kroppen som säger i från??????

i sommar har ja vart på Granliden i Tjällmo o arbetat. innan ja kom så långt som ja fick klartecken på att ja kunde börja va jobbigt.

från Granliden hade ja fått veta att ja skulle få komma o ja önskade kvällar o helger i och med att janne jobbar 7-16.
men sen tyckte janne att ja kunde vänta till nästa sommar. han tyckte ja kunde va hemma o ta hand om barnen. men ja tyckte han kunde fixa de lika bra som ja. sen fick ja mycket neg. kommentarer från jannes mamma som tyckte att ja inte skulle jobba. utan att ja skulle va hemma.

ja har varit hemma sen ja vart gravid med teo o käånde att ja ville komma ut. sen skulle ja få känna lite extra pengar till familjen. sen skulle ja spara nästan 3 månaders mammadagar som gör att ja kan va hemma längre med barnen. så fungerar de som ja vill just nu så ska dem inte börja dagis förens till sent i vår tidigt till somamren. hopaps verkligen att de ska fungera ekonomiskt här hemma. igentligen vill ja inte ha dem på dagis alls men va gör man inte. måste man så måste man. ibland önskar ja att  de fanns en dagmamma här i tjällmo.

eftersom ja önskade kvällar o helger så har de blivit så att ja nästan jobbaar varje kväll.

samtidigt som ja jobbar har barnen kommit in i någon period. kl. 3-4 tycker dem att de är morgon. så de har bara varit o gå upp. fixa med dem hela dagen, se till så de funnits middag på kvällen när janne komemr hem, fixat med tvätten, städningen. + att ja sen gått till jobbet vid 4 o gjort ett pass fram till 9-halv 10

sen har ja kört 3 jobbarhelger i rad nu. o de börjar kännas. gå upp kl 3-4 på morgonen. börja jobba kl. 7 o köra till kvällen med 3-4 timmars vila på dagen o sen hem o fixa med barnen, tvätt, städ o allt va de innebär. förre halv 12 har ja inte kommit i säng en enda kväll i sommar.

kroppen börjar säga ifrån nu tror ja. är konstant trött. så fort ja sätter mig ner somnar ja nästan, huvudvärk hela tiden, irriterad. små saker kan irritera mig något fruktansvärt just nu.

igår kväll vart janne irriterad på mig när ja halv 12 började ta hand om tvätten. men när ska ja annars ha tid?
jobbar hela helgen o teo har snart inga rena kläder i garderoben. o janne är inte den som tvättar i första taget. förutom sina arbetskläder. men först tjattar han mycket på mig att ja ska görat.


just nu skulle ja bara behöva SOVA. så ja får ny ernergi. den är på botten känns de som just nu.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Men varför hjälper han inte till? :(

2011-07-29 @ 14:48:05
URL: http://joelsmamma.blogg.se/
Postat av: My

Men för gudskull människa, Se till att karln i huset går upp någon morgon eller tar saker för att avlasta dig.. Jag skulle aldrig orka eller acceptera detta. Men jag vet att man gör det för att vara snäll. Men det håller inte i längden, du kommer gå in i väggen.. Ge dig tid att vila, ta chansen, åk bort någon dag alldeles själv, vad som helst som gör dig lite piggare och slipper allt där hemma för någon timme.. Vi kvinnor behöver det..

2011-07-29 @ 19:58:07
URL: http://mysenn.blogg.se/
Postat av: Sandra- Gravid med första barnet

Klart din kropp säger ifrån, skulle definitivt min med göra om jag skulle behöva jobba heltid OCH ta hand om hem och hushåll och barn. Nä är min sambo ledig så ska han definitivt ta hand om vår lilla sen. Inte en chans att han ska få komma undan. Likaså när jag börjar jobba så är det delat om ALLT, barn, hushåll, tvätt osv.. vi jobbar lika mkt så varför ska en utav oss komma undan.. nope ;)



Du får säga till karln din att nu när du jobbar så får faktiskt han sköta om barnen och hemmet.. såå svårt är det inte att sätta på en maskin tvätt ;)

Likaså är han nu ledig i sommar och har semester kan inte han gå upp med barnen såå tidigt? Inte meningen att du ska göra det och sen gå o jobba, eller om ni kan dela, ta varannan vecka? Eller varannan dag?

Skickar styrke kramar! =)



2011-07-30 @ 00:38:14
URL: http://trulllsan.blogg.se/
Postat av: Louise, mamma till Alva och Meya!

Jag förstår att du är helt slut, akta så du inte går in i väggen snart :(

Din karln borde kanske ställa upp lite mer på sin familj kanske? Sätt ner foten, det är du värd!

2011-07-31 @ 21:21:25
URL: http://loouiseroos.blogg.se/
Postat av: sara

någon gång i april men vi vet inte vilket datum än:P

2011-08-02 @ 12:52:56
URL: http://kimsochlinneasmamma.blogspot.com/
Postat av: Elin

Ursäkta mig men är karln förståndshandikappad, det är väl inte bara dina barn? Vad är det för jävla stenåldersmentalitet? Vi lever inte på 30-talet.

Säg åt honom att ta sig i kragen eller lev ensam, du är inte hans hushållerska! Du är värdefull och ingen annan människas pass-up. Våga säga ifrån.

Acceptera inte att bli behandlad så. Var stark och låt ingen karl ta dig för given. Varför ska du göra allt hemmaarbete när du jobbar? En sak är om man är hemma, men om båda jobbar, ja då är det lika fördelat arbete som gäller, inget annat.

2012-01-12 @ 14:13:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0