kan ju lika gärna bli ett nej från läkare. Men jag uppfyllde alla kraven så sjuksköterskan trodde inte de skulle vara några problem. De jag tycker är mest tråkigt är ju sjukskrivningen. I mitt yrke skulle jag räkna med minst 1 månad. 

Thea 6 år

6:01 21/10 föddes Thea på vrinnevi i Norrköping för 6 år sedan. Vart tog dessa 6 år vägen? 

Teo hade kalas för sina klasskamrater när han fyllde 6 år på busfabriken så hade lovatatt thea skulle få prova på det oxå. Fast hon ville ha frost kalas. Så vi bestämde att vi skulle ha ett kalas på "kvällan" med temat frost. Kalaset gick över all förväntan. Hade ställt in mig på att det skulle bli KAOS. 13 st blev det. Sen var ju Teo och Ted med oxå. Så blev 14 st plus två småttingar. Men det kändes som att thea var nöjd och även dem andra barnen. Så hoppas de blev lyckat. 

Försökte göra kalas så enkelt som möjligt. Beställde mycket av all dekoration, sugrör, ballonger, muggar, tallrikar på wish. Strössel, blå choklad, servetter beställde jag på partytajm.se Godis till godispåsarna köpte jag på ö&b. Hade mycket frost grejer till en billig peng. Kexen har jag köpt bragokex och penslat med smällt blå choklad som jag sen strött strössel på med "snöflingor" och "glitter" marshmallows med blå choklad och strössel där oxå och dem blev verkligen en succé. Istället för tårta gjorde vi glassbuffe som verkligen vart poppis. Hade 2 olika strössel, mini maränger, mini marshmallows, kolasås, chokladsås, chokladkex, geléhallon. Hade filmen frost igång som barnen kunde kolla på och vid soffan fanns det popcorn, ostbågar och salta pinnar. Gjorde päronsaft med blå karamellfärg. Så för att göra ett kalas behöver det inte kosta en förmögenhet. Bara fantasin som sätter gränser. Vi hade inga lekar bestämda mer än att frost filmen spelades. Ville ha det så fritt som möjligt. Så nu är det bara att börja planera för nästa kalas. Teo vill ha ett "Cross" kalas eller ett kalas i sporthallen. Se hur jag ska få ihop det :)

Min viktresa

 

Detta är vad jag har uppnått på 1 år. -34,4 kg skillnad är det mellan bilderna. Är rätt så nöjd med vikten men inte med magen. Blir aldrig av med allt som hänger på magen. Hoppas verkligen detalj va min tur snart så jag blir av med det. 

Muffins

 

Gjorde muffins idag på skinka, senap, tomat, lök, riven ost, ägg, grädde, krydda. Supergoda blev dem. Har jag lite lunch i morgon när jag vaknar :)

Godmorgon onsdag

Sitter i soffan just nu. Precis ätit lite frukost efter en promenad. 5 km blev det idag. Hade thea med mig fast på cykel då men de går ju inte så fort då och sen orkar hon inte hur långt som helst. Ska strax hoppa in i duschen. Sen blir det en lugn dag. Thea har haft sån fruktansvärd hosta i natt så vi tar en lugn dag hemma. Kurera oss inför helgen. Lilltjejen blir ju 6 år på fredag 😱 Så på lördag blir det kalas med kompisarna från klassen. 
 
 
Dagens frukost bestod av kvarg, grädde och lite frön. Fastnat för det just nu så de har mina frukostar dem senaste dagarna bestått av. 
Neee, duschen var de nu. Passa på medansvar teddies sover. Sen ska ja kolla runt på lite julklappar till barnen. 1 av 3 barn är klara. Måste ju skriva om mitt läkarbesök på plastikkliniken i går oxå. Se om jag hinner de under dagen 😊

Propud

härom dagen provade jag propud som alla pratar om. Men tyckte inte att det var gott. Dels orkade jag bara halva och gav sen resten till teddies. Smakade vanilj och tyckte den smakade lite torrt. Smakade som pulver nästan. Svårt att förklara med ord hur smaken var men det är nog inget jag kommer äta av igen. Har en i kylen som är av smaken Caramel. Ska givetvis smaka den och se vad den smakar. Även choklad vill jag smaka. Men tror inte att det är något som kommer finnas i mitt kylskåp speciellt ofta.
En kopp te och mitt älskade keso bröd 

