vår vardag

Då vi återigen är utan bil får vi använda våra ben. Sover väldigt dåligt om nätterna och somnar oftast när Janne åker vid 6.30 vilket är så dåligt. Teo ska till skolan och hon till förskolan så i morse vart de stress, stress, stress.
Men mamman fick sig en rask promenad till och från skolan. Skönt va de att för en gång skull gå i snabb takt utan att få ont och svettig blev ja oxå.
 
I Söndags bestämde vi oss för att ta en tripp till Mantorp och linköping. Först skulle dollar store få ett besök för att fylla upp skåpet med toapapper, hushållspapper, tvättmedel, sköljmeddel,schampoo, balsam, duschcreme, diskmedel, tabort spray, disktrasor och mataffären för att fylla upp våran frys och kyl med matvaror. Sen vidare till biltema för att fylla på inför sommarens alla grillkvällar med kol och tändvätska. Ett besök på ikanohuset för att inhandla prinsens åka hem kläder från bb skulle oxå få följa med hem.
Men de mesta blev bara en tanke. Tanka upp bilen fullt i Borensberg och efter 2 mil dör bil jäveln......drar mig i håret tusen ggr om.
Mitt på motorväggen mellan Linköping och Mantorp stannar bilen för oss och ryker något kopiöst.
Så där sitter vi med 2 barn i bilen som tycker att de är lite halv otäckt men dem sköte sig utmärkt. Bergären på väg till oss och lillebror på väg till Linköping för att plocka upp oss. Så nu är vi återigen utan bil. Bilen står i Linköping och väntar på att bli felsökt. Väntar som bara den här hemma att dem ska ringa från verkstan och berätta va felet är. Så man vet vad som ska lagas och framförallt va de kommer kosta oss.
 
Då ja är sjukskriven och förra månaden gick den ena sjukskrivningen ut och innan de fanns läkartid för att få dokumenterat en ny sjukskrivning han försäkringskassan betala ut pengar och då blir de ett glapp mellan beloppen men de får ja extra denna månad så ja kunde spara undan lite kronor på sparkontot men dem försvann tyvärr lika fort som dem kom in på kontot =(
Är de turbon som gått sönder, vilket Janne misstänker så kostar de x antal tusen för bara delen. sen arbete på de men är de turbon skulle Janne fixa de själv. Men de blir ju ett ont moment. Då ja är trött och har ont på em/kvällen när han kommer hem så blir de x antal timmar i verkstan för honom istället vilket dels är tråkigt för den tiden Janne får med barnen i veckorna är på kvällarna och Thea är i en period just nu så hon är jätteledsen när pappa inte är hemma så de är jätte jobbigt för en annan oxå. Hon har de ju bra hemma med mig men så fort Janne är hemma så är de hos honom hon är. Kan inte somna utan sin pappa på kvällarna. Men samtidigt är de roligt på ett sett att hon dras till sin pappa . Att det inte bara är mamma som gäller vilket hon va dem 6 första månaderna i livet. Då va de mest mamma som gällde.
Samtidigt som gubben fixar bilen i verkstan får ja dra de tunga laset hemma. Nu låter de nästan som att mina barn är jättejobbiga men då ja har mycket läkarbesök bokat så blir ja jättetrött på em/kvällen när ja fart runt på dagarna så de är rätt skönt när janne kommer hem och vi hjälps åt med hemmet/barnen så vi kan mysa tillsammans på kvällen hela familjen men brukar fixa de själv dem ggr de blir oxå. Janne ser inte fram emot att fixa bilen men ett måste. Bara bilen blir klar så är ja nöjd. Glad att vi inte har en förlossning  nu utan bil =)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0