Natten till Lördag

Sitter på jobbet just nu. Super trött. Plockade i och ur diskmaskinen, dammsög, plockade med leksaker, förberrede middagen, skura toaletten. fixa mamma dagar. Ja, de va vad jag sysselsatte mig med medans barnen var på förskolan och skolan. Meningen var ju att sova men skulle bara fixa lite först. Helt plötsligt larma min telefon om att klockan var 12:30
Dags att hämta minis. de får ja sota för nu när jag siter här med ögon som knappt orkar vara uppe.
ja ja, bara 8 timmar innan sängen väntar =)

Fredah

sitter i soffan med frukosten. Har förberett för lite mer kesobröd. Behöver bara köpa keso men det gör jag när jag hämtar i skolan vid 13.
ska försöka vila en stund inför natten. Ett jobb pass väntar. Sen ledig lördag. Har tagit på mig extra pass söndag och måndag. Har tagit semester på fredag nästa vecka då thea ska till Vc med magen. Så denna månad blir de mycket sem. Även veckan efter på tisdag och veckan efter det på fredag och lördag. 
 
Barnen älskar att sova i vardagsrummet. Skulle gärna sova där jämt om dem fick men helger och lediga dagar har jag godkänt sånt. Så ikväll är det dax att vardagsrummet omvandlas till ett kaos igen 😊 
Det är roligt att barnen gör något dem gillar tillsammans men jag själv har lite svårt att se kaoset som blir är dem flyttar på bord och puff. madrasser tar plats på golvet med x antal kuddar, täcken och gossedjur. Thea ska ju helst sova med halva rummets djur 😊
Ibland bäddar dem med madrasser på golvet och ibland sover dem i soffan tillsammans. 
Men speciellt när jag jobbar så gör det inget att de blir kaos. Då är ju Janne hemma ☺️
Får sånt fruktansvärt dåligt samvete när jag åker till jobbet så då känns det bra att dem kan göra något roligt tillsammans dem som blir kvar hemma. Thea tycker de är så roligt när hon, Teo och pappa kan sitta tillsammans i soffan efter teddies har somnat och kolla på tv och äta något gott tillsammans. Brukar köpa hem en film som dem tittar på.
 
annars då?
vågen visade -0,3 kg i morse. Inte mycket men bättre än inget. BARA 1,9 kg kvar för att va i mål till min önskade operation. Men om 12 jäkligt lååååånga dagar är det dax för ett läkarbesök på plastik kirurgen. Behöver jag säga att jag har nedräkning?  Får jag ett nej där och då, då vet jag inte vad jag gör. Har redan förvarnat Janne att får jag ett nej så kommer mitt psyke verkligen att gå i botten. Kommer bryta ihop totalt. Har kämpat så pass länge nu i med och mot gångar så jag behöver verkligen något positivt just nu för att fortsätta orka. Orken men vikten börjar ta totalt slut och jag känner bara för att vräka i mig allt jag kommer över i matväg. Men samtidigt har jag en limiten spär som sätter stopp. Men den finns tyvärr inte kvar så länge till. Behöver jag säga att mitt psyke inte är det bästa just nu. Gråten sitter i halsen och vill bara komma ut. Tur jag har mina älskade barn så man kan tänka på något annat i bland. Är just när jag är själv som allt kommer över mig.

Saknar

 
Något som jag verkligen saknar med lchf är frukt. Älskar alla möjliga frukter och speciellt nu på hösten vill ja ha massor äpple, clementiner, päron 😊
Då lchf är en livstil så kommer jag tillåta mig att äta en frukt lite då och då. Vid mens är ja sjukt hungrig på allt. Speciellt söt. Då blir de mycket hallon, kvar, grädde med sötströ på. De gör socker suget enormt men bättre än allt godis ja annars hade vräkt i mig. 
 
Denna månad har ja fått sjukt mycket finnar. Brukar aldrig ha de annars :/
 
 
 

Mitt psyke

sitter just nu i vardagsrummet. Precis avslutat min frukost. Trött som bara den. Skulle mer än gärna få sova x antal timmar. Stora barnen är i skolan. Teddies är på förskolan ett par timmar bara för att han ska komma in i det. Har många lediga dagar just nu när jag byter schema rad. 
 
Sitter här i min ensamhet och grubblar över livet. Har kämpat med blod, svett och en jävla massa tårar över min kropp och vikt. Nu har jag äntligen fått en tid till plastik kirurgen om operation. Är helt bergsäker på att få ett NEJ medans Janne tror att operationen blir av. Denna osäkerhet gör att mitt psyke hamnar på botten. Hela 13 dagar kvar innan jag får träffa läkaren. Hela 13 jävla dagar 😢
Hoppas verkligen att allt slit äntligen ska ge mig något. Men just nu känns hoppet inte så jäkla bra. Kommer väl som vanligt bli sviken. Just nu är ja djupt nere i psyket så de mesta känns bara skit.
 

Onsdag

Onsdag idag redan. Dagarna går fruktansvärt fort just nu. Lämnat barn på skola och förskolan. Sen tog jag mig en morgonpromenad på 5,6 km. Varvar snabb promenad med jogg. Börjar komma tillbaka ditt jag var innan jag vart dunder förkyld. Snart börjar ja dock jobba 90% så ska bli spännande och se vart jag ska hitta tiden att få min motion. 

Idag vart de kvarg med lite äppelmos. Kesobröd med smör, ost, skinka och paprika. Kesobrödet är bara såååå gott. Skulle kunna leva på det :)

Tisdag

Sitter framför datorn. Precis duschat efter en 5 km promenad/jogg. Vart super trött när jag satte mig ner så hoppas energin kommer tillbaka snart. Hade en smootie kvar från igår så den äter ja samtidigt som ja sitter här.
Mensvärk satan idag :( förr hade ja de aldrig men efter barnen har de bara blivit värre och värre.
Idag ska ja ringa mvc om nya ppiller, kirurgen om lite frågor ang mitt läkarbesök, chefen ang mitt nya schema, fixa barnen tider till fsk och fritids. Så idag finns det att göra. Plus att maten måste förberedas och dammsugas skulle verkligen behövas.

Sliten

Precis som överskriften säger så är ja sliten. Jobbade 21-7:15 inatt. Kom hem 7:45 ca. Då packa vi in oss i bilen och åkte till Kolmården. Idag fick man köpa årskort till halva priset. Blåste satans kallt då vi frös hela högen. Kassorna var redan öppna så 9:25 hade vi köpt varsit kort. Dock kunde vi inte gå in i parken på korten förens till v.44 lovet. Tänkte ta en sväng på tropicariet men vi orka inte vänta i 30 min. Så vi åkte in till Norrköping och leksaksaffären där barnen valde varsin leksak. Jag sov RN sväng i bilen både ditt och hemresan. Väl hemma packa vi upp allt och fixa lunch. Sen slappa vi i vardagsrummet. Själv somnade ja på madrassen en stund. På väg hem börja ja få värdens hemskaste huvudvärk. Hjälpte inte med mat eller tabletter. Så fick ställa in vinkvällen. Nu har vi precis ätit lite gurkstavar och morotsstavar. Ligger i sängen och ska försöka sova. Kl ringer 5:30. Ska arbeta ett delat pass på jobbet. Se hur de går.


Nattjänst

Precis som överskriften säger. Jag kommer fortsätta jobba natt i alla fall 5 månader till. Sen får vi se vad som händer och sker. I dag jobbar jag 63,36% och från 10/10 kommer jag jobba 90% :)


Blåst

Natten till igår blåste de något fruktansvärt. När vi nästan somnat hör ja hur de brakar till. I går morse förstod ja varför. Trädet som blåst ner över boden var det säkert som lät så där högt. Ingen är gladare än Janne att äppelträdet blåste ner. Han som hela tiden velat att vi ska ta ner trädet men det är den enda plats där vi har haft skugga på sommaren. men nu kom trädet ner ändå =)

 

Paket


Igår medans barnen var i skolan och förskolan passa ja på och vila lite innan jobbet. När ja vaknade och öppnade dörren mötes jag av hela tre kartonger med grejor. Skönt, nu har vi sköljmedel, diskmedelstabletter och fläckborttagningsmedel så vi klarar oss ett tag. detta är så bra och kan verkligen rekommendera det. Kommer hemlevererat. Slipper krångla från affären med tvätt/sköljmedel.

I brevlådan låg det också paket igår. Hela tre stycken som var adresserade till mig men som igentligen var till Thea. Så hon fick äran att öppna. Muggar, sugrör och en girlang till hennes kalas. Nu väntar vi bara på tallrikarna, ballonger och diamanter.

 

Brev till mamma

Igår dök det upp ett brev från landstinget i brevlådan igen. En tid att få träffa en läkare. Även en hälsodeklaration som skulle fyllas i. Ska bli så spännande och se vad dem säger när vi kommer ditt. Skriver vi, har värdens bästa man som följer med mig. Tyr de, för gillar inte att köra vid sjukhuset i Linköping.

 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